Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Baj, hogy buszke vagyok ra,...

Baj, hogy buszke vagyok ra, hogy meg tudtam szulni egy gyereket?

Figyelt kérdés
3 honapja szultem, 12 orat vajudtam a korhazban. Nagyon keszultem a termeszetes szulesre, partfogo orvost es szulesznot valasztottam. Sokat keszultem ra fejben is, dulakkal, szult nokkel sokat beszelgettem. A neten rendszeresen olvasom, hogy ez nem teljesitmeny, meg ez nem sikerelmeny. Szerintem igen is, amwnnyiben valaki olyan szerencses, hogy nincs komplikacio. Szerintem rengeteg no mondja azt, hogy csak legyen csaszar, mert en ezt a fajdalmat nem birom tovabb es az orvosok gond nelkul meg is csaszarozzak. En megfogaxtam, akarmennyire faj, ilyet nem mondok. A kitolasnal kemenyen meg kell kuzdeni, hogy kijojjon a baba, raadasul nagybaba is volt. Miert ne lehetne egy no ra buszke, ha meg tudtal szulni a gyermeket? Attol mert masnak komplikacio lepett fel es csaszar lett, attol meg van akinek sikerul megszulni es igenis hadd oruljon neki.
2015. nov. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 A kérdező kommentje:
Sok az eliras, de remelem ertheto.
2015. nov. 12. 20:53
 2/69 anonim ***** válasza:
100%
nem az a baj, hogy büszke rá, hanem az, hogy ezzel általában együtt szokott járni az, hogy aki viszont nem term. szült, azt lenézi leszólja...
2015. nov. 12. 20:55
 3/69 anonim ***** válasza:
95%
semmi gond, ha büszke vagy rá, akkor büszke vagy rá. de megszülni egy dolog. 20 év múlva legyél büszke, hogy embert neveltél belőle.
2015. nov. 12. 20:56
 4/69 anonim ***** válasza:
86%
Így van,másodikkal egyetértek.Nem mindegy,hogy az öröm mikor megy át hencegésbe.És hidd el,nem büszkeség,mert gyereket szinte! bármelyik nő képes szülni.Neked is lehetett volna bármi komplikáció és semmi nem zárja ki,hogy a második gyereknél(ha lesz) nem lesz császár.
2015. nov. 12. 20:59
 5/69 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki örüljön annak, hogy életet adott a babának.

Ezen túlmenően rengeteg dolognak lehet örülni meg büszkének lenni.

Például, hogy

- nem lépett fel komplikáció

- a baba teljesen egészséges

- a beteg baba gyógyulófélben van

- anyuka is átvészelte

- természetesen sikerült világra hozni

- gyorsan lezajlott a szülés

- császár miatt nem kellett vajúdnia az anyukának

- nem járt elviselhetetlen fájdalommal

- hamar gyógyul a hasi vágás

- hamar gyógyul a gátseb

- megfelelően fejlődik a baba

- van teje az anyukának

- nincs teje az anyukának, de van tápszer

- apuka kiveszi a részét a babázásból

- anyukára hasonlít a baba

- apukára hasonlít a baba

stb.

Azt szerettem volna szemléltetni, hogy örülni sokmindennek lehet. Az adott személytől és körülményektől függően változhat, hogy éppen minek lehet örülni.

Ha nálad komplikáció lépett volna fel és életmentő császár lett volna a vége, akkor nyilván annak örülnél, hogy mindketten túléltétek és minden rendbe jött. :)

2015. nov. 12. 21:02
 6/69 anonim ***** válasza:
93%

Én négyet szültem természetes úton. Erre soha nem voltam büszke. Ha valamire igen, az más. Pl, hogy a 3 nagyobb 14 éves kora óta kap a várostól ösztöndíjat, mert mindegyik kiváló tanuló... vagy arra, hogy jó testvérek és összetartanak.

A szülés más. Örültem persze, hogy mind a sima szülés lett, de a büszkeség számomra nem ez.

2015. nov. 12. 21:04
 7/69 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert az emberek többsége képes szülni. Ha nem így lenne, már kihalt volna az emberiség. Amire több milliárd másik ember képes, az azért nem olyan nagy szám. A másik meg az, hogy az ilyen nő hajlamos lenézni másokat, gyerekteleneket vagy azokat akik császárral szültek (és ennek a kezdeményét már láthatjuk is a kérdésben).
2015. nov. 12. 21:04
 8/69 anonim ***** válasza:
100%
Én is büszke vagyok magamra, hogy sikerült, de nem dicsekszem vele, nem nézem le azt, akinek valamiért császárra van szüksége. Én azért vagyok büszke magamra, mert rettegek a nőgyógyászokból, nőgyógyászati dolgoktól, rendszeresen rosszul voltam/vagyok a nőgyógyászomnál, nőgyógyászati műtétjeim után pedig már többször volt pánikrohamom, viszont sikerült természetes úton szülnöm. Megküzdöttem a démonjaimmal, nagyon akartam és sikerült. Persze hatalmas szerencsém volt, hiszen ezer meg egy dolgon bukhat el a dolog. Szerintem nincs baj azzal, ha valaki büszke magára. De azért leszólni mást, mert nem sikerült természetes úton szülnie, vagy nem élte meg szép élménynek (egyébként nekem sem jó élmény, éppen azért, mert ott is nagyon féltem, és rengeteg energiámat felemésztette, hogy ne legyek rosszul), nah az nem szép dolog. Én nem is dicsekszek még barátnőknek sem, hogy nah nekem sikerült. Sokat beszélgetek velük egyébként a szülésről, és tudják, hogy örülök neki, hogy sikerült, mert nagyon féltem tőle, de soha nem mondtam ezt így ki, hogy büszke vagyok magamra, valahogyan nem jön ilyen mondat a számra.
2015. nov. 12. 21:05
 9/69 anonim ***** válasza:
67%

Hmmm..szóval a vaginádon kinyomtál egy gyereket és most büszke vagy magadra...

Én inkább örültem,hogy minden rendben volt! Büszke magamra amiatt,hogy a hüvelyemen préseltem át(ahol ugye eredetileg is kéne,ha nincs gond) nem voltam.

De ha neked ez volt életed teljesítménye,egyefene,legyél büszke! :-)

2015. nov. 12. 21:07
 10/69 anonim ***** válasza:
83%

Minden nő tud szülni.

A komplikáció pedig NEM a szülő nő hibája!

...ezért úgy gondolom, hogy ez nem kell, hogy büszkeséggel töltsön el egy nőt.

4x szültem természetes módon, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül, de nem voltam egyszer sem büszke magamra...

2015. nov. 12. 21:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!