Létezik kérésre császar?!?!
Noverem most keres orvost, Aki tud ilyet irjon privatban..
Bar en nem tamogatom, de lebeszelni ugysem tudom. Velemenyt NORMALIS HANGNEMBEN, KULTURALT KERETEK KOZOTT IRHATTOK.
Szerintem általában azok pocskondiázzák a választott császárosokat, akiknek nagyon nehéz hüvelyi szülésük volt, és tudat alatt azt szeretnék, ha mindenkinek olyan nehéz lenne, mint nekik, és igenis mindenki szenvedjen, és dögöljön meg akinek "könnyű". Ezért nincsenek kiakadva az SOS császárosokon, hisz ők biztos, hogy szenvedtek, és ez megnyugtató.
Az az érdekes, hogy amikor önként választja valaki a császárt, azt mondják neki, hogy "milyen önző vagy, a könnyebb utat választod", a következő meg már az, hogy "az sokkal fájdalmasabb, komoly hasi műtét". Kicsit ellentétes a dolog.
Utolsó előtti: nagyon egyetértek az általad leírtakkal. De már maga a benne lévők sztorijai is nagyon különböznek.
Két ismerősömet említem: egyikről kiderült még szülés előtt, hogy császározni kell, őt szépen befektették a kórházba és minden vajúdás nélkül a 38. héten megcsászárolták. Ő nagyon nehéznek élte meg ezt a szülést, és mindenkinek mondja, hogy legalább olyan rossz, mint a hüvelyi (amin ő még sosem ment át)
A másik ismerősöm 41 hetesen szülési fájdalmakkal kórházba ment, 12 órán át vajúdott és végül megcsászárolták. Azt mondja, hogy maga volt a megváltás, az egész műtét 10 percet tartott és egy héttel a kórház után úgy mozog az anyuka mint azelőtt. Valahogy az ő sztorijának jobban hiszek, mert mindkettőn átment.
Nekem csak császárom volt. Fél óra különbséggel császározták a szobatársamat is. Én nagyon jól viseltem, a műtét gyors volt, tényleg fájdalommentes, utána sem voltak fájdalmaim, a hegem is alig látható. Viszont a szobatársam mozdulni alig tudott napokig, én hajoltam le neki ha leesett valamije, én adtam oda a babáját, szóval komoly fájdalmai voltak. Pedig kettőnk közül én vagyok a legkisebb-fájdalomba-is-belehalni-akaró, ő meg a magas ingerküszöbű. Szóval két császár megélése között is nagy lehet a különbség.
Ja és egyébként az ő orvosa azt mondta szóba sem jöhet a hüvelyi szülés, mert csak az ötödik lombikkal sikerült, és nem kockáztatnak, kiveszik. Mondjuk azt nem értem miért értékesebb egy hosszú lombik utáni baba, mint egy mondjuk elsőre sikerült baba. De a lényeg, hogy ahol nem kockáztatnak, ott mindig császár lesz, nem véletlenül.
Egy császárnak mindig is több lesz a kockázata, mint a hüvelyi szülésnek! Sokan elfelejtik, hogy ez egy hasi műtét, aminek lehet szövődménye.
Ha indokolt, akkor is van kockázata. Viszont ebben az esetben a haszna nagyobb. Ha nem indokolt, akkor viszont elgondolkodtató egy édesanyától, hogy inkább választja a veszélyesebb utat, aminek a fatális szövődménye jóval nagyobb.
ezt egy orvos mondta. Illetve minden orvos ezt mondja. Nem hiszem el, hogy ennyire nem láttok orrotoknál tovább, és nem fogjátok fel, hogy miről is van szó. Vagy, ha nem is fogod fel, legalább ne állj le vitatkozni olyannal, aki esetleg érti...
'Ja és egyébként az ő orvosa azt mondta szóba sem jöhet a hüvelyi szülés, mert csak az ötödik lombikkal sikerült, és nem kockáztatnak, kiveszik.'
NEM KOCKÁZTATNAK,KIVESZIK
Kétszer szültem spontán hüvelyi szüléssel. Az első fájt, nagyon fájt de komplikáció mentes volt, simán ment. A második szintén komplikációmentes, és az elsőhöz képest szinte nem is fájt, mondhatni szúnyogcsípés volt. Azon az állásponton vagyok, ha nem muszáj persze, a császár a rosszabb mind a babának, mind az anyának. Ezzel az orvosok is egyetértenek.
Szóval nekem nem volt nehéz szülésem és kicsit sem irigylem azokat akiket császároznak. Ha lesz harmadik babám azt is természetesen akarom megszülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!