Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt már olyanra példa, hogy...

Volt már olyanra példa, hogy az apán kívül a gyermek is bennt volt szülésnél?

Figyelt kérdés

Ez csak az otthon szülöknél van??

nem vinném be a lányomat vegignézni hogyan kínlódok,csak kíváncsi vagyok.Külföldön szülök,ahol egyedül vagyok a szülöszobán e´s vajúdóban...

2010. febr. 9. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor szültem,egy cigányasszonyhoz mászkált be a szülőszobára az egész család,ki-be járkáltak,a 6 éves kisfia is.De mivel nálunk tulajdonképpen csak leválasztva vannak egymás mellett az egyes helyiségek,és nagyon zavaró volt a hangos jövés-menés,-meg hogy folyton bebámultak minden szobába-kizavarták őket.Kisgyerek amúgy sem jöhetne be,elméletileg látogatni sem.

Én sem vittem volna a gyerekeimet,nem nekik való,sok férfi sem bírja.:)Azért egy szülés nem csak szép és felemelő dolgokból áll,nagyon megijednének sztem.

2010. febr. 9. 14:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a klinikán szigorú szabályok vannak ilyen téren. Látogatni látogathat gyerek, de a szülőszoba ajtaját át nem lépheti. Pedig az csak egy folyosóra visz, onnan nyílnak a szülőszobák, de még a folyosóra sem mehet be gyerek. Egyszer ctg-n voltam, mikor jött egy pár megnézni a szülőszobát. Jött velük a nagyobbik gyerekük is, olyan 4 év körüli lehetett. Apuka nem mehetett be szülőszobát nézni, mert kint kellett maradnia a kisfiúval, mert ő még az üres szülőszobába se mehetett be.
2010. febr. 9. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

Szia, én is úgy szültem 9 hónapja, hogy bent volt az családom 6 tagja. Vasárnap reggel 6:00-10:30-ig. Csak a tolási fázis előtt kellett kimenniük..najó... a sógorom előte pár perccel elájult, pedig csendben vajúdtam, max a kontrakció csúcsán mondtam annyit, hogy nem bírom tovább, de ezt is halkan, inkább magamban mormolva. És a tolásnál a férjem és az ikertesóm azért bent maradhatott.

A 2. babómnál szeretném, ha a kisfiam ott lenne, mert biztos sok erőt adna, ha látom, hogy még egy ilyen kis angyalkáért tűröm a fájásokat. Még nagyobb erőt jelentene, mint a férjem jelenléte, pedig őt is imádom! Amikor már nem nagyon kiül az arcomra a fájdalom, akkor kérném meg csak a családom, hogy sétáljanak vele egyet a kórházi kertben meg nézve a vizililiomokat, addig meg is születik szerintem, mert ő is ettől a ponttól számítva, fél órán belül megszületett.

Egyébként van olyan példa:

Amikor már csak tolni mész be a kórházba (ha nincs olyan messze), és addig a családdal otthon vajúdsz, miközben készíted nekik az bendőbe valót! :D Több ismerősöm is ezt választotta.

2010. febr. 9. 15:08
 4/5 A kérdező kommentje:

15 percre van a kórház....

A lányom még csak 2 éves múlt....Nagyon anyás.Nincsen senki segíteni,így mindég velem van éjjel -nappal.Már elöre félek,hogyan fogja viselni a pár napot mikor nem leszek itthon.

2010. febr. 9. 16:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát nem biztos hogy jó ötlet bevinni egy gyereket főleg ilyen kicsit, egy ismerősöm mesélte hogy a barátnője szerette volna a lányát bevinni magával(a lány akkor tizenéves volt már) de a doki nem engedte neki, azt mondta egy olyan lánynak aki még nem szült nem szabad végignézni egy szülést élőben pláne ha az a saját anyja, mert olyan élményeket szerezhet hogy egy életre elmegy a kedve a szüléstől. Gondold el egy pici gyerek (nekem is van már egy két éves fiam) nagyon ragaszkodik az anyjához az igaz, de nagyon félti is(az én fiam elsírja magát ha fájdalmat lát az arcomon), lehet hogy életre szóló lelki traumát kaphat.
2010. febr. 14. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!