Kell szólni a védőnőnek, hogy megszületett a baba (én fel nem emelem a telefont miatta)? Vagy valaki a kórházban ezt a nőszemélyt azonnal tájékoztatja? A kórháztól szagolja ki, hogy mikor megyünk haza, ha én nem tájékoztatom? A kórház megtehet ilyet?
Egyetértek a többiekkel,plusz annyit tennék hozzá,hogy ő adja az igazolást az anyasági segélyedhez :)
Az se kell neked?!
A kórházi védőnő küld újszülött értesítőt a területi védőnőnek (rendeletben rögzített), így tudja, hogy mikor engedtek haