Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Baj, hogy buszke vagyok ra,...

Baj, hogy buszke vagyok ra, hogy meg tudtam szulni egy gyereket?

Figyelt kérdés
3 honapja szultem, 12 orat vajudtam a korhazban. Nagyon keszultem a termeszetes szulesre, partfogo orvost es szulesznot valasztottam. Sokat keszultem ra fejben is, dulakkal, szult nokkel sokat beszelgettem. A neten rendszeresen olvasom, hogy ez nem teljesitmeny, meg ez nem sikerelmeny. Szerintem igen is, amwnnyiben valaki olyan szerencses, hogy nincs komplikacio. Szerintem rengeteg no mondja azt, hogy csak legyen csaszar, mert en ezt a fajdalmat nem birom tovabb es az orvosok gond nelkul meg is csaszarozzak. En megfogaxtam, akarmennyire faj, ilyet nem mondok. A kitolasnal kemenyen meg kell kuzdeni, hogy kijojjon a baba, raadasul nagybaba is volt. Miert ne lehetne egy no ra buszke, ha meg tudtal szulni a gyermeket? Attol mert masnak komplikacio lepett fel es csaszar lett, attol meg van akinek sikerul megszulni es igenis hadd oruljon neki.
2015. nov. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
13%
Büszke is lehetsz magadra hiszen nagyon sok mulik a Te hozzáállásodon. Hogy nem hagyod el magas es hogy az utasitasokat betartod amit a szuleszno vagy orvos mondd. En is buszke vagyok magamra hogy sikerult, mert szamomra ez egy nagy dolog. Nagyon orulok h sikerult amellett h rengeteg nonek sikerult meg rajtam kivul is.
2015. nov. 13. 10:32
 52/69 anonim ***** válasza:
37%
Majd másképp fogják látni 1-2 év múlva :-)!
2015. nov. 13. 11:26
 53/69 anonim ***** válasza:
83%
Én büszke vagyok egy kismamára aki csak pár napig élt a császármetszés után, de ikreknek adott életet. Egy másikra aki a császár után szintén elhunyt mert gyulladás lépett fel, az agyhalott kismamára akinek teste inkubátorként működve biztosította a baba számára hogy növekedhessen míg a baba császárral világra segíthető. Arra a kismamára akit orvosa nem császározott meg, megpróbálta kinyomni belőle a babát szétrepedt a méhe és elhunyt...és mindazokra akik megpróbálták de a szülés során életüket vesztették.😭
2015. nov. 13. 11:59
 54/69 anonim ***** válasza:

Ezzel csak az a bökkenő, hogy a baba akkor is megszületik, ha nem vagy annyira stram, nem erőlködsz annyira stb. Miért? Mert a női test erre van teremtve. A fájásokkal kijön a baba. Időnként komplikáció adódik, ami régebben halállal járt, ma már császárral.

Szülni azonban egy nőstény állat is képes, mert a teremtő erre teremtette a testét.

Ettől függetlenül büszke lehetsz magadra, hogy strammul, tiszta tudattal végigcsináltad, hiszen ez nagy megpróbáltatás minden nőnek.

2015. nov. 13. 15:24
 55/69 anonim ***** válasza:
7%
52-es. Az elso szulesemre is buszke vagyok ami 4 eve volt.
2015. nov. 13. 18:08
 56/69 anonim ***** válasza:
Volt több cikk,meg a tévében is mutatták,hogy a terhes anyuka baleset miatt kómába esett, és tisztán látszott,hogy mikor kezdett vajúdni,és nem császározták meg, fokozott figyelem mellett kómában megszülte a babáját.
2015. nov. 14. 12:36
 57/69 anonim ***** válasza:
100%

A 43-as válaszolóhoz hasonlóan én is halva szültem meg a második babámat egy 16 órás vajúdás után.Mit mondjak... rohadtul nem voltam büszke a küzdelemre, amellyel ez járt. Viszont megkönnyebbültem, hogy megúsztam a császárt és túléltem az egészet ép ésszel. Ezzel ellentétben büszke vagyok, ha a 3 évvel ezelőtt sürgősségi császárral született (első) kislányomra gondolok. Nem számít, hol jött ki, és hogy "csak" 8 órát vajúdhattam a műtét előtt.

Mellesleg én is sportolok, korábban versenyszerűen, és soha fel sem merült bennem, hogy a szüléseimet összemérjem a sportteljesítményeimmel meg az érmeimmel...

A szülés nem sportteljesítmény a gyerek pedig nem trófea.

2015. nov. 14. 17:47
 58/69 anonim ***** válasza:

Hm. Az a válaszadó nem semmi, aki egy kommentben engedte meg magának a "még a cigányok is tudnak szülni" és a "legfontosabb, hogy a társadalmi normákra neveled a gyerekedet" kitételeket!

Nem tudom pontosan milyen társadalmi normákra gondolt (talán olyanokra, amik a harmadik birodalom idején dúltak Németországban), de én olyanokra biztos nem akarom tanítani a gyerekeimet.

2015. nov. 14. 19:27
 59/69 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnalom a szomoru torteneteket :( Viszont szerintem a tramuatikus elmenyeket ne keverjuk ide.. tok normalis, hogy nem a buszkeseg erzese jarta at a lelkedet.

Rengeteg privat levelet kaptam termeszetes uton szult noktol, akik a lepontozast, civakodast elkerulven irtak, hogy nekik is euforikus erzes volt vegigcsinalni a szulest es ugyanugy buszkek magukra mint en.

2015. nov. 14. 20:09
 60/69 anonim ***** válasza:
8%

Nem pont a büszke szót használnám, de például a napokban beszéltünk a férjemről, arról, hogy milyen csodálatos, hogy életet adtunk egy icipici teremtménynek. Aki 9 hónapig a testemben élt és növekedett, és ezt bárki lemeri kicsinyíteni, a természetnek ezt a legnagyobb csodáját, azt csak sajnálni tudom.

Sajnálom, hogy nincs jobb szó arra amit akkor érzek, mikor a két gyermekere nézek. Valami elégedettség talán, ahogy visszaemlékszem a kétszer 9 hónapra minden örömével, bánatával, fájdalmával vagy csöndes boldogságával. És mikor végre megláttam őket, VÉGRE hozzájuk érhettem, átölelhettem őket. Biztos minden itt jelenlévő anya érezte ezt. És igen mikor megláttam őket arra gondoltam, hogy én küzdöttem velük együtt és ezért büszke vagyunk magunkra, hogy egy ilyen fájdalmas-boldog út az első közös élményünk, aminek a végén egymást nyertük.

És most lehet találgatni, hogy császárral vagy természetes úton szültem:D :D :D

2015. nov. 15. 10:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!