Program császár előtt-után meddig nem lehet enni?
Azt gondoltam, hogy előtte azért ne marhapörköltet vacsorázzak nokedlivel, de most olvastam, hogy aznap a műtét után sem lehet enni, csak másnap. Ez valóban így van? mert akkor tulajdonképp 1,5 napig kb semmi szilárdat nem viszünk a szervezetbe, csak vizet? Vagy marhaság, utána lehet már enni?
Én előtte nap egyáltalán nem tervezem, max levest, mert nem szeretnék beöntést, de ha utána nap sem lehet, akkor nem biztos, hogy ez kivitelezhető...
Nekem azt mondták, hogy előző nap még vacsorázzak, éjfélig lehet vizet is inni, utána már semmit. Reggel 7kkor készítettek elő, de csak 10 után kerültem a műtőbe (sürgősségi volt előttem). 11:30kor már az őrzőbe voltam, 4 üveg infuzió ment le. Kb. 2-3 óra múlva lehetett inni, de azt rengeteget (nagyon jó, ha fél literes üvegekben van melletted víz, mert azt nem kell pohárba öntözgetni, és nem nehéz, hogy ne bírd emelni). Este 6 felé lehetett már enni pár falat kekszet.
Másnap reggel kaptunk egy szelet kenyeret reggelire.
Ez volt a 2. császárom, az első sürgősségi volt, de akkor sem és most sem kaptam beöntést.
Nekem azt mondta az anesztes, hogy gondot okozhat műtét közben, ha bármi van a gyomorban, legyen az akár 1-2 korty víz is. Nekem is volt hányingerem közben, de szerencsére elmúlt a szédüléssel együtt, de durva lett volna műtét közben hányni...
1. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!