Nagyon rossz a szemem, több, mint +6,25 dioptriás. Mennyi lenne rá az esély így, hogy császározni kell?
Nemrég hallottam, hogy egy bizonyos dioptriaszám fölött rutineljárásnak számít a műtét, mivel a szüléssel járó erőfeszítés retinaleválást okozhat, és ezért magas a kockázata annak, hogy teljesen elveszíteném a látásomat.
Dokival ilyesmiről még nem beszéltem, egyelőre csak tervezzük a babát, próbálkozunk. Nőgyógyásznál voltam kivizsgáláson, hogy minden rendben van-e, de a szememről akkor nem esett szó.
Utánaolvastam és úgy néz ki, a lézeres szemműtétet sem ajánlják szülés előtt. Mondjuk amúgy is nagyon drága egy ilyen beavatkozás (3-500.000 ft körül), szóval nem is biztos, hogy most telne rá, de azért jó lenne tudni, hogy így mik lennének az esélyeim.
Valaki tudna ebben a kérdésben kicsit segíteni? :)
Volt, akinek ugyanígy rossz volt a szeme és emiatt nem szülhetett természetes úton? Alapvetően nem tartok a császártól, de mégis csak egy hasi műtét, és minden műtét kockázattal jár.
Ezért érdekelnének a tapasztalatok. :)
Előre is köszönöm.
Ez még nem az a dioptria, ami miatt császároznak (bár van aki bármiért császároz).
Nekem soha fel nem merült. A szemműtétnél általában 1 éven belül nem ajánlják. Unokatesóm azon kívül szült ikreket természetes úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!