Volt aki elso szulesi tapasztalatok miatt, nagyon felt a masodik szulestol?
Én is így voltam. Hasonló a történetünk. 19 órát vajúdtam az elsővel, úgy elfáradtam, hogy belőlem is úgy könyökölték ki a lányomat. Én is nagyon féltem, rettegtem. De aztán lett egy csodaszép szülésem másodjára :) 6 óra alatt megvolt, semmi horrorisztikus fájdalom, pedig nem kaptam fájd.csillapitot. Könnyű volt megszülni :)
Harmadik még könnyebb volt, 3 óra :)
Sajnos az elsőnél én is hallgattam az okosokra, az "olyan még nem volt, hogy baba bennmaradt volna" és hasonló szövegekre, úgy voltam vele jó lesz nekem a körzetes kórház, ügyeletes orvos, ha ez ilyen...
Nekem is finoman szólva traumatikus volt az első szülése, most a másodikra tudatosan készülök.
Választott kórház (olyan, ahol nem repesztenek azért burkot, hogy ne foglald a helyet a szülőszobán, ahol nem nyomnak tele oxitocinnal hasonló okokból, nem kell feltett lábbal, fekve kitolni a babádat, holott az szinte lehetetlen, stb.)
Vettem Dianatal gélt, választok orvost, tanulom a hipnoszülést ezerrel, viszek szülési tervet. Így már nem félek! :) És nem kérek EDA-t, mert a nagynál attól álltak le a fájásaim, azért kellett a rengeteg oxitocin, amihez már persze nem kaptam!!!
Könnyű, gyors szülést kívánok :)
EDA-t nem kaphattam, oxitocint viszont kaptam...
Nem volt valasztott orvosom, es most sem lesz mert szules elotti honapban koltozok a kornyekre ahol szulni fogok, senkirol semmit nem tudok, es nem szivesen adnek 80-100ft-ot vkinek akit nem is ismerek, nem sok ertelmet latom.
Nyilvan ha nagyon gyors lefolyasu lenne a szules akkor en se kernek EDA-t, de el se tudom kepzelni most anelkul, hogy azt a fajdalmat meg egyszer at kelljen elnem...aaaaaaa. nem tudok szabadulni a gondolattol. :(
Elso lanyunkkal 17 orat vajudtam. Kaptam gazt, oxitocint, EDAt. Borzaszto nehez szulesem volt. Nekem is ugy konyokoltek ki belolem. Vagtak, repedtem. Raadasul huvelyfalsullyedesem is lett.
22 honap mulva szuletett a kishugi. Nem kaptam semmit, csak burokrepesztes volt. Sokkal rovidebb, kb. 2,5 ora volt, ami nagyon fajr. De szerencsere nagyon gyorsan tagultam. A 2. szules az 1. hoz kepest ezerszer jobb volt.
Ezzel csak remenyt szerettem volna adni azoknak, akik az elsonel megszenvedtek. Szoval a masodik lehet konnyebb.
Ami nem segitett az a malnaleveltea es a homeos bogyok, amiket vajudas alatt is szopogogattam. Elsonel nem hasznaltam semmit.
Ja, es mindkettot ugyeletes dokinal szultem. A fogadott sem tudta volna konnyebbe tenni.
bocsi elirtam, telorol vagyok
*ami NEKEM segitett az a malnaleveltea es a homeos bogyok voltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!