Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik kérésre császar?!?!

Létezik kérésre császar?!?!

Figyelt kérdés

Noverem most keres orvost, Aki tud ilyet irjon privatban..

Bar en nem tamogatom, de lebeszelni ugysem tudom. Velemenyt NORMALIS HANGNEMBEN, KULTURALT KERETEK KOZOTT IRHATTOK.

2016. szept. 4. 16:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
34%
Elolvastam a linket. Úgy gondolom, hogy a mai fejlett orvostudomány, ha tényleg olyan fontos lenne a dolog, képes lenne rá, hogy egy baktériumot elhelyezzen A pontról (anyuka) B pontra (baba). Őszintén szólva én nem kockáztatnék meg egy esetleges agykárosodást, csakhogy csökkentsem a későbbi diabetes lehetőségét. Nézz meg egy agykárosodott meg egy cukorbeteg felnőttet. Melyik életet szánnád inkább a gyerekednek?
2016. szept. 5. 05:09
 22/62 A kérdező kommentje:
En meg azon vagyok meglepve h a keresre tortent csaszarosokat szidjak agyba főbr h milyen rosszat tesz a gyereknek..es akinek muszaj a csaszar??? Az nem tesz rosszat? Oke muszaj vagy anya vagy a baba miatt. De kèrem szèpen Akkoris csaszar. Akkoris ugyanaz tortenik a picivel es anyuval , mint amikor nem muszaj csaszarozni...
2016. szept. 5. 09:13
 23/62 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem általában azok pocskondiázzák a választott császárosokat, akiknek nagyon nehéz hüvelyi szülésük volt, és tudat alatt azt szeretnék, ha mindenkinek olyan nehéz lenne, mint nekik, és igenis mindenki szenvedjen, és dögöljön meg akinek "könnyű". Ezért nincsenek kiakadva az SOS császárosokon, hisz ők biztos, hogy szenvedtek, és ez megnyugtató.

Az az érdekes, hogy amikor önként választja valaki a császárt, azt mondják neki, hogy "milyen önző vagy, a könnyebb utat választod", a következő meg már az, hogy "az sokkal fájdalmasabb, komoly hasi műtét". Kicsit ellentétes a dolog.

2016. szept. 5. 09:36
 24/62 anonim ***** válasza:
59%
23, az utolsó bekezdésed pontosan így van, de ezeknek a típusú embereknek (akik tapasztalat nélkül csak fújják az általad leírtakat) hiába magyaráznád, mert nincsenek olyan szinten, hogy felfogják...
2016. szept. 5. 10:34
 25/62 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó előtti: nagyon egyetértek az általad leírtakkal. De már maga a benne lévők sztorijai is nagyon különböznek.

Két ismerősömet említem: egyikről kiderült még szülés előtt, hogy császározni kell, őt szépen befektették a kórházba és minden vajúdás nélkül a 38. héten megcsászárolták. Ő nagyon nehéznek élte meg ezt a szülést, és mindenkinek mondja, hogy legalább olyan rossz, mint a hüvelyi (amin ő még sosem ment át)

A másik ismerősöm 41 hetesen szülési fájdalmakkal kórházba ment, 12 órán át vajúdott és végül megcsászárolták. Azt mondja, hogy maga volt a megváltás, az egész műtét 10 percet tartott és egy héttel a kórház után úgy mozog az anyuka mint azelőtt. Valahogy az ő sztorijának jobban hiszek, mert mindkettőn átment.

