Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Baj, hogy buszke vagyok ra,...

Baj, hogy buszke vagyok ra, hogy meg tudtam szulni egy gyereket?

Figyelt kérdés
3 honapja szultem, 12 orat vajudtam a korhazban. Nagyon keszultem a termeszetes szulesre, partfogo orvost es szulesznot valasztottam. Sokat keszultem ra fejben is, dulakkal, szult nokkel sokat beszelgettem. A neten rendszeresen olvasom, hogy ez nem teljesitmeny, meg ez nem sikerelmeny. Szerintem igen is, amwnnyiben valaki olyan szerencses, hogy nincs komplikacio. Szerintem rengeteg no mondja azt, hogy csak legyen csaszar, mert en ezt a fajdalmat nem birom tovabb es az orvosok gond nelkul meg is csaszarozzak. En megfogaxtam, akarmennyire faj, ilyet nem mondok. A kitolasnal kemenyen meg kell kuzdeni, hogy kijojjon a baba, raadasul nagybaba is volt. Miert ne lehetne egy no ra buszke, ha meg tudtal szulni a gyermeket? Attol mert masnak komplikacio lepett fel es csaszar lett, attol meg van akinek sikerul megszulni es igenis hadd oruljon neki.
2015. nov. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
58%

"Nem tudom, hogy az aki azt irja hogy ha kuzdesz ha nem kijon, szult e mar."

Nem sikerült elolvasni mind a négy sort, ugye? :)

2015. nov. 12. 21:25
 22/69 anonim ***** válasza:
59%
Nézd, szerintem ilyesmin hülyeség vitatkozni. Legyél rá büszke, de ne hencegj vele és ne nézz le másokat, akiknek valamiért nem jutott ebből az örömből. Teljesen érthető ez a "megcsináltam" érzés, szerintem bele van kódolva az emberbe, hogy ezt érezze ilyenkor. Akik meg akarják magyarázni, hogy hülyeség büszkének lenni, azokkal meg ne törődj, ennyi.
 23/69 anonim ***** válasza:
91%
Ha ennyire készültél a szülésre, miért ott kellett 4 embernek magyaráznia a helyes légzést?
 24/69 anonim ***** válasza:
87%
a baj az, hogy annyira kattogsz ezen kedves kérdezõ, hogy emiatt képes voltál rákérdezni erre itt a gyakon, így ez számunkra semmi mást nem közvetít, mint hogy provokálni akarsz, esetleg hencegni, vagyon agyon rágni egy olyan témát ami már ezerszer kivlett vesézve, csak hogy kapjál némi hátbaveregetést a hozzád hasonlóktól, akiknek az életben ez a legnagyobb büszkeség hogy természetes úton szültek. Maradj csendben, légy elégedett az életeddel, a babaddal, az egészségi állapotoddal, és ne azt firtasd, hogy más mit gondol errõl, mert semmi baj nem lenne a büszkeség érzteddel, ha nem dörgölnéd más orra alá.
2015. nov. 12. 21:26
 25/69 anonim ***** válasza:

Igen, a kognitív disszonancia pont így működik.

Az evolúció kitolt velünk, mert a két lábra állás és a megnövekedett agytérfogat miatt az egyik legnehezebben szülő "állatfaj" vagyunk. A többi emlős arányaiban kisebb utódokat hoz világra. Az ember ezért jobban megszenvedi a szülést, még a főemlősök is szerencsésebbek ilyen szempontból. És a nagy aggyal együtt jár az "értelmet keresek abban, hogy miért fáj ilyen rohadtul". Azért fáj, mert ha nem fájna ennyire, akkor vagy olyan primitívek lennénk, hogy gondolkozni se tudnánk rajta, vagy még mindig ágról ágra lendülnénk és négykézláb közlekednénk.

2015. nov. 12. 21:29
 26/69 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem se saját teljesítmény, ha 4 embernek kellett irányítania az elvileg felkészült nőt!

Amúgy nem a szülés a legfájdalmasabb, nekem sétagalopp volt a műtéteimhez képest. Akinek volt már valaha fájdalmasabb egészségügyi gondja, az szó nélkül kibírja szerintem.

És ha én mint betegségekkel küszködő ember simán kibírtam akkor miért lenne olyan nagy dolog, ha kérdező mint egészséges sportoló megcsinálta?

Kérdező sajnálom, de ezért senki nem fog rád felnézni, max a hátad mögött megmosolyogni:)

2015. nov. 12. 21:32
 27/69 A kérdező kommentje:
Aki szerint hencegosen fogalmaztam, hat nagyon sajnalom. Probaltam nem hencegosen direkt, sajnalom, ha valaki onerzetet bantja a kerdes, nem kell elolvasni meg valaszolni akkor. Engem megdobbentettek a valaszok, korulottem sok az erre buszke anyuka. Es miert ne lehetne ra buszke? Es a csaszaros is legyen buszke arra, hogy kiallt egy csomo mindent, amit itt leirtak. En oszinten megertem oket is es nem gondolom azt, hogy henceg vele.. komolyan beteg vilagot elunk, mar minden baj.
2015. nov. 12. 21:32
 28/69 anonim ***** válasza:
10%
Dehogyis baj, legyél is büszke. Én is büszke vagyok, hogy mind a 3 gyerekem megtudtam szülni. A vajúdóban hallottam, olyan sipákolásokat a szülőszobából, hogy csak na. Már a szülésznő is kiabált a nővel, hogy nyomjon, mert különben baj lesz, nem kicsi.
2015. nov. 12. 21:34
 29/69 anonim ***** válasza:
88%

Tudod mi fáj sokkal jobban a szülésnél? Ha a méhlepény nem akar leválni, érzéstelenítést nem alkalmaznak, szabad műtő éppen nincs és az orvos szó szerint tépi ki az egyik belső szervedet. Ehhez képest a szülés, kitolás egy kedves csiklandozás.

Akkor én most legyek büszke arra, hogy nem rúgtam le az orvos fejét a művelet közben, pedig igény lett volna rá, annyira fájt? Hogy nem küldtem el minden mozdulatnál a kva anyjába, pedig erre is volt ingerenciám?

Ha egy tízes skálán mondjuk egy élveboncolás a 10, akkor a fogfájás legyen 4, a szülés 6, a vesegörcs 7, a méhlepény tépkedése pedig 9. Volt mindegyik, tapasztalatból mondom (kivéve az élveboncolás).

2015. nov. 12. 21:34
 30/69 anonim ***** válasza:
88%

Arra vagy büszke, amire csak akarsz, azonban komplikációmentes szülés esetén egy írástudatlan, tájékozatlan, szántóföld közepén vajúdó nő is kitolja magából a babát. Ösztönösen.

Mégis milyen visszaigazolásra vágysz?

2015. nov. 12. 21:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!