Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után nem sokkal hazamen...

Szülés után nem sokkal hazamenni - volt rá már példa?

Figyelt kérdés

Ha az anya és a baba jól vannak, 4-6 órával szülés után elhagyhatják a kórházat Magyarországon is, csak ezzel sokan nincsenek tisztában.

Gyakorlatban ezt alkalmazta valaki?

2015. máj. 3. 16:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

"Nyugaton meg szokas mindenen spórolni még a kismama ellatasan is. Az angol egészségügy meg hírhedten rossz Európában."

Mondjuk szülésre nem tudom mit mondjak, hogy rosszabb-e. Nem hiszem, hogyha a nők olyan állapotban vannak, hogy még aznap hazamehetnek, az rosszabb ellátás, mint amit itt művelnek a kismamákkal, mintha a mészárszéket látogatták volna meg, nem pedig szültek volna egy gyereket. Egyébként a 3-5 napos "üdülés" tényleg csak felénk szokás, nem csak a hülye angoloknál, ahol szar az egészségügy.

2015. máj. 6. 22:49
 12/34 anonim ***** válasza:
35%

Te szültél már, kedves előző?

Nem kötelező itthon sem maradni 3 napot, de ajánlott. Hogy miért? Mert felléphetnek komplikációk mind a mamával, mind a babával.

Attól, hogy külföld, már minden jó, ami ott protokoll?

Egyébként meg van könnyű és van nehéz szülés is. Egy nehéz szülés után bizony az édesanyának pihennie kell, hogy el tudja látni a feladatát normálisan. Ezt még a primitív népeknél is így tartják. A szülés nagy munka a szervezetnek, hagyni kell időt a regenerálódásra. KInek kevesebb, kinek több idő ez.

A gyermekágy nem véletlenül 6 hét.

2015. máj. 6. 23:38
 13/34 anonim ***** válasza:

"mint amit itt művelnek a kismamákkal, mintha a mészárszéket látogatták volna meg, nem pedig szültek volna egy gyereket."

Te miről beszélsz ne haragudj?!

2015. máj. 6. 23:40
 14/34 A kérdező kommentje:

Ha minden rendben lesz, én sem fogok bent maradni 3 napot. Bár biztos bent akarnak fogni, főleg azért, mert mindenképp VIP szobában leszek, az pláne jó nekik, ha minél több napig fizetem az árát.

Ha nem kapok VIP szobát, amilyen hamar lehet, távozunk is, biztos nem fogok egy rakat cigány nővel egy szobában lenni.

2015. máj. 6. 23:48
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, nagyon el vagy tévedve... A vip szobak állandóan fullon vannak, egymásnak adjak a kilincset. Nem szorulnak ra a penzedre, mert ott a következő. Arról, hogy mikor mész haza, majd az orvosoddal közösen, az adott allapotodnak megfelelően eldontitek. Nekem nagyon szép élmény volt az a 3 kórházi nap... Egy jo nagy buli, aminek eletreszolo barátság lett a vege
2015. máj. 7. 00:24
 16/34 A kérdező kommentje:
Budapesten lehet. De ebben a városban nincs tele a VIP szoba. Te vagy eltévedve.
2015. máj. 7. 23:47
 17/34 A kérdező kommentje:
Én nem alszom idegenekkel. Ha netalántán nem lenne VIP szoba, hazamegyek. Ennyi. Ha a babát bent is tudnák tartani ilyen-olyan kifogással, engem nem.
2015. máj. 7. 23:48
 18/34 anonim ***** válasza:
15-ös, én 2 életreszóló barátságomat köszönhetem a 2 szülésemnek. Kérdező, te ott hagynád a kisgyermekedet, és te hazamennél? Furcsa, amúgy a Margitban pl. 24 órában veled vannak a babák, még ha nem egyedül vagy a szobában akkor is.3 mama 3 baba, 5 mama, 5 baba . :-) Igen, ez így rosszul hangzik, de amikor benne vagy a helyzetben már nem rossz. Még annak sem aki idegenkedik tőle. Majd meglátod.
2015. máj. 8. 11:19
 19/34 A kérdező kommentje:

Nekem aztán magyarázhatod, hogy majd meglátom. Én ismerem magam. Semmilyen körülmények közt nem vagyok hajlandó más nőkkel egy szobában aludni. Ehhez tartom magam. Ilyen szempontból teljesen szociopata vagyok. Ráadásul tudom, milyen az etnikai arány... Mesélte ismerős, 6 ágyas szobában 5 cigány és ő volt egyedül magyar.

De magyar nőkkel sem vagyok hajlandó együtt lenni. VIP szoba, vagy még a portán visszafordulok, és megmondom a férjemnek: másik kórházba megyünk. Vagy megyek haza szülés után, anélkül, hogy elhelyezhetnének egy többágyas szobában.

Ha ott kell hagynom a gyereket, akkor egyedül megyek haza, vagy mint látogató, vele maradok, de ott nem alszom.

2015. máj. 8. 11:29
 20/34 anonim ***** válasza:
52%

Tudod mi a véleményem rólad?

Egy igazi nárcisztikus és önző nő vagy! Akinek fontosabb a saját kényelme, mint a biztonság és a gyermeke. Ezért kár szülni, mert másban is ilyen leszel.

Szerintem ne szülj gyermeket, mert nem neked való. Túl sok kényelmetlenséggel és lemondással jár.

2015. máj. 8. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!