Mennyire fájt szülés közben a gátmetszés, illetve utána a varrás, s utána hogy tisztálkodtatok, milyen szereket használtatok, hogy gyorsan gyógyuljon?
Én még nem szültem, de anya mesélte, mikor pont ezt kérdeztem tőle, hogy szüléskor már annyira elzsibbadt a fájdalomtól, hogy a gátmetszés kb. olyan volt, mikor a kést a vajba mártják, 1 pillanat az egész és szinte észre sem veszed.
Nem tudom másnál így van-e, ő ezt mesélte, én pedig el tudom képzelni, hogy valóban így lehet, hisz a szülési fájdalmak, tágulás, kitolás után ez a pici vágás szinte szúnyogcsípésként hathat ( aztán ha majd ott tartok, lehet, hogy mást gondolok :D ).
A többihez nem tudok hozzászólni.
A gátmetszést egyáltalán nem érzed, a varrás mindenkinél más.Hát nekem az annyira fájt, hogy ugráltam az ágyon.És 3 nap múlva mikor néhány öltést kiszedtek hát azt pedig végképpen végignyavalyogtam:)Nekem volt olyan rossz, mint a szülés, bár kevesebb ideig tartott.
Különösebb tisztálkodó eszközt nem használtam utána, a szokásos intimlemosómat, hát fájt hetekig alul a mosakvás.
A metszésből semmit nem éreztem, inkább csak hallottam. A varrás előtt kaptam lidokaint, jól körbe szúrkáltak vele, azt éreztem, de nem volt vészes, még a szülés utáni sokktól nem tért észhez az alfelem. Szóval nem volt vészes.
Különösebben semmit nem csináltam.
Pisi után nem törlés volt, hanem csak odanyomtam a papírt, bár ez talán inkább pszichés dolog volt.
Nagydolog után minidig egy gyors zuhany sima vízzel. Kisterpesz, a víz csak kicsire, nehogy "üssön" a sugár.
A kórházban minden este lehetett kérni valami spray-t, nem tudom mi volt a neve, olyan frissítő érzés volt, mikor befújtak, nagyon jó volt.
Nagyot vágtak, mert hamar jött a baba, de gyorsan begyógyultam.
Szia!
A vágás nem fájt, a varrás sem annyira, mert nagyon elvoltam már fáradva. majdnem 1 hétig rossz volt ülni, wc-zni. Én popsitörlőt használtam wc-zés után. Semmi mást.
A vágás nem fájt, csak a hangja volt iszonyú... az még most is kísért. :(
A varrásnál az utolsó 1-2 öltés kellemetlen volt, de nem fájt. A többit meg észre se vettem, csak azt, hogy "ráncigál" a doki. :)
Szülés után naponta többször megmosakodtam (már csak a vérzés miatt is) Nivea Intimoval, utána szépen szárazra töröltem a sebet, és lefújtam Aloe First spray-vel. Nekem nagyon bejött, gyorsan gyógyult.
Én éreztem, h. vágnak... de abszolút nem fájt. A varrás annál inkább. De akkor már nem érdekelt, mert ott volt a babám mellettem, épp tisztogatták, méricskélték.
Szerintem nagyon gyorsan gyógyul. Semmi extrát nem kell használni. A gyakori zuhanyzás viszont jól esik. Nekem benn maradt egy varrat véletlenül és ott nagyon érzékeny volt amíg rá nem jöttem, h. az okoz problémát. Ülni alig tudtam. Amint kivették megszűnt.
A gátmetszésből semmit sem éreztem,csak megkönnyebbülést utána, mert végre kifért a babám.
Előtte kaptam érzéstelenítőt, azt éreztem, de komolyan mondom a méhcsípés rosszabb mint az!
A gátvarrás sem fájt, az utolsó öltést már éreztem,de csak valemnnyire inkább kellemetlen volt.
Tisztálkodásnál semmi különös nem volt, azt mondták hogy ne mossam olyan tusfürdővel, szappanal vagy bármivel ami szárítja a bőrt, inkább csak langyos vízzel mossam le zuuhanyzás közben jó alaposan.
Szerencsém volt, mert nagyon szépen összevarrt a doki, és szépen gyógyult a seb. Már a 6 hetes kontrollon is azt mondta a doki,hoyg gyönyörű lett, rá egy hónapra azt mondta mintha sosem vágtunk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!