Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Baj, hogy buszke vagyok ra,...

Baj, hogy buszke vagyok ra, hogy meg tudtam szulni egy gyereket?

Figyelt kérdés
3 honapja szultem, 12 orat vajudtam a korhazban. Nagyon keszultem a termeszetes szulesre, partfogo orvost es szulesznot valasztottam. Sokat keszultem ra fejben is, dulakkal, szult nokkel sokat beszelgettem. A neten rendszeresen olvasom, hogy ez nem teljesitmeny, meg ez nem sikerelmeny. Szerintem igen is, amwnnyiben valaki olyan szerencses, hogy nincs komplikacio. Szerintem rengeteg no mondja azt, hogy csak legyen csaszar, mert en ezt a fajdalmat nem birom tovabb es az orvosok gond nelkul meg is csaszarozzak. En megfogaxtam, akarmennyire faj, ilyet nem mondok. A kitolasnal kemenyen meg kell kuzdeni, hogy kijojjon a baba, raadasul nagybaba is volt. Miert ne lehetne egy no ra buszke, ha meg tudtal szulni a gyermeket? Attol mert masnak komplikacio lepett fel es csaszar lett, attol meg van akinek sikerul megszulni es igenis hadd oruljon neki.
2015. nov. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 A kérdező kommentje:
Semmilyen visszaigazolasra nem vagyom. Tulkepp azert irtam ki a kerdest mert mar tobbszor lattam, hogy a termeszetes szules nem kunszt, de a csaszaros milyen hosszan tarto borzalmakat el at. Maradjunk annyiban, hogy mindenki szenved vagy igy vagy ugy. Es mindenkinek jogaban all buszkenek lenni ra, akarhogy is sikerult. Magam elott vagyok ra buszke, mert NEKEM fontos volt az, hogy ha van olyen szerencsem hogy nincs komplikacio, akkor meg tudjam csinalni. Mar csak azert is mert rengeteg az ok nelkuli csaszar, es rajtam nem fogja a vajudasi idot elsporolni az orvos. Soknak egyszerubb ket nyosszentesre csaszarozni, mint kivarni a 12-14 oras tagulasi idot, mert protokoll hogy 12 oran belul babanak kell lenni.
2015. nov. 12. 21:49
 32/69 anonim ***** válasza:
73%

szülésznőm mesélte, hogy ha nem nyomna a nő, akkor is kiszusszanna a baba :) csak a hormonok miatt van az, hogy nyomás kényszerünk lesz. szóval arra nem kell büszkének lenned, hogy ki tudtad nyomni, ügyes vagy, de anélkül is kibújik a baba :)

arra viszont legyél büszke, hogy életet adtál egy kis csodának, arra lehetsz! :)

én is természetes úton szültem és nem gondolom, hogy ez olyan hatalmas teljesítmény, sőt! testvéremnek császárja volt, szegénykém nehezebben épült fel mint én, és tudod mit? én azt mondtam neki, hogy attól, hogy a vészkijáraton jött ki a gyereke, attól még pont olyan büszke lehet arra, hogy világra hozta mint bárki más :)

arról meg ne is beszéljünk, hogy évezredekig orvos, szülésznő nélkül szültek a nők, az elmaradottabb országokba a mai napig! senki nem mondja nekik, hogyan nyomjanak, mégis teljesen természetesen megcsinálják :)

2015. nov. 12. 21:49
 33/69 anonim ***** válasza:
61%

"protokoll hogy 12 oran belul babanak kell lenni"

ezt a badarságot honnan szedted??? :D

én 17 órát vajúdtam, mindenki megdicsért milyen gyorsan ment nálam, első nőknél 12-25 óra a vajúdási idő... ez eleve megcáfolja a te kitalált protokollod ;)

2015. nov. 12. 21:53
 34/69 anonim ***** válasza:
*először szülő nőknél :)
2015. nov. 12. 21:53
 35/69 A kérdező kommentje:
Utolso van ilyen korhazakban, nem tudtad, hogy a szuleszeteken protokollok szerint dolgoznak? Tok mas a protokoll a szent istvan korhazban meg a sote 2on. A csaszarszazelekokban is meglatszik.. meg egy kicsit informalodj szerintem :)
2015. nov. 12. 21:55
 36/69 anonim ***** válasza:
75%

Hiába ordítasz császárért, ha olyan szakaszban van már a szülés, úgyse visznek műtőbe. Bár én ilyenről még nem hallottam, max. fájdalomcsillapításért szoktak esedezni. Nem hiszem, h ez mindennapos dolog lenne és kérdező lenne az üde kivétel.

Meg nem hiszem h mindenki komolyan gondolja, amit ordít szülés közben, van aki a férjét vagy az orvost küldi el a búsba, mégis benn maradnak utána is:)

Kérdező ahogy így írogatsz szerintem az a gond, hogy nagyon egyoldalú dolgokat olvastál, ráálltál egy szélsőségesebb gondolkodásmódra és nem tudsz engedni belőle. Esetleg a környezeted is ezt képviseli ami rádob egy lapáttal. Ha nem is értesz minden itt leírt dologgal egyet, remélem azért az elgondolkodtat, hogy rengetegen vannak más nézőponton.

2015. nov. 12. 22:01
 37/69 anonim ***** válasza:
70%

ne haragudj kerdezo de ket hetente van egy ilyen kerdes - epp multkor futottam egybe bele - es rendszerint termeszetesen szult no teszi fel, ezert tunik ugy a kerdes hogy na mar megint egy termeszetesen szult hencego...a csaszarosok nem firtatjak ki hogy szult, ennyi...sopankodnak oke, de nem firtatjak, orulnek hogy meg van a baba es igekszenek nem az elmenyre emlekezni hanem a babara....aki meg termeszetesen szult hajlamos itt tobzodni orommamorban nemi hatbaveregetesert... tisztelet a kivetelnek.

reszemrol talyogot levesni az arccsontomrol sokkal rosszabb volt mint vajjudni. na bumm. egyik sem okoz buszkeseget csak noveli az elegedettseget. nem ugyanaz.

2015. nov. 12. 22:05
 38/69 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen ledobbentem azon, hogy valaki azt irta, hogy magatol is kijonne a gyerek, minden erofeszites nelkul. Ezt ha nem probalnam ki, soha nem hinnem el. De kb nulla az eselye, bogy kiprobaljam :)
2015. nov. 12. 22:06
 39/69 A kérdező kommentje:
Sajnalom, hogy ugy tunt, hogy csaszar kontra termeszetes szules generalonak tunt a kerdes. Valoban sok ebben a temaban az ellentet. Talan mert mindenkit erzekenyen erint. Legyen mindenki buszke magara, aki kuzdott valamilyen modon. En igy eltem meg, mindenki mas.
2015. nov. 12. 22:11
 40/69 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, én értelek. Az a baj, hogy egy csomó mindent belemagyaráznak a szavaidba, amit nem mondtál. Nekem is mindkét szülésem természetes volt, sőt mindkettő nagyon gyors volt és könnyű, és nem kértem semmiféle fájdalomcsillapítást, mert nem éreztem annyira vészesnek. És jó érzés, hogy ilyen "flottul" működik a testem. De ezt csak félve, súgva, szűk körben szoktam kimondani, mert sokak számára nehéznek tűnik, hogy felfogják, hogy ebből nem következik a császárosok lenézése, se az, hogy a ez volt életem legnagyobb teljesítménye. Meg még sok minden más sem, amit egyesek nagyon szeretnének belelátni.
2015. nov. 12. 22:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!