Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van aki bánja már valamiért,...

Van aki bánja már valamiért, hogy természetes úton szült és a következőt császárral szeretné?

Figyelt kérdés
2010. márc. 26. 22:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
Van egy barátnőm, akinek úgy fájt az első, hogy kijelentette, a másodikat császárral fogja szülni (pedig 2-3 óra alatt megszült). Meg is beszélte az orvosával, hogy császár lesz. Szerencséjükre van is mire fogni, mert faros a baba. De ha nem faros lenne, akkor is császár lenne.
2010. márc. 26. 22:18
 2/30 anonim ***** válasza:
57%

Neeem. Nekem nehéz volt az első nagyon -nagyon. 26 óra, és rengeteg komplikáció, egy év alatt jöttem úgy rendbe, hogy már nem fájt semmi odalenn. De a szülőszobában egy császáros anyuka feküdt mellettem, aki egy nappal később szült. Végignéztem onnantól, hogy behozták az első napjait, hát akkor hálát adtam, hogy nekem erre nem volt szükség. Azt a szenvedést senkinek nem kívánom...

Azóta szültem még egyet, őt is hüvelyi úton.

Nyilván ha lenne, vagy lesz még, és szükség van a császárra, akkor nincs mit tenni, mert a baba és mama egészsége a legfontosabb, de ezt kérni???

Őrültség. A

Amellett teljesen illegális, és szabálytalan, és etikátlan, és undorítónak tartom, hogy van olyan orvos, aki pénzért komoly ok nélkül elvégzi ezt az amúgy rizikókkal járó komoly hasi műtétet, amikor nincs rá ok.

(Bocsánat, de azt az anyukát is szánalmasnak tartom, aki fizet ezért százezreket, még akkor is, ha annyi pénze van, hogy mindegy neki...)

2010. márc. 26. 22:31
 3/30 anonim ***** válasza:
73%

Na akkor itt vagyok én, "szánalmas anyukának" ,ahogy a kedves második válaszoló fogalmazott... :)

Nekem nagyon nehéz első szülésem volt,és engem nem érdekel ki mit mond én nem mertem még egyszer végig csinálni,és a császárt választottam.És nem bántam meg...

2010. márc. 26. 22:41
 4/30 anonim ***** válasza:
94%
Csermely Gyula, egy ismert nőgyógyász a "Ha 1 nő gyereket akar " c. könyvében azt írja, a császár és a szülés kockázata ma már ugyanannyi, nincs lényeges különbség a kettő között. Kicsit álszent ez a dolog, mert egy bármikor kérhető plasztikai beavatkozás sokszor sokkal komolyabb műtétnek számít, mint egy rutin császár. Gond attól van, amikor későn alkalmazzák egy szövődményes szülésnél, felépülni is ekkor nehezebb. Én természetes úton szültem, nincs összehasonlítási alapom, de a barátnőm megélte mindkettőt, és egyértelműen a császárt tartotta "emberibbnek", elviselhetőnek, kényelmesebbnek, akkor is, ha nem ez a természetes út.
2010. márc. 26. 23:33
 5/30 anonim ***** válasza:
52%
Én császárral szültem és a következőt mindenképpen(ha lehet) természetes úton szeretném!
2010. márc. 27. 06:27
 6/30 anonim ***** válasza:
42%
En is csaszarral szultem es nekem nagyon jo elmeny volt. Masnaptol kezdve emelgettem a babamat es 3 nap utan sajat felelossegre kijottem a korhazbol. 2 het mulva mar tornaztam 6 hetesen meg hasizmot csinaltam. Mar eltelt egy ev es a hasam a regi , a heg alig latszik es most keszulunk a masodik babara akit gondolkodas nelkul csaszarral fogok szulni. Nem ertem hogy miert zavar egyeseket ez a csaszaros dolog mikor mindenkinek szive joga megvalszatani a szules modjat...attol meg nem lesz valaki szanalmas. En nem szulnek soha termeszetes uton...az orvostudomany fejlodok es nekunk lepest kell tartani vele es nem szabad elzarkozni az ujdonsagoktol. Tisztelem ha valaki termeszetesen szul de de semmi elismeresem es az ilyen nagy hos anyaktol meg egyenesen felfordul a gyomrom
2010. márc. 27. 06:52
 7/30 anonim ***** válasza:
78%

