Egy magán kórházban terveztük, hogy szülők. Ma kiderült, hogy a kedves férjem két ágyas szobát kért... Mikor rákérdeztem, hogy mégis miért, azt mondta ő is szeretné velünk tölteni azt 3 napot. A sírás kerülget. Szeretnék pihenni, nem vele foglalkozni, őt hallgatni. Ne értsetek félre, szeretem, de bőven elég ha bejôn, nem kell hogy 24órában ott legyen. Sokat beszélgettünk arról is hogy bent szeretne lenni a szülésnél, én viszont szeretek magányosan szenvedni, nem arra figyelni hogy valakire még tekintettel kell lennem.
Ha bent lenne a szülésnél és utána veletek egy szobában valószínűleg nem várná el hogy kiszolgáljad és őt szórakoztasd. De ha te nem szeretnéd hogy bent legyen a szülésnél és ott is aludjon akkor mond meg neki. Ettől szerintem nem leszel önző. Ha fontos vagy számára akkor ezt tiszteletben fogja tartani. Utána úgy is rengeteg sok álmatlan éjszakája lesz. Az én férjem nem aludt bent, de volt így is elég dolga (tejfakasztó, lakás rendbetétele, ami hiányzott nekem azt behozta/beszerezte). Én szülés után kb. 2 hétig csak felületesen voltam képes aludni. Ha nem lesz ott a férjed még kérhetsz segítséget az ápolónőktől és a csecsemősöktől. Ha jól álltok anyagilag szerintem fogadj csecsemőst is (ő sok mindenre megtanít). Ha fáradt vagy bármikor betolhatod hozzájuk a babádat.
2015. júl. 30. 22:58
22/46 anonim válasza:
Szerintem átértékeled Te még ezt a dolgot.
A vajúdás utolsó óráiban marhára nem azt figyeltem, hogy az Uram közérzete milyen, hanem kizárólag magamra összpontosítottam, azonban a puszta jelenléte megnyugvással töltött el, főleg, hogy nem szerettem volna kihagyni a közös gyermekünk megszületésének és megpillantásának élményéből.
Nálunk a kórházban még arra sincs lehetőség az újszülött osztályon, hogy a látogatók bejöjjenek a kórtermekbe, apuka is csak üvegen keresztül nézheti a babát. 4-en voltunk a kórteremben (+ babák), de nem zavart, sőt 1. gyerekes anyukaként nagyon sok hasznos tanácsot szívtam magamba a többi - már többgyermekes - anyukától, ráadásul nyugodt szívvel hagytam velük a gyerkőcöt, amíg pl. zuhanyozni mentem.
2015. júl. 30. 23:39
23/46 anonim válasza:
Hidd el jól fog jönni a segítsége. 2x szültem, mindkettőnél bent volt a férjem és hihetetlen sok erőt adott és sokat segített. Az első gyereknél a kórházban is velem maradt végig. Alig bírtam felállni a babához annyira fájt a gátszakadásom, ha nem lett volna ott én nem tudom mit csinálok. De te tudod.... de legalább a szülésnél had legyen ott ha annyira szeretne. Hidd el felejthetetlen élmény. Az én férjem ráadásul a lábamnál állt végig mert nem volt bent orvos csak egy nővér aki semmire nem volt jó. Lábtámaszom sem volt a férjem fogta a lábam. És nem undorodott meg tőlem ha te is attól félnél. Sőt, azt mondta most mégjobban tisztel és hihetetlen jó élmény volt neki is.
2015. júl. 31. 00:33
24/46 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy naiv vagy ha azt hiszed, hogy egy baba mellett lehet pihenni. Pont, hogy csak akkor tudsz majd, ha a férjed átveszi a kicsit. Vagy a gyerek is maradjon kussba ha éhes, vagy ha bekakált, mert a nagyságosasszony pihenni akar? Komolyan? Igaza van a többi hozzászólónak, borzalmas személy lehetsz.
2015. júl. 31. 00:57
25/46 anonim válasza:
Olyan baromi sokat pihenni nem kell. Viszont FEKÜDNI kell. Így meg pont hogy praktikus egy férj.
De elég furcsa házasság lehet hogy éppcsak tolerálod a férjed.
2015. júl. 31. 01:35
26/46 anonim válasza:
"Ma kiderült, hogy a kedves férjem"-ez mindent elárul rólad és a kapcsolatotokról.
Ja, majd jó pihenést neked a vérző sebbel és egy újszülöttel!
2015. júl. 31. 07:30
27/46 anonim válasza:
Beszélj a férjeddel, ha úgy gondolod ez rossz lenne neked. De hallgass meg más véleményt is. Az enyém az, hogy megbántam volna, ha a férjem nincs bent szülésnél. először űgy gondoltam, hogy nem rá tartozik, de amikor ott volt, teljesen természetesnek vettem és örülök, hogy közvetve ugyan, de átélte, hogy világra "hoztuk" a közös babánkat. Ő ugyan nem volt a kórházban 3 napig, de így utólag bármit megadtam volna, hogy ott legyen. Nem fogsz tudni pihenni. persze, ha a gyereket elviszik tőled akkor igen, de én bababarát kórházban szültem és végig ott volt a baba velem. Leadhattam volna ugyan az osztályra, mint utóbb kiderült, de én szeretem a kihívásokat :) Szóval szerintem nagy segítség, ha ott van valaki és közben én elintézem a szükségleteimet. És a férjed biztos nem várná el, hogy vele foglalkozz, hanem örömmel venné ki a részét a baba gondozásából....gondolom.
2015. júl. 31. 08:11
28/46 A kérdező kommentje:
Szeretem a férjem!
De! Az elején megbeszéltük, hogy anya szabadságot vesz ki és velem lesz (nem alszik ott) és ő munka után bejönn látogatni!
Sajnos több műtétem is volt már, tudom milyen nehéz fel kelni és WC-re menni mikor három cső lóg ki a hasadból, de szeretek ezzel egyedül megbirkózni, én ilyen vagyok! Nem tudom miért van ez így, de szeretem azt érezni, hogy megy ez egyedül is, nem hagyom el magam, még nem vagyok annyira "beteg".
Sajnos nem szoptathatom majd a babát, mert még legalább 3 hónapig gyógyszereket kell szednem egy tavalyi műtét miatt.
2015. júl. 31. 09:20
29/46 anonim válasza:
anyád lesz ott a férjed helyett? és még te irod, h szeretsz egyedul -szenvedni?... eszembe nem jutna, hogy anyám legyen ott, mikozben van a gyerekemnek apja is.. már ne haragudj, de amilyen hárpia lehetsz, simán más karjába taszitod a férjed..
még hogy anyád lesz ott veled szulés után, tán vele csináltátok a gyereket???!!
anyád meg is fog téged szoptatni a nagy egyedul létben??
2015. júl. 31. 10:45
30/46 anonim válasza:
egyébként tudod kit szeretsz te, magadat!! ennyire tartod a férjedet, h nem "engeded" meg neki, hogy a gyerekével legyen miután megszuletik??
nagyon onzo no vagy.. illetve -lány. (anyuci kicsi lánya)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!