Császárosok, ti is tapasztaltátok ezt a viselkedést a műtét során a személyzet részéről?
Nekem is volt némi negatívum a császár közben a műtős személyzet részéről. Ehhez tudni kell hogy engem hajnali 1-kor császároztak, így amikor mentem be a műtőbe, több asszisztens (tehát nem maga a fogadott doki hanem a kisegítő személyzet) olyanokat beszélt egymás között, hogy na legyünk végre már túl ezen a műtéten aztán menjünk haza. Mintha kb teher lenne nekik megcsinálni és már csak ez a császár tartja vissza őket attól hogy otthon alhassanak... szóval ez kicsit negatív volt, mert oké hogy így gondolják, hogy ez nekik csak egy plusz munka, de nem hiszem hogy az én fülem hallatára kellene ezt egymással megbeszélni.
Aztán miközben folyt a műtét akkor az aneszteziológus meg az asszisztense az aznap esti focimeccsről beszélgettek... de mikor én is szóltam valamit akkor meg olyan rossz képet vágtak mint akinek nem tetszik, aztán utána abba is hagyták és odébb mentek... pedig semmi rosszat nem mondtam.
Másra nem emlékszem, szerintem az orvosom nem beszélgetett műtét közben semmiről, néha megkérdezték hogy vagyok, inkább a műtétről beszéltek egymással a dolgozók, meg mondták hogy mindjárt vége ennyi. De azért bennem nem maradt meg kifejezetten rossz emléknek ez, csak akkor ott furcsálltam picit.
szerintem benne dazért jócskán dolgoznak a hormonok illetve te is szenvedsz az "anya vagyok ide nekem a dobogó első fokát és a világuralmat" szindrómától :))
az, hogy egy gyereket születik, teljesen természetes dolog, és sajnos az anyukákat se szokták ezért csodálni - hiszen ez az élet rendje.
az meg, hogy személyzetnek titulálod az orvost és azokat, akik elvégeztek rajtad egy nagy hasi műtétet, hát :))))
Hát engem valahogy nem érdekelt ,ez vólt a legkevessebb gondom h másról beszélnek. Nálam még az orvosok is beszélgettek pl az asszonyról h mit főzött. Én meg csak mosolyogtam ,legalább elterelték a figyelmem.
Szerintem az a " gond " hogy túl érzékeny vagy az ilyen dolgokra. Ezt nem sértésből írom.
Az elsőnél semmi hasonlót nem tapasztaltam. Csak szakmai dolgokról beszéltek, időnként mondtak, vagy kérdeztek tőlem valamit. Az anesztes orvos végig velem foglalkozott, mesélte mi történik. Nekem csak pozitív élmény volt. Az orvosom a végén megköszönte a team munkáját.
A másodiknál életmentő műtét volt, így altattak, nem tudom miről volt szó, de szerintem nem volt idejük az ebéddel és más dolgokkal foglalkozni. Itt ügyeletes főorvos operált, nem a sajátom.
de most komolyan mit beszélgessen veled ?
dobálja a latin szavakat és mesélje el h éppen folyik a véred és h most hasítják fel a bőröd majd hogyan fejtik szét az izmot és vágják fel a méhed ???
páciens vagy nem beszélgető partner
DE ha akartál volna akkor simán kérdezhetsz
és pont ezért folytam bele a beszélgetésbe
ügyeleten császároztak ügyeletes dokival anno mert rendes szülésnek indult nem volt felkérve doki rá
szal tőled is függ h hogyan viszonyulnak hozzád !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!