Tudom hogy elméletileg nem lehet, és hogy jogi következményei lehetnek, de ha kérem elintézi a doki? Esetleg plusz pénzért? Ha igen, akkor hogy magyarázza ezt a felettesének? Vagy nem kell indokolni?
Lehet indokot találni ha az orvos belemegy. Miért akarsz császárt?
2014. okt. 17. 12:50
2/12 anonim válasza:
Úgy tudom, egyre kevesebb helyen "engedélyezik" a császárt kérését. Hacsak nem indokolt, akkor nem vállalják. Azonban egy barátnőm mindkét terhességénél kérte és meg is engedték neki. (bár nem tudom, fizetett -e érte, de gondolom igen). Szerintem azzal ne foglalkozz, hogy magyarázza ezt el a felettesének az orvos :) Kérdezz rá, veszítenivalód nincs.
2014. okt. 17. 12:51
3/12 anonim válasza:
Biztos találsz olyan orvost, aki elintézi neked, de nem biztos, hogy a mostani orvosod ilyen. Természetesen indokolni kell, írásban és a felettese hagyja jóvá.
2014. okt. 17. 12:51
4/12 anonim válasza:
Miért akarsz császárt? Sokkal könnyebb dolgod lenne a sima szülésnél. Lehet hogy nem kell előtte vajúdni, de utána 1000x rosszabb. Aki simán szül másnap már teljesen jól van, aki császárral az a műtét után napokkal sem tud normálisan járni sem, nem is beszélve a többi "kellemetlenségről". Elég sokáig tart a felépülés is.
Ha orvosilag nem indokolt ne akarj császárral szülni.
2014. okt. 17. 13:02
5/12 anonim válasza:
Pénz beszél...
Olyan orvost kell találni aki belemegy, de biztos, hogy megkéri az árát. Ő majd talál egy olyan indokot, amivel meg lehet császározni.
Én is császárt akartam, terhességem alatt meg voltam győződve róla, hogy nem tudom megszülni simán a lányom. 38. héten született 3,3 kg-mal 54 cm-rel 3 óra alatt hüvelyi úton. Nem mondom, hogy nem fájt, ordítottam a fájdalomtól. De ez mindössze 3 óra volt (epidurált sem kaphattam, mert rövid időn belül gyorsan tágultam). Szobatársam császáros volt, napokig szenvedett, nagyon nagy fájdalmai voltak. Én hajnal 4-re szültem meg és reggel 8-kor már feltudtam kelni, tudtam menni zuhanyozni és már nem fájt semmi. Ő pedig még 3. nap is alig bírt felállni az ágyból.
Miért akarsz császárt?
2014. okt. 17. 14:02
6/12 anonim válasza:
Én nem kérdezem meg,miért akarsz császárt...Te dolgod,de nem tudod mire vállalkozol.Bolond lettem volna külön még kérni is,elég volt kérés nélkül többször is már átesni rajta.Utálat,mellesleg ro...fáj,ez nem szülés előtt,hanem utána és piszkosul....nem csak pár varratod lesz a gátadnál,hanem egy egész sor öltés a méheden,hasadon,széthúzott hasizom,és hártya és még 100 szövődménye is lehet,ami hipp-hopp eltakaríthatja az ember lányát az élők közül.Van az a pénz,amiért elintézik neked!!! Bárhol! Sőt,a barátnőm azt is kikönyörögte(jó vastag borítékkal) hogy őt altassák,mert nem bírná hiszti nélkül a gerinc érzéstelenítést se.pedig már ezt is csak nagyon indokot hiper sürgősségi császároknál alkalmazzák. Szóval semmi sem lehetetlen,csak sok pénz kell hozzá.
2014. okt. 17. 14:36
7/12 A kérdező kommentje:
Ha tudnátok hogy miért tettem fel a kérdést... Igazából félek, rettegek a császártól, amiket írtatok még jobban megerősítették a félelmemet. Tegnap is feltettem már egy kérdést, hogy azért lesz valószínűleg császárom, mert az első sima szülésemnél hajszál híján végbélig repedtem, és nem szeretnénk kockáztatni. Ez még nem indok önmagában, bár súlyos következményei lehetnek. A kérdést azért tettem fel, hogy másnak a dokija is elintézi-e a császárt, ha nincs olyan indok, ami veszélyezteti a baba és a mama egészségét. Csak kíváncsi voltam, hogy hogy működik ez a dolog. A dokim jót szeretne nekem, én szeretnék simán szülni, de a következményektől is félek... :((( Attól is félek, hogy ha rákérdeznek odabent a kórházban (orvosok, nővérek) mit fogok mondani miért császár. Kamuznom kell, mert az én indokom nem elegendő? Nagy dilemmában vagyok...
2014. okt. 17. 15:02
8/12 anonim válasza:
Bíztatásul mondom: egyik ismerősöm is így járt első szülésnél, nem is akart több gyereket emiatt, végül mégis bevállalta, rettegett, de gátvédelemmel szülte a másodikat, minden rendben ment.
2014. okt. 17. 15:34
9/12 anonim válasza:
Indokot a császárra könnyű találni.Ha nem programcsászárt csináltok, hanem megindult szülésből lesz császár, akkor nem is nagyon kell keresgélni,primer fájásgyengeség és relatív téraránytalanság a sláger. Azt hiszem, ez utóbbit ha ultrahangos vizsgálattal is igazolják, akkor a programcsászár is simán megy. Ha az orvosoddal az előzmények miatt ezt tervezitek, akkor biztos kigondol valamit. Persze értem én, hogy félsz a természetes szüléstől is, és a császártól is :( Nehéz döntés, én esm tudnám a helyedben, hogy melyiket vállaljam. (Alapból nem vagyok császár párti, én szültem mindkét módon, de nekem a természetes szülés jól sikerült.) Drukkolok neked, hogy bárhogy is lesz, jó legyen!
2014. okt. 17. 16:12
10/12 anonim válasza:
Akik itt ugrálnak, vajon mindkét módon szültek, s úgy mondják ezt???
Mindenkinek más, lehet a kérdező 1 nappal a császár után már simán végzi a dolgait, míg közületek valaki szenvedett.
Nem szabad egymás se lebeszélni, se rábeszélni semmire, ehhez senkinek semmi joga nincsen.
Kérdező, ne félj a császártól, lehet rajtad nagyon nagyot fog segíteni!!!
(én akiket láttam, és császárral szültek, másnap semmi bajuk nem volt, a term.szült kismamákkal ellentétben, akiknek a fekvés is fájt - de embere válogatja)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!