Jó, haladjunk a világgal, csináljuk pipettával a gyereket kis tégelyekben :)) Bár mondjuk ahogy haladunk lassan az összes párnak gondja lesz a megtermékenyítéssel is, nemhogy a szüléssel.

Én egy hónapja szültem, 15 órát vajúdtam, kértem epidurálist, de voltak olyan részek, amikor örültem volna, ha azt mondja a doki, hogy kiszedik. A végén persze természetes úton szültem és nem bántam meg, nagyon felemelő élmény volt. Ettől még, mondom, én is szívesen választottam volna a könnyebbik utat, mindkettőnek ugyanaz a vége; megszületik a gyereked.

2010. márc. 27. 07:18
 8/30 anonim ***** válasza:
97%

Én nem hiszem, hogy szülök még egyszer, de ha véletlenül mégis, akkor császárral, mert szánalmas vagyok :)

11 hete szültem, természetes úton. EDA-val, ami semmit sem ért szinte, bár 3 óra alatt megszületett a lányom, tehát erre nincs panasz. Viszont a méhlepény nem jött ki, órákon keresztül nyomkodtak, aztán a doki a köldökzsinór a kezére tekerte és úgy próbálta kihúzni, amikor valami csattant és elöntött a vér, aztán rohantak velem a műtőbe. Ezen kívül leesett a cukrom, szóval volt bajom. A legnagyobb baj az, hogy még mindig nem jöttem rendbe, a gátseben még mindig nem forrt össze rendesen, ülni azóta sem tudok, ez megnehezíti a szoptatást. Ha a császárt választom (külföldön élek, itt választható ez az "igen komoly, veszélyes" műtét), ez az egész meg sem történik, ráadásul már felépültem volna. Bizonyára a férjem is szánalmas, aki látta, hogy defibrillátort hoznak a műtőbe, és azt hitte, nem láthat többet, közben a kezében a gyerekünk. Ezért azt mondta, nem engedi, hogy ez még egyszer megtörténjen.

2010. márc. 27. 07:44
 9/30 anonim ***** válasza:
28%
Annyira tévhit, hogy a császár jobb!!!!! Én császáros voltam, de mondták bent a szülésznők, hogy akit császároznak, annak is kell vajúdnia, mert ez segíti a babát, hogy mikor megszületik edzett legyen a világra. Sokat olvasom, hogy a természetes szülésnél nem a kitolás a kemény, az már felüdülés a vajúdáshoz képest. Engem oxitocinnal vajúdtatok 12 órán keresztül, nem kívánom senkinek. Végül császár lett, mert se nem tágultam kellő képpen, meg nem bírta a babám a szíve az oxitocint a végére. Úgyhogy ha valaki vajúdik szülés előtt, legyen az természetes, vagy császár, akkor tök mindegy melyik út a "járható".
2010. márc. 27. 08:51
 10/30 anonim ***** válasza:
89%
06:52-es vagyok...az itt problema hogy egyeseknek az igazi szules azt jelenti hogy FAJ...ha pedig nem fajt akkor nem is volt igazi szules ...ez egy akkora baraomsag hiszen manapsag a szules nem kell ekkora fajdalommal jarjon. Attol meg nem lesz senki jobb anya hogy megszenvedi a szulest. Egy kellemes emlek kene legyen mindenkinek fuggertlenul attol hogy csaszaros vagy sem! Amugy meg a csaszar semmivel nem kockazatosabb a termeszetes szulesnel sott ha zokkenomentes szulesrol van szo akkor biztonsagosabb es kiszamithatobb a csaszar.
2010. márc. 27. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!