Szülésnél a lábat beakasszák úgy mint a nőgyógyászati vizsgálaton, vagy "magunktól kell tartani? "
Nekem az egyik lábamat a szülésznő, a másikat a Férjem fogta és csak a nyomásnál. A nyomások között le lehetett tenni pihentetni. A végén rakták csak kengyelbe, amikor a doki "takarított" és varrt.
Könnyű szülést Neked!
Én alternatív szobában szültem. Nem volt kengyel a közelben.
Kitolásnál segített a férjem és a szülésznő. Oldalt fekve szültem végül, úgy emlékszem az egyik lában magam tartottam a kezemmel amikor nyomtam.
Ja, most jut eszembe, hogy egy doki ismerősömmel beszélgettünk nemrég a gyerekvállalásról, és ő mondta, hogy a feleségének kétoldali csípőficama volt, és mégis 3 gyermeket meg tudott szülni. Szóval hajrá, mert menni fog!
Csak kellően tájékoztasd az orvosodat mindenről.
második
Mindhárom babámnál csak a kitolási szaknál tették fel kengyelbe a lábam (pedig a második, harmadiknál nem volt fogadott dokim) és a kitolási rész az nekem pl. kb. 10 perc ha volt.
Az utána következő varrás az mondjuk még plusz vagy 10-15 perc volt nem tudom neked mennyi idő után kezd el fájni a lábad de ha így 20 perc alatt még nem akkor nem lesz gond:)
Szerintem ez kórházfüggő.
Mert nekem pl a kitolásnál fel kellett húzni kétoldalt a lábamat a tárdem alatt fogtam (alig tudtam fogni mert folyton csúszott ki a kezeim közül).
Azt mondták, addig húzzam amíg csak tudom. Segítettek is valamennyire de javarészt én tartottam.
Kengyelről szó sem esett.
Amikor már elvitték a babát akkor szereltek fel olyan lábtartókat amik a nőgyógyászati vizsgálaton is vannak, és oda tettem fel amíg a doki összevarrt!
ja, a varrás alatt már fel van téve a láb abba a tartóba, mint az orvosi vizsgálatokon, nem kell tartani. de szülés alatt neked kell tartanod...
gyors, könnyű szülést neked is :)
Nekem is csak kitolásnál volt kengyelben a lábam, de ha elfáradsz, szólsz, biztos lesz a szülésznő segít tartani, meg ha a párod bent lesz, akkor ő is.
És bocs, nem akarok bunkóskodni, de muszáj kijavítanom: beakasztják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!