Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pszihològustól kaptam...

Pszihològustól kaptam papirt, hogy felek a szulestol?

Figyelt kérdés
Nem kertem a papirt megis adott fel eve jarok oda sokszor szoba jott h vagyom egy babara de iszonyatosan felelmetes nekem a szules. (Kerlek ne irjatok h nemfaj stb) meggyozni nem lehet... neis probaljatok. Millioszor hallottam millio storyt. Inkabb az a kerdes h akkor en ha terhes leszek es ezt megmutatom orvosnak, akkor csaszarom is lehet?

2016. ápr. 12. 13:29
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm h nem ítélsz el ,a barátnőm ugyanúgy volt mint Te épp ezért is megért engem soha nem akart rábeszélni hogyan szüljek majd

Mindkét esetben vannak komplikációk elhalálozások , szörnyű sztorik

Mindkettőnek van esztétikai hibája és fájdalmas de szerintem akkor sem mindegy

Persze meg 2 év alatt változhat a véleményem de a párom sem akarja h ezen aggódjak majd a terhességem 9honapja alatt..:) támogat akárhogy választok ! Nem fog rossz anyának tartani vagy alkalmatlannak mert felek sőt azt mondta meg ő is félne rám bízza és támogat! Köszönöm a hasznos választ!

2016. ápr. 12. 16:29
 22/57 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Két évvel ezelőtt túlhordás miatt kórházba fektettek. 5 nap bent lét után indították a szülést. Nem bántam, bár orvosom mondta, hogy nagy az esély így császárra. Nem zavart. Babám rosszul feküdt és köldökzsinór is nyakán volt. Császár lett tényleg. Megváltásnak éreztem a vajúdás után amikor beadták az érzéstelenítőt és végre nem fájt semmi. Aztán persze első felkelés és nap nem volt kellemes, de napról-napra jobb lett és nem feküdtem utána otthon hetekig fájdalomtól elgyötörve. Most várom május végére a második babám és most már én magam is azt szeretném, hogy császár legyen újra.Még nem kérdeztem erről az orvosom, de bízom benne, hogy császár után ő is újra ezt preferálja. Igen tudom, van kockázat. De sima szülésnél is van. Sőt...És igen az is bennem van,hogy ha már a testem nagy része átalakult,változott, akkor legalább ott lent legyen minden rendben. Mert azt én nem hiszem bárki, bármit mond, hogy sima szülés után ugyanúgy vannak a dolgok odalent és nem tágul ki az ember lánya. Egyéb problémákról nem is beszélve. Azt azért mondjuk nagyon bírom, hogy aki simán szült az kampányol, hogy ennyi meg annyi rosszat hallott a császáros szülésről, mert az ő környezetében aztán minden császáros szenvedett,mint a kutya. Bezzeg ő! Aki simán szült. Meg sem kottyant neki semmi. Tényleg? Ok. Lehet. Szerencsés vagy. Azért még nem kell elriasztani azt, aki császárt akar. Egy szó, mint száz: ha császárod lesz,hát az lesz. Ezért senki ne ítéljen el!

2016. ápr. 12. 22:20
 23/57 A kérdező kommentje:

Szia

Őszinte leszek szebben nem is lehetett volna ezt leírni!! Számomra megváltás h más is gondolkozik így . Ezt látva elgondolkozom hogy mégsem kene ehhez agyturkasz csak én fújom így fel..

Én is azt olvasom h sokan ellene vannak a dolognak, de csak azoktól akik természetes úton tudtak szülni. Úgy érzem fent hordják az orrukat

Oké tisztelet a kivételnek de a legtöbbet ítélkeznek

Anyu húga ha császározzak meg ma is élne de szülés közben lepattant egy ér az agyaban és azonnal meghalt ! Ugyanígy császáros szülésnél is van komoly kockázat ! Szerintem az orvosod császárra voksol majd általában ha első császár volt többi is az lesz , egy császár után meg a terhesség is veszélyes állítólag meglehet repedni nem sok orvos mer kockáztatni hogy műtött anyuka szüljön!:)

