Budapesten melyik szülészet az, ahol támogatják a természetes, beavatkozásoktól (gátmetszés, fájdalomcsillapítás) mentes szülést?
Szent István kórház. Egyébként a szülőszobák mindenhol egy ágyasak.;)
De fogadott szülésznő nélkül nehezen fognak a kívánságod szerint cselekedni. Én is ott szültem, akkor többen szültünk egyszerre, így az ügyeletesek rohangáltak össze-vissza, nem tudtak minden kérésnek eleget tenni. De ha a baba egészsége függ rajta, akkor bizony vágnak,nálam is így volt lecsökkent a fiam szívverése mert túl gyorsan akart kibújni, különben nem kellett volna vágni. Érzéstelenítőt amúgy csak a császárosoknak adnak az István kórházban.
A második babámat már gátvédelemmel szültem, így gondoltam hogy a harmadiknál már nemigen lesz szükség vágásra. :) Egyébként pont azért nem fogadok senkit, mert a második gyermekemnél volt fogadott dokim, aki nem ért be a szülésre, így a szülésznők segítették világra a babámat. Nagyon kedvesek voltak, figyeltek a gátvédelemre, pedig őket nem fogadtam.
Mielőtt valaki megkérdezné miért nem megyek megint oda szülni: az első két gyermekem más városban született, nemrég költöztünk Budapestre.
A Szent István kórház egyébként hol van? Fogadni fognak a 18. kerületből? Köszönöm a segítséget! :)
12 éve a mávban szültem (szintén a 18. kerből), ügyeleten. Nem engedtem, hogy leborotváljanak, mert gátmetszés nélkül akarok szülni. A szülésznő szaladt a dokihoz, hogy mit találtam ki, ő annyit mondott, oké, úgy lesz.
Úgy lett. :) A férjem végig velem volt.
De azt nem tudom, h azóta mennyit változtak ott a dolgok.
szia
én tavaly szültem a volt Máv-ban, most ÁEK, gátvédelemmel.
Ugyan volt választott dokim, de sok dolga nem volt, szerencsére.
Az Uzsoki utcai kórházban is szültek ismerőseim gátvédelemmel, az elmúlt 3 évben.
Első vagyok.
Bármelyik kórházban szülhetsz, ha mentőt hívsz, akkor mondod, hogy hol szeretnél szülni. Ha kocsival mentek, akkor meg csak bementek és kész.
Amúgy itt sem borotválnak és beöntés sincs, csak külön kérésre.
Szent István
Nem volt fogadott dokim, meg szülésznőm se. Se beöntés, se borotválás, se gátmetszés, se eda. Viszont amikor azt mondtam, hogy nem bírom tovább, kaptam egy koktélt fenékbe. Hát jobban fájt a beadás, mint maga a fájás... Amúgy első baba volt. Apuka végig bent volt, ő vágta el a köldökzsinórt. Anyukám is bent lehetett a vajúdás alatt.
Szia, szülésznőt azért érdemes fogadni. Főleg mert ha nem oda tartozol, a mentő nem oda fog vinni, és nem kötelesek fogadni, ha mondjuk front van és tele a szülészet. A kerületi kórházad meg köteles.
A szent Istvánról csak jókat hallottam.
Én az Imrében szültem (11. ker) szülésznőt fogadtam, mert nem oda tartozom, de orvost nem. Természetesen szültem, sőt a szülésznő kibulizta nekem az alternatív szülőszobát, a kádban vajúdhattam, tök jó volt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!