Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj, ha én biztonságosab...

Miért baj, ha én biztonságosabbnak érzem a császárt?

Figyelt kérdés
2015. máj. 19. 09:58
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy baj? Így nem sok értelme van a kérdésnek.
2015. máj. 19. 09:59
 2/43 anonim ***** válasza:
49%

Nem baj, de nem az. Olvass utana. Se a babanak sem neked nem tesz jot. Sok a komplikacio lehetzoseg. Meg utana is kesobb. Szetreped a seb, meddoseg stb. Max regyszerubbnek, konnyebbnek es fajdalom mentesnek erzed, gondolod. De biztonsagosabbnak nem az, hacsak valami nem indokolja. Ha kepes lennel a huvelyi szulesre, de csak ugy nem akrod, akkor a csaszar nem biztonsagosabb. Sot.

Olvass utana!

2015. máj. 19. 10:02
 3/43 anonim ***** válasza:
63%
Egyaltalan nem baj..., de sztem nem vagy tisztaban vele, hogy az egy nsgy hasi mutet es bizony szovodmenyei lehetnek. En azt gondolom azok az anyukak akik ezt az utat valasztjak nem igazan vannak tisztaban a csm-el es annak lehetseges kovetkezmenyeivel. Mondom ezt ket csm utan varandosan, ugy, hogy sajnos most is arra keszulok...
2015. máj. 19. 10:03
 4/43 A kérdező kommentje:

Két ismerősöm is rákérdezett,hogy mikor születik a baba, meg,hogy ő is császáros lesz-e, mint a fiam. Mondtam,hogy igen, én így biztonságosabbnak érzem.

Láttam az arcukon az döbbentet!

2015. máj. 19. 10:05
 5/43 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ahogy írtam, már volt császárom, így nagyjából tisztában vagyok vele,hogy milyen.

2015. máj. 19. 10:05
 6/43 anonim ***** válasza:
62%

Nem baj, csak nem tájékozott döntés. Nem biztonságosabb, sőt. De ezt egy korrekt orvos megindokolja neked. Én angol szakirodalmat olvastam sokat, lényegesen biztonságosabb császár után a hüvelyi szülés mind az anyának mind a babának, mint egy második császár. Ezért néznek rád döbbenten mások, mert azt mutatja a döntésed, hogy nem olvastál utána, és rossz döntést hozol megalapozatlan félelemből.

Érdemes meghallgatni, ha már olvasni nem szeretnél róla többet: https://www.youtube.com/watch?v=fpWoTQUkfPg

Engem nem a döntés szokott elszomorítani, mindenki úgy dönt, ahogy akar. A tájékozatlan, valótlan információk alapján meghozott döntéseket sajnálom.

2015. máj. 19. 10:14
 7/43 anonim ***** válasza:
56%

Mert akik természetesen szülnek és/vagy annak a hívei azok mint egy szekta tagra tekintenek rád ha császárt akarsz. Én szerintem jobb lenne ha mindenki maga dönthetné el ahogy más fejlettebb országokban..ha te szorongva és félelemmel szülsz természetesen az sokkal rosszabb mindkettőtökre és nehezebb is lesz a szülés ezáltal rossz élmény is marad, mintha nem kéne aggódni afelől hogyan fog születni és meg lehetne választani kinek hogyan tetszik. Mindenki más, más igényekkel és lehetnénk már elrugaszkodottabbak mi is ahhoz hogy ezt is felfogjuk. Persze vannak szövődményei mint mindennek, meg hasi műtét stb.. de egyáltalán nem egy borzalmas sátáni dologról van szó. Manapság olyan rutin műtét mint a mellplasztika. Az is műtét és szövődményei lehetnek mégis mindenki vagyis rengetegen bele mennek. Úgy látszik akkor nem számít.

Amúgy meg a természetes szülésnek is vannak szövődményei és utóhatásai csak arról nem beszélnek.

Egy szülésznő hallgató

2015. máj. 19. 10:17
 8/43 anonim ***** válasza:
65%
Jó neked. Nekem valószínű császár lesz a 3-dik, rettentően félek, a szövődményektől. Az első kettőt természetesen szültem, fájt nagyon, sznevedtem, d enem féltem. Most úgy bevagyok t@jva a császártól, hogy hihetetlen :( Pedig nem vagyok semmilyen párti, egyszerűen félek(éppúgy, mint a repüléstől)
2015. máj. 19. 10:20
 9/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A fiam sürgősségi császárral jött világra. Enyhe oxigénhiány miatt, hipotón lett. Végig görcsöltem az első évét. Dévényre jártunk, pedig hiába mondták születése után,hogy nincs gond, 6 hetesen kiderült,hogy mégis van. Szerencsére semmi maradandó nem lett, bár minden mozgást később csinált.

Tudom, ismerem magam (a dokim is),hogy bármi kis gebasz a szülés közben, megint megkeseríti az első évét a babának. Elég lenne annyi,hogy picit elakad, én azon görcsölnék,hogy lett-e baja, árgus szemmel nézném,hogy mit mikor csinál stb.

Egyszer végigcsináltam, még egyszer nem szeretném. Ezért szeretném, ha császárral jönne ő is világra.

2015. máj. 19. 10:21
 10/43 A kérdező kommentje:
Sajnos, aki döbbenten néznek, nem azért néznek úgy, mert angol irodalmat olvastak a császárról, hanem valószínűleg azért, mert "elítélik" azt, aki kéri.
2015. máj. 19. 10:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!