Mennyire fájt szülés közben a gátmetszés, illetve utána a varrás, s utána hogy tisztálkodtatok, milyen szereket használtatok, hogy gyorsan gyógyuljon?
Szerintem ez egyénfüggő. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a vágást és a varrást már egyáltalán nem fogom érezni, mert annyira el leszek már zsibbadva a többi fájdalomtól. De sajnos ez nálam nem így volt. A vágást is és a varrást is éreztem, még az öltéseket is meg tudtam volna számolni varráskor, pedig kaptam lidocain injekciót a varrás előtt. A vágást is nagyon rossz volt érezni, mintha valami vastag anyagot vágtak volna ollóval.
Egészen 6. hétig csak tiszta langyos vízzel mosakodtam, még most sem használok mindig intim lemosót.
A kórházban a rendszeres zuhanyzás mellett, minden reggel és este eljártam gátkezelésre (jódos langyos vízzel mostak le).
Szerintem ha minden nap több alkalommal tiszta langyos vízzel lemosod és minden alkalommal betétet cserélsz az elég ahhoz, hogy ne gyulladjon be, és ha nem gyullad be akkor gyorsan gyógyul. Szóval törekedj arra, hogy mindig tiszta és száraz legyél ott lent. Én így csináltam és viszonylag hamar meggyógyultam, pedig nagy vágásom volt a nagy baba miatt (3950 g, 58 cm).
Egy 7 hetes kislány anyukája.
Én észre sem vettem, hogy vágtak. Csak akkor volt gyanús a dolog, mikor a doki mondta hogy varrnak, mert kellet egy kis helyet csinálni a babónak. Kellemetlen volt, de inkább varrjanak, mint egy fájás :-)
Másnap még nem tudtam ülni, de utána már ugyan óvatosan, de ment. Hamar gyógyul a seb, ha tisztán tartod. Tiszta víz, más nem kell.
2 hete szültem, 1 hét után már teljesen rendben voltam. Mikor a kórházból kiengedtek, már a heg sem látszott.
Szia!
Én 2 hete szültem. Egyáltalán nem fájt a gátmetszés. A varrás sem. Nem volt vészes, szerintem ki lehet bírni. Én varrás után 1 órával már pisiltem, fürödtem és törökülésben ültem az ágyon. Nagyon jó drnőm volt, szépen megcsinálta! Nem is úgy néztem ki, mint aki frissen szült. Mindenki azt mondta szerencsés vagyok :) Egyébként többször kell öblögetni, tisztálkodni, biztos hamar fog gyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!