Van aki bánja már valamiért, hogy természetes úton szült és a következőt császárral szeretné?
Az oké, ha valaki azért szül császárral, mert komplikációk adódtak, és így megmenthető az anya és a baba élete. De aki azért választja a császárt, mert az kényelmesebb (lényegében nekem ez a jelző tűnt a leghangsúlyosabbnak) tényleg szánalmas. A szülés fájdalommal jár. Nem tudtátok? Aki fél a szüléstől, ne vállaljon gyereket, ilyen egyszerű.
Én is megszültem természetes úton egy 4,5 kilós gyereket, és ezt az élményt nem cserélném el! Nekem szerencsém volt, hamar fel is épültem, még a 6 hetet sem kellett megvárnunk a szexszel.
Uhh mazlista vagy tudod??
A lanyom csak 3380g volt, de orulok, hogy tudok ulni.
Mivel a sebem lassabban gyogyult, mint ahogy a beleim dolgoztak, igy 3 alkalommal berepedt a varratom.
Nem mondanam kellemesnek.
Tudtam, hogy fajni fog.Fel voltam ra keszulve!!!
42 ora nagyon saok am.....nem csak maga a fejdalom volt rossz, hanem a kimerultseg, mivel nem aludtam kozben.Ha eppen nem a sajat szenvedesemmel torodtem akkor a fejemevel.
Konyorogtem Istennek, hogy fajjon jobban, mert tudtam, hogy ez meg keves ahoz, hogy megszulessen a lanyom.
Mid ez 30-35 ora vajudas utan.
Mindenki felkeszul arra, hogy fajni fog....de keveseknek adatik meg a 42 oras vajudas az elejetol 8-10 perces fajasokkal.
Mivel 26 oraval a lanyom szuletese elott elfolyt a vizem, igy volt komplikacio bove pl: a fertozesek miatt.
En csaszart fogok kerni legkozelebb a gyermekem es a sajat egeszsegem erdekeben!!
Utolsó!
Tudtad, hogy nem is hagyhattak volna még 26 órát vajúdni?
Ha a magzatvíz elfolyik, max 24 óráig várhatnak. Épp a fertőzésveszély miatt.
Egy spontán párti... azért az életem, vagy a gyerekem élete árán nem.
A sok okoskodóhoz szeretnék csak szólni,hogy mielött beleszólnak egy témába,olvassák el és értelmezzék a kérdést... Nem arról volt szó,hogy rendes szülés helyett rögtön elsőre császár,hanem hogy sima szülés után miután azt már megtapasztalta hogy milyen,a következőt császárral szüli inkább.Szóval nem kell itt rögtön lenézni,meg szánalmasnak nevezni az embert,akik a kérdésre válaszoltunk,tudjuk milyen a szülés,elhihetitek!
Én nagyon örülök hogy sokan pozitív élményként élik meg,bárcsak nekem is ilyen lett volna,de nem volt... Ettől függetlenül imádom a lányaimat nem vagyok rosszabb anyuka mint Ti csak azért mert a kicsi lányomnál a császárt választottam.
3.válaszoló voltam
Mond meg a 2 szulesznonek akinel szultem, hogy 24 oranal tovabb nem lehet hagyni vajudni!
Elfolyt a vizem ejjel 11.30 korul pont a korhazban voltunk a ferjem vesekovevel.Bent maradtam ejszakara, de masnap delutan hazkuldetk!!ugy, hogy mar nem volt vizem!!
Otthon ezt nem tehetik meg.
Ez volt szombaton delutan.Ekkor azt mondtak ha hetfon reggel 8ig nem szuletik meg a baba akkor mennyek vissza a korhazba es kapok valami injekciot amitol megindul a tagulas.Ha igy sem megy csak akkor lesz csaszar.
39-40. ora korul kertem fajdalom csillapitast, de nem kaptam azt sem.
Anglaban nem szeretnek bele szolni a dolgok menetebe.
2 paracetamolt kaptam szombaton este 9kor.
Na gondolhatjatok rogton el is mult minden fajdalmam :D
Nevetseges volt.Ennyi erovel c-vitamint is adhatott volna.
Szia, nem olvastam végig a válaszokat, csak a kommentedet, íme az én történetem:
Természetes úton szültem, nagyon nagy élmény volt, és rettenetesen büszke voltam magamra, hogy kibírtam. Vákummal szültem, volt vágás, repedés is. Aztán csak vártam, hogy minden visszarendeződjön, de nem. Másfél évvel szülés után hüvelyplasztikát kellett csináltatnom, annyira tág maradtam. Mégis azt mondom, és a nőgyógyászom is, hogy inkább az intimtorna nyújt végleges megoldást, az inkontinenciára is és a medencefenéki izmok védelmében is. Mert hiába a műtét (és olyan szűk vagyok, mint egy szűzlány), a doki szerint ha nem tornáztatom, lehet, hogy 10 év múlva újra kell csináltatni. Bárcsak lett volna türelmem kivárni azt a fél évet és kitartásom, hogy csináljam a tornát.
A kérdésedre ez a válaszom, hogy csak ezért "bántam" meg a szülést. Viszont ha pesti vagy, tudok ajánlani tanfolyamot, gyógytornászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!