Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után nem sokkal hazamen...

Szülés után nem sokkal hazamenni - volt rá már példa?

Figyelt kérdés

Ha az anya és a baba jól vannak, 4-6 órával szülés után elhagyhatják a kórházat Magyarországon is, csak ezzel sokan nincsenek tisztában.

Gyakorlatban ezt alkalmazta valaki?

2015. máj. 3. 16:41
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

A párom volt felesége nem maradt bent se a naggyal 11 éve, se a kicsivel tavaly (szép válás volt, jóban vagyunk, a második gyerek az új férjétől van). Bár neki érdekes hozzáállása van az orvosokhoz, ha lehetne, otthon szült volna, orvoshoz is csak legvégső esetben viszi a gyereket, gyógyszert nem ad, csak ha nagyon muszáj...

Minden jól ment a szüléseknél, így hazamehettek, csak a kötelező vizsgálatokra kellett visszamenniük.

2015. máj. 3. 16:59
 2/34 A kérdező kommentje:
Hány ilyen kötelező vizsgálat van normál esetben, és milyen időközönként? Hányszor kell ehhez visszamenni?
2015. máj. 3. 17:03
 3/34 anonim ***** válasza:
PKU szűrést biztosan meg kell csinálni az első három napon, valamint a BCG oltást is be kell adatni neki.
2015. máj. 3. 17:20
 4/34 anonim ***** válasza:
25%
Biztosan jó lehet hazamenni, de a baba szempontjából jobb kivárni azt a pár napot odabennt. Nekem személy szerint jó emlék maradt az a pár nap is amit ott töltöttem. De gondolom ez kórház függő is.
2015. máj. 3. 19:25
 5/34 anonim ***** válasza:
48%

BCG oltást beadhatja a gyerekorvos is, nem tudom meddig, annak utána kell nézni.

Azzal számolj, hogy sok kórház simán rendőrséggel, gyámüggyel fenyeget, ha el akarsz menni a babával. Pénz beszél...

2015. máj. 3. 20:32
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
BCG oltást a gyerek 1 hónapos koráig kell beadatni, ezt a gyermekorvos is megteheti, egy barátnőm otthon szült és ők megvárták az 1 hónapot.
2015. máj. 3. 20:47
 7/34 A kérdező kommentje:

Fenyegessen rendőrrel, ott dolgozom. Amúgy meg, ha jogilag megtehetem, hiába fenyeget. Nyugaton is hazaengedik az anyukákat, ha nincs semmi gond.

Amúgy nem vagyok terhes, csak elgondolkodtam a dolgon, és érdekelt, volt-e, aki megtette. Pár hónapja tudtam meg, hogy Magyarországon sem kötelező bent maradni napokig, és most Katalin hercegnő szülése kapcsán jutott eszembe rákérdezni.

2015. máj. 4. 13:24
 8/34 anonim ***** válasza:
0%
Katalin hercegnőnek egy egesz team lesi minden problémáját, nem gond nékik akar sajat szuleszt felfogadni, aki ott tölt náluk par napot. Ne hasonlítsd össze a két szitut. Ugy tudom, hogy nalunk 24 ora utan lehet sajat felelősségre elmenni. A babával is történhet komplikáció, nem szabad kockáztatni.
2015. máj. 4. 21:10
 9/34 anonim ***** válasza:
33%

"Katalin hercegnőnek egy egesz team lesi minden problémáját, nem gond nékik akar sajat szuleszt felfogadni, aki ott tölt náluk par napot. Ne hasonlítsd össze a két szitut."

Az összes angol nő olyan hamar hazamegy, amilyen hamar csak lehet. Meg nyugaton úgy általában így van. Max. egyet alszanak, de sokan még annyit se. Első gyerekkel is. Márpedig nincs mindenkivel egy egész team. Na meg, aki kevesebb mint nyolc órával a szülése utána magassarkúban, a gyerekkel a karján mosolyogva integet a kórház előtt az nem valószínű, hogy annyira a teamre lesz utalva. Itthon szokás a kismamákat úgy kifacsarni mint egy citromot, meg "haldokolva" pihengetni 3-5 napot, a kórházban, hogy "legalább éjszakára beadom és kialszom magam, otthon úgy se tudom majd".

2015. máj. 5. 23:07
 10/34 anonim ***** válasza:
40%
Nyugaton meg szokas mindenen spórolni még a kismama ellatasan is. Az angol egészségügy meg hírhedten rossz Európában.
2015. máj. 6. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!