Arra lennék kíváncsi hogy ha valaki szülés előtt áll, vagyis beindult a szülés és nincs otthon a párja vagy még ha otthon lenne de nincs kocsijuk az hogy megy be a kórházba? Be utazgat vagy eleve előbb befekszik a kórházba? és ha előbb jön a baba mint várta? lehet ilyenkor mentőt hívni? Azt sem tudom elképzelni hogy van akinél megindul a szülés és bevezet, hogy azt hogy tudja fájásokkal :D nem vagyok ilyen helyzetben de nem is tudom mit kellene ilyenkor csinálni ezért kérdeztem meg :)
Mi nagyon messze lakunk a többi családtagtól. több száz kilóméterre.
èn úgy voltam ha beindul akkor hívom a mentöt, várok egy kicsit, és ha a párom nem tud haza érni és nem érzem magam biztonságba akkor hívom a mentöt. nem indult be, 42-ik héten elemntünk reggel idöpontra szülést indítani, és ott magától beindult.
tudta a testem hogy ne induljon be akkor ha nincs otthon a párom.
2011. nov. 3. 14:17
2/15 anonim válasza:
Vagy taxi, vagy mentő.
Mentő esetén, ha választott kórházban szül a kismama, szerezni kell egy igazolást, a kis könyv hátuljába szülésznőtől vagy orvostól, hogy melyik a fogadó kórház.
Különben az éppen ügyeletes legközelebbi helyre viszik. (Persze ha amúgy is abban a körzetben lakik, akkor nem kell)
Sajnos ha a mentősök megítélése szerint bármilyen vészhelyzet van, akkor is a legközelebbi helyre viszik, hogy ne kockáztassák a mama vagy a baba életét.
Amúgy ez akkor igazán izgalmas, ha már van/nak nagyobb gyerek/ek is... :o)
2011. nov. 3. 14:18
3/15 anonim válasza:
Taxi vagy mentő, amelyik jobban tetszik. Biztos, h van olyan, aki bevezet, de az eléggé nagy bátorság.
2011. nov. 3. 14:19
4/15 anonim válasza:
persze, beindult szülésnél lehet mentőt hívni, be lehet ülni taxiba is, az adott körülményektől (milyen módon indult be, mennyire van előrehaladott állapotban, milyen messze van a kórház, hányadik szülés, hogy fekszik a baba stb.) kell függővé tenni, hogy melyik megoldás a jobb. Ha messze van a kórház, befektethetnek előbb is, ha 3 perc séta, akkor nyilván nincs értelme előbb befeküdni.
2011. nov. 3. 14:19
5/15 anonim válasza:
Mentő mindenképpen!
Legyen a kiskönyvedbe beleírva, hogy hol fogsz szülni és akkor odavisznek!
2011. nov. 3. 14:21
6/15 anonim válasza:
Amikor szültem a szobatársnőm már a mentőben megszült.
2011. nov. 3. 14:23
7/15 anonim válasza:
Mento. Plane, ha messze van a korhaz, nem egy taxiban kene vajudni/megszulni. Vezetni pedig irgalmatlan nagy felelotlenseg lenne fajasok kozben, kivitelezhetetlen es eletveszelyes.
2011. nov. 3. 14:35
8/15 anonim válasza:
14.21-es írja jól, legyen beírva, h hova kell vinni téged. egyszer hallottam, h már majdnem kitolásban vittek be egy kismamát, aki csak annyit tudott mondani, h nem ismeri fel a helyet, ő nem ide jár. Ekkor mondták neki a mentősök, h "maga mondta, h Szent János Kórház". A kismama már akkor is teljesen be volt fordulva a fájásoktól és kiderült, h eltévesztette, mert a Szent Istvánba kellett mennie. Azt nem tudom, h átértek-e v a mentőben született meg.
2011. nov. 3. 14:36
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, tulajdonképpen terhes sem vagyok csak kíváncsi vagyok a dolgokra hogy miként mennek,hogy mire odajutok( olyan 25 éves koromban) akkor már tisztában legyek mindennel :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!