2016. ápr. 12. 23:28
 24/57 A kérdező kommentje:
Jaj és boldog egészséges babavarast kívánok nektek , vigyázz Magatokra
2016. ápr. 12. 23:29
 25/57 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen!
2016. ápr. 12. 23:32
 26/57 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén rengeteget szenvedtem, 22 óra vajúdás, meg fél óra kitolás, nekem megváltás lett volna akkor ha császároznak, amikor jött a fájás szinte levegőt se kaptam, csak kapkodtam levegő után, és vártam hogy elmúljon, ez kb 10 óra volt így, az eleje annyira nem fájt, na de 10 óra kemény kínlódás, végig 4 perces fájásokkal, ha ott nekem vki felajánlotta volna hogy hagyjuk az egészet a francba megcsászároz szó nélkül bele mentem volna és nem érdekel mennyire fáj utána, nem volt fogadott orvosom sem, most 40+1 hetes vagyok a 2.-al, félek kicsit, de most van fogadott orvosom aki talán kicsit jobban odafigyel rám :)
2016. ápr. 13. 06:48
 27/57 anonim ***** válasza:
A kedvenc konyvem a terhessegrol: Vicki Iovine: Baratnoim a terhessegrol, idezem: "De nehany ora kemeny vajudas utan velhetoleg a szemgolyodon keresztul is boldogan fogadod az epiduralis erzestelenitest". tenyleg igy van. En a 24 ora vajudas utan tiszta veralafutas lettem, tetotol a talpamig.
2016. ápr. 13. 09:08
 28/57 anonim ***** válasza:
Egy kis pilatus tornaval meg mindent helyre lehet hozni alul... Barki barhogy is szult.
2016. ápr. 13. 09:10
 29/57 anonim ***** válasza:
Nálam jobban senki nem rettegett a szüléstől az orvosom praxisában elmondása szerint. De még egy sima nőgyógyászati is vizsgálat a kínok kínja nekem. Ennek gyökere egy gyerekkori balesetben keresendő. Az orvosom megmondta, ha hozok pszichiátertől papírt, ő átveri a főorvoson a keresem és megcsászároz, de inkább beszéljük át, hogy mi a félelem oka, mit hogyan szeretnék, kérdezzek bármit, mert hülye, ciki kérdés nincs és ajánlott szülésznőt is, aki szintén segít majd. Valamennyire nyugtatott az orvos,de a környezetem nem igazán, anyukám volt a legjobban oda, hogy én nem fogom bírni, és pici vagyok, bajom lesz, de minden ismerős is azzal jött, hogy majd a régi baleset és műtét miatt tuti repedeky szakadok majd mindenfelé. Végül nem mentem el pszichiáterhez, mert nem akartam erről még egy plusz emberrel beszélni, főleg nem túl mélyre ásva a problémában, így belevágtunk a sima szülésbe. És annak ellenére, hogy mindenhol azt olvasni, hogy a félelem lassítja a folyamatot, nehezebb lesz stb, nagyon gyorsan és könnyen szültem. Lelkileg nehéz volt, főleg hogy a szülésznőm nem tudott bejönni, az ügyeletes meg hagyott kívánnivalót maga után, de összeségében elégedett lehetek, hogy ilyen könnyű volt. Már a szülőágyon azt mondtam, hogy jöhet a következő, ha csak ennyi az egész. Te tudod, hogy mitől félsz? Mert én féltem pl attól, hogy repedek és hogy fájni fog a gátvarrás. De megnyugtatott, hogy az orvosomnál szült már olyan nő, akinek volt ilyen gyerekkori balesete és ő maga is találkozik minden évben ilyen gyerekekkel, akiket így kell műteni, a gátvarráshoz pedig biztosított róla, hogy annyi érzéstelenítőt fog használni, hogy ne érezzek semmit és elmagyarazta, hogy hogyan fog történni, mi a jó technika. De féltem a kiszolgáltatottságtól is, hogy boldog-boldogtalan vizsgál majd, bejön stb, de a szülésznőm biztosított róla, hogy csak a legszükségesebb létszám lesz ott és ugyan oktatókórház vagyunk, de az előzmények miatt hozzám nem engednek be egy csapat gyakorló orvost. A fájdalomtól is féltem, de arra is lett volna megoldás epiduralis képében, de olyan gyors szülésem volt, hogy fel sem merült a lehetősége.
2016. ápr. 13. 09:15
 30/57 A kérdező kommentje:

Babavárò Boldog Babavàràst biztosan jobb lesz most minden! :)

Mindenkinek koszonom Aki irt egyre tobb kerdesre valaszt is kapok es tisztábban làtok! :) az en dokim is nagyon rendes lehet h o is megtud majd nyugtatni engem igy. :)

2016. ápr. 13. 10:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!