2016. szept. 5. 11:30
 26/62 anonim ***** válasza:
Én nem akarok állást foglalni sem pro, sem kontra a spontán szülés, ill. a császár között, csak a saját tapasztalataimat írom le. Nekem császáros szülésem volt, de nem a választásomra, hanem azért, mert első baba volt, és medence végű fekvésben volt, és ilyenkor kötelező a császár. Volt fogadott orvosom, és a terhesség vége felé mindig mondta, hogy ha nem fordul meg, akkor császár lesz. Akkor rosszul fogadtam ezt az egészet, szerettem volna spontán szülni. Aztán mikor beindult a szülés, vittek is egyből a műtőbe. Mikor túl lettem a császáron, akkor már nagyon örültem, hogy ez lett belőle, és nem kellett szenvednem, mint a kutya, kb. negyedannyi vagy még kevesebb fájdalommal úsztam meg, mint a természetesen szülők, és utána felépülésem is nagyon gyors volt. És így 14 évvel a történtek után is azt mondom, hogy nagyon jó volt nekem így, valahogy nem örültem volna sok órányi szenvedésnek, vajúdásnak. Ha előre kellett volna döntenem, én biztos nem választom a császárt, de mint már mondtam utána nagyon örültem - és a mai napig is örülök -, hogy így történt.
2016. szept. 5. 12:41
 27/62 anonim ***** válasza:

Nekem csak császárom volt. Fél óra különbséggel császározták a szobatársamat is. Én nagyon jól viseltem, a műtét gyors volt, tényleg fájdalommentes, utána sem voltak fájdalmaim, a hegem is alig látható. Viszont a szobatársam mozdulni alig tudott napokig, én hajoltam le neki ha leesett valamije, én adtam oda a babáját, szóval komoly fájdalmai voltak. Pedig kettőnk közül én vagyok a legkisebb-fájdalomba-is-belehalni-akaró, ő meg a magas ingerküszöbű. Szóval két császár megélése között is nagy lehet a különbség.

Ja és egyébként az ő orvosa azt mondta szóba sem jöhet a hüvelyi szülés, mert csak az ötödik lombikkal sikerült, és nem kockáztatnak, kiveszik. Mondjuk azt nem értem miért értékesebb egy hosszú lombik utáni baba, mint egy mondjuk elsőre sikerült baba. De a lényeg, hogy ahol nem kockáztatnak, ott mindig császár lesz, nem véletlenül.

2016. szept. 5. 13:26
 28/62 anonim ***** válasza:
45%

Egy császárnak mindig is több lesz a kockázata, mint a hüvelyi szülésnek! Sokan elfelejtik, hogy ez egy hasi műtét, aminek lehet szövődménye.

Ha indokolt, akkor is van kockázata. Viszont ebben az esetben a haszna nagyobb. Ha nem indokolt, akkor viszont elgondolkodtató egy édesanyától, hogy inkább választja a veszélyesebb utat, aminek a fatális szövődménye jóval nagyobb.

2016. szept. 5. 14:13
 29/62 anonim ***** válasza:
48%

ezt egy orvos mondta. Illetve minden orvos ezt mondja. Nem hiszem el, hogy ennyire nem láttok orrotoknál tovább, és nem fogjátok fel, hogy miről is van szó. Vagy, ha nem is fogod fel, legalább ne állj le vitatkozni olyannal, aki esetleg érti...

'Ja és egyébként az ő orvosa azt mondta szóba sem jöhet a hüvelyi szülés, mert csak az ötödik lombikkal sikerült, és nem kockáztatnak, kiveszik.'

NEM KOCKÁZTATNAK,KIVESZIK

2016. szept. 5. 14:25
 30/62 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem spontán hüvelyi szüléssel. Az első fájt, nagyon fájt de komplikáció mentes volt, simán ment. A második szintén komplikációmentes, és az elsőhöz képest szinte nem is fájt, mondhatni szúnyogcsípés volt. Azon az állásponton vagyok, ha nem muszáj persze, a császár a rosszabb mind a babának, mind az anyának. Ezzel az orvosok is egyetértenek.

Szóval nekem nem volt nehéz szülésem és kicsit sem irigylem azokat akiket császároznak. Ha lesz harmadik babám azt is természetesen akarom megszülni!

2016. szept. 5. 14:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!