Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kell szólni a védőnőnek, hogy...

Kell szólni a védőnőnek, hogy megszületett a baba (én fel nem emelem a telefont miatta)? Vagy valaki a kórházban ezt a nőszemélyt azonnal tájékoztatja? A kórháztól szagolja ki, hogy mikor megyünk haza, ha én nem tájékoztatom? A kórház megtehet ilyet?

Figyelt kérdés
2014. dec. 19. 18:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%

Egyetértek a többiekkel,plusz annyit tennék hozzá,hogy ő adja az igazolást az anyasági segélyedhez :)

Az se kell neked?!

2014. dec. 19. 19:14
 12/30 anonim ***** válasza:
84%

A kórházi védőnő küld újszülött értesítőt a területi védőnőnek (rendeletben rögzített), így tudja, hogy mikor engedtek haza titeket. De jobb, ha te is felhívod, így meg tudjátok beszélni, hogy mikor jöjjön, ne érjen váratlanul.

Megkérdezhetem, miért ez a mérhetetlen ellenszenv irányában?

2014. dec. 19. 19:16
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy az a kismama aki kiírt annó két kérdést,hogy nem vagy hajlandó beengedni a védőnőt az otthonodba mert koszos? :)
2014. dec. 19. 19:19
 14/30 anonim ***** válasza:

A kórház hivatalból értesíti az anya lakóhelye szerinti védőnőt. Nálunk az a szokás, hogy a védőnő hívja fel a családot időpontot egyeztetni.

Amúgy írásban le lehet mondani, de akkor meghatározott időközönként be kell vinned hozzá a babát.

2014. dec. 19. 19:26
 15/30 anonim ***** válasza:
65%

Két tévhit is elhangzott:

Egyrészt az anyasági juttatáshoz NEM csak a védőnő adhat igazolást. A szülészorvos is kiadhatja, pecséttel ellátott igazolás formájában. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanolyan érvényes. Ugyanis a terhesgondozást az orvos és a védőnő végzi, teljesen mindegy, hogy összesen van mindkettejüknél négy látogatás, vagy csak az orvosnál van négy.

Ha valaki lemondja a védőnőt, akkor nem kell semmilyen időközönként bevinni a gyereket hozzá, épp ez a lényege a lemondásnak. A gyámügy valóban kijöhet környezettanulmányra lemondás esetén, de ha nem látnak problémát, ők is csak egyszer látogatnak.

És hogy a kérdésre válaszoljak: a kórház hivatalból értesíti a területileg illetékes védőnőt.

2014. dec. 19. 19:33
 16/30 anonim ***** válasza:
23%

Kedves 15!

Offolnék...

Ezek szerint ahány védőnő,és terhesgondozás,annyi féle fajta megoldás. Nálunk csak a védőnő adhatja az igazolást,a nőgyógyászom direkt megkérdeztem,pedig magánorvos.

A másik,én nem a területileg illetékes védőnőhöz járok,úgy hogy azt értesíthetik :D

2014. dec. 19. 19:40
 17/30 anonim ***** válasza:
38%
Hidd el, hogy be kell vinned a babát! A magyar törvénykezésben elég erősek a gyermekvédelmi szabályok, olyan nincs, hogy hazaviszel egy babát, és senki nem látja, hogyan fejlődik, rendben van-e. A gyerekorvosnak meg nem a méricskélés a feladata, hozzá az oltások miatt kötelező menni.
2014. dec. 19. 19:41
 18/30 anonim ***** válasza:

Én szóltam anno. Mondjuk, mi elég jó viszonyban vagyunk a védőnővel. Elég jól is esett, hogy a szülés másnapján bejött meglátogatni minket.

Amúgy a kórházi védőnő is kiértesíti a területi vdőnőt. Ezt onnan tudom, hogy a sógornőm elköltözött az ország más szegletébe, de a lakcímváltozást nem jelentette be rögtön. Amikor terhes volt, természetesen oda járt védőnőhöz, ahol lakik. Szülés után a kórház kiküldte a mi védőnőnkhöz a papírt, mert a sógornőm lakcímkártya szerint ügye itt lakott. A védőnő meg jött, hogy a kismama miért nem jelentkezett Nála terhesség alatt?

2014. dec. 19. 19:54
 19/30 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk minden alkalommal amikor orvoshoz viszem fiam lemérik, mert a gyerek orvosunk kiváncsi az aktuális súlyra.

Amikor megszültem é haz értünk másnap telefonálram hétfőn. Ő értesítette az orvosunkat is.

Én sem szeretem ezt a védőnői szolgáltatást amikor 5 napos babánál az volt a gondja, hogy nincs pocakja, meg azért alussza át az éjszakát mert hozzá szokott az éhezésez és társai.

2014. dec. 19. 19:59
 20/30 anonim ***** válasza:
35%
Nálunk pl csak az orvos adhatja ki az igazolást.
2014. dec. 19. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!