Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyedül szeretnék szülni,...

Egyedül szeretnék szülni, miért nem jó?

Figyelt kérdés
Egy magán kórházban terveztük, hogy szülők. Ma kiderült, hogy a kedves férjem két ágyas szobát kért... Mikor rákérdeztem, hogy mégis miért, azt mondta ő is szeretné velünk tölteni azt 3 napot. A sírás kerülget. Szeretnék pihenni, nem vele foglalkozni, őt hallgatni. Ne értsetek félre, szeretem, de bőven elég ha bejôn, nem kell hogy 24órában ott legyen. Sokat beszélgettünk arról is hogy bent szeretne lenni a szülésnél, én viszont szeretek magányosan szenvedni, nem arra figyelni hogy valakire még tekintettel kell lennem.
2015. júl. 30. 20:19
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

én kíváncsi lennék milyen a férjed :) vagy mit fog ott csinálni szerinted?

ha én férjem ott lett volna akkor tuti tudtam volna pihenni, mert biztos nem engem fárasztott volna, hanem a babával foglalkozott volna míg én pihenek. mivel erre nem volt lehetőség (nem magánkórházba szültem, ráadásul 2009-ben, az influenza járvány közepén, mikor több kismama meghalt, így látogatási tilalom volt), bababarát szobában voltam, így gyakorlatilag 3 napig nem aludtam ;) ha nem az enyém sírt, akkor a szobatársamé :D

na de tényleg, nem mesélnél a férjedről? és szerinted egy újszülött mellett hogyan lehet pihenni 3 napig? :)

2015. júl. 30. 20:49
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Az elején én is ìgy àlltam a dolgokhoz. Aztàn ez vàltozott, a pàrom benn volt szülésnél. Ha kellett, segìtett, egyébként hamar ràjött, hogy mikor kell csendben maradni :)

Mit nem adtam volna ha nem egy tökidegennel kell a szobàt megosztani a gyermekàgyon...A férjed segìteni lesz ott, nem azért, hogy púp legyen a hàtaron. Szerintem üljetek le ezt megbeszélni, úgy fest, valamiféle gàtlàsaid vannak előtte (?). Ha pihenni akarsz, pihensz, ott neki az lesz a dolga, hogy a kìvànsàgaidat lesse. Nem kell rà tekintettel lenned. Ezt ő is tudja.

2015. júl. 30. 20:50
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém bent volt velünk végig. Magánkórház volt. Nagyon szép emlék. Másfél nap után császárom lett, majd' megpusztultam. De ő ellátta a picit, így végig velünk lehetett (ha egyedül vagyok , nem tudom ellátni, és elviszik tőlem). Nagyon nem volt mindegy a jelenléte. Arról nem beszélve, hogy teljes volt a nyugalom. Már odabent egy családdá váltunk. ÉLeted legnagyobb hibáját követed el, ha elutasítod a jelenlétét. Az ő életében ez legalább akkora csoda és változás, mint a tiédben! Ráadásul semmit sem tehet a szülésért, legalább utána had fogja a kezébe a gyermekét, és had maradhasson vele! Ez minimum, főleg ha hozzátesszük, hogy megdolgoztatok azért, hogy közel fél millát csengessetek ki egy közös szobáért egy ilyen helyen. Mert ez bizony ennyibe kerül. Alapvető, hogy ott lehessen, nem gondolod?
2015. júl. 30. 20:52
 14/46 anonim ***** válasza:
78%
Hogy én mit nem adtam volna,ha a férjem ott lett volna a szobában. Szültél már? El sem tudod képzelni milyen jó olyankor egy kis segítség. Örülnél inkább, hogy ilyen szobáról gondoskodott neked és nem leszel összezárva "nem idén barnultakkal"
2015. júl. 30. 20:54
 15/46 anonim ***** válasza:
87%
Szeretnél pihenni? Nem vele foglalkozni? Elárulom, nem vele kell foglalkozni. Ott lesz egy pici manócska. Vele kell foglalkozni, őt kell hallgatni. Örülj, hogy ott lesz. Hálátlan!!!!
2015. júl. 30. 20:57
 16/46 anonim ***** válasza:
84%
az én férjem velem volt szulés alatt is és a korházban is. :) a mai napig emlegetjuk a korházi napokat, az elso furdetést, ami a korházban tortént...hogy hogyan oltoztettuk fel a picit...stb. ez egy olyan élmény volt, amitol még szorosabb lett a kapcsolatunk. (egyébként nem magánkorházban szultem, csak kulfoldon)
2015. júl. 30. 21:05
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
És ezért a sírás kerülget? Más bajod?
2015. júl. 30. 21:09
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Én rettentően örülnék, ha ott lenne velem a párom abban a 3napban, mondtam is neki, hogy szeretném.

Szerintem kedves volt a férjedtől, hogy ilyen szobát kért. Ez csak azt mutatja, hogy már most imádja a gyerekét, és az első perctől kezdve ott akar lenni, látni akarja és valószínű, hogy ő is tudja, hogy abban az adott helyzetben nem őt kell kiszolgálni, hanem neki kell kiszolgálnia téged... és még így is veled (illetve már veletek) akar lenni végig, szóval készen áll arra, hogy lesse minden kívánságod és amiben tud, segítsen.

2015. júl. 30. 21:33
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, jó ám ha bent van. Amikor alig tudtam menni és segített zuhanyzásnál, legalább a hátamat, meg a lábam, hogy ne kelljen annyit hajolgatni, az nagyon jó volt. Meg ha wc-re kellett mennem, vagy ebédelni, vagy akartam pihenni... milyen jó, ha tudják dajkálni a kicsit. Sajnos nem mindegyik baba olyan, hogy eszik és alszik, van amelyik hasfájós és levegőt nyel szopás közben, az egész éjjel sírdogál. Na és olyankor, ha ki vagy nyúlva, akkor sírhatnékod tud lenni, ha ringatod már 2 órája, de ő csak üvölt teli torokból - és ezt sajnos nem lehet kivédeni, van amelyik baba ilyen mohó, sajnos tapasztaltam! Akkor apu ringatja, hogy tudj aludni 2-3 órát. Nem mindegy, sokszor életmentő volt az a pár óra alvás, különben ki lettem volna.
2015. júl. 30. 21:35
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

...és még valami.

,,én viszont szeretek magányosan szenvedni, nem arra figyelni hogy valakire még tekintettel kell lennem."

Az oké, hogy nem szeretsz mások előtt szenvedni, de ő a férjed! Ismeritek egymást kívül-belül. Azért akar veled lenni a szülésnél is, hogy segítsen neked... Akkor a dokit is kiküldöd majd, meg mindenkit, hogy majd te megszülöd egyedül, ne nézzék ahogy szenvedsz??...és! nem tudhatod előre mennyire fogsz szenvedni... Lehet úgy fog menni mint a karikacsapás!

2015. júl. 30. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!