Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok, ti is tapasztaltá...

Császárosok, ti is tapasztaltátok ezt a viselkedést a műtét során a személyzet részéről?

Figyelt kérdés
Nagyon megdöbbentett, hogy egy számora nagy esemény, egy élet világrajövetele mennyire nem számít nálunk..a fejem fölött beszélték ki az előző esetet, majd az ebéd ehetetlenségét, aztán a beosztásokat stb. Én meg ott feküdtem, mint egy darab fa, pánikoltam, féltem, a kutyát nem érdekelte. A babát kiemelték, felsírt, el is vitték. Majd visszahozták pár percre, ekkor kaptam pár emberséges pillanatot... Két különböző kórházban szültem, az egyik magán volt... ugyanezt tapasztaltam.. volt fogadott orvosom.
2015. nov. 26. 12:38
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
A saját munkámban én soha nem viselkedek így. (emberekkel foglalkozom. Ha valaki jön hozzám, akkor kizárólag ő van a fókuszban és nem beszélünk a kollegáimmal a privát dolgainkról, amíg ő jelen van. ) Sajnálom, nekem ez nem fér bele. Arról nem is beszélve, hogy a főnököm mit szólna.. Mindegy. Nem vagyunk egyformák. Köszönöm a válaszokat!
2015. nov. 26. 13:56
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Az engem is zavarna, ha nem tajekoztatnanak, hogy minden rendben van, hogy haladnak (nekem ez fontos), ébren lévő műtétnél. De hogy ezek között nem Coelho idézeteket mondogatnak az a szent anyaságról és a szülésről, hanem a saját dolgaikat beszélik meg, az nem zavar. Én természetes úton szültem, és ott is beszélgettek egymás között mindenről, pl a szülésznőm kiállhatatlan anyósáról, nah ott pl beszálltam én is pár anyós viccel, mert utáljuk a férjem anyukáját (ő is, oka is van rá), de ez nem volt gond. Ha nem mondtak volna semmit az allapotomrol, az zavart volna, de így nem érdekelt, hogy nem minden perc a születés csodájáról szólt, pedig én szentimentalista ember vagyok, de ennyire nem és nem várom el másoktól, hogy mindig, mindenben alkalmazkodjanak az én világképemhez.
2015. nov. 26. 14:11
 23/39 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is volt némi negatívum a császár közben a műtős személyzet részéről. Ehhez tudni kell hogy engem hajnali 1-kor császároztak, így amikor mentem be a műtőbe, több asszisztens (tehát nem maga a fogadott doki hanem a kisegítő személyzet) olyanokat beszélt egymás között, hogy na legyünk végre már túl ezen a műtéten aztán menjünk haza. Mintha kb teher lenne nekik megcsinálni és már csak ez a császár tartja vissza őket attól hogy otthon alhassanak... szóval ez kicsit negatív volt, mert oké hogy így gondolják, hogy ez nekik csak egy plusz munka, de nem hiszem hogy az én fülem hallatára kellene ezt egymással megbeszélni.

Aztán miközben folyt a műtét akkor az aneszteziológus meg az asszisztense az aznap esti focimeccsről beszélgettek... de mikor én is szóltam valamit akkor meg olyan rossz képet vágtak mint akinek nem tetszik, aztán utána abba is hagyták és odébb mentek... pedig semmi rosszat nem mondtam.

Másra nem emlékszem, szerintem az orvosom nem beszélgetett műtét közben semmiről, néha megkérdezték hogy vagyok, inkább a műtétről beszéltek egymással a dolgozók, meg mondták hogy mindjárt vége ennyi. De azért bennem nem maradt meg kifejezetten rossz emléknek ez, csak akkor ott furcsálltam picit.

2015. nov. 26. 14:29
 24/39 anonim ***** válasza:
79%

szerintem benne dazért jócskán dolgoznak a hormonok illetve te is szenvedsz az "anya vagyok ide nekem a dobogó első fokát és a világuralmat" szindrómától :))

az, hogy egy gyereket születik, teljesen természetes dolog, és sajnos az anyukákat se szokták ezért csodálni - hiszen ez az élet rendje.

az meg, hogy személyzetnek titulálod az orvost és azokat, akik elvégeztek rajtad egy nagy hasi műtétet, hát :))))

2015. nov. 26. 15:18
 25/39 A kérdező kommentje:
Utolsó, esetleg ha a kérdésemre válaszolnál... miután én is felsőfokű végzettséggel rendelkezem, nem fogok hasra esni egy orvostól azért, mert levezetett egy császárt. A személyzet szó nem jelent leértékelést, hanem egy csoportosítás.
2015. nov. 26. 15:23
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát engem valahogy nem érdekelt ,ez vólt a legkevessebb gondom h másról beszélnek. Nálam még az orvosok is beszélgettek pl az asszonyról h mit főzött. Én meg csak mosolyogtam ,legalább elterelték a figyelmem.

Szerintem az a " gond " hogy túl érzékeny vagy az ilyen dolgokra. Ezt nem sértésből írom.

2015. nov. 26. 15:34
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél semmi hasonlót nem tapasztaltam. Csak szakmai dolgokról beszéltek, időnként mondtak, vagy kérdeztek tőlem valamit. Az anesztes orvos végig velem foglalkozott, mesélte mi történik. Nekem csak pozitív élmény volt. Az orvosom a végén megköszönte a team munkáját.

A másodiknál életmentő műtét volt, így altattak, nem tudom miről volt szó, de szerintem nem volt idejük az ebéddel és más dolgokkal foglalkozni. Itt ügyeletes főorvos operált, nem a sajátom.

2015. nov. 26. 15:51
 28/39 anonim ***** válasza:
85%
Számomra meg pont az volt meglepő, h mennyire emberséges, kedves volt mindenki a műtőben. Végig nyugtattak, mosolyogtak, beszéltek hozzám. A két doki beszélt pár mondatot a saját családi ügyeiről, de ez a legkevésbé sem zavart. Annyira gratuláltak, dicsérték a kisfiamat, mintha rokonok lettek volna 😊. Ez szerintem kórház -, illetve csapat/doki függő. Ez Tatabányán volt, volt fogadott dokim.
2015. nov. 26. 15:51
 29/39 anonim ***** válasza:
40%

de most komolyan mit beszélgessen veled ?

dobálja a latin szavakat és mesélje el h éppen folyik a véred és h most hasítják fel a bőröd majd hogyan fejtik szét az izmot és vágják fel a méhed ???

páciens vagy nem beszélgető partner

DE ha akartál volna akkor simán kérdezhetsz

és pont ezért folytam bele a beszélgetésbe

ügyeleten császároztak ügyeletes dokival anno mert rendes szülésnek indult nem volt felkérve doki rá

szal tőled is függ h hogyan viszonyulnak hozzád !

2015. nov. 26. 15:55
 30/39 anonim ***** válasza:
59%
a kommunikációs főiskola is egy diplomás végzettség ;)
2015. nov. 26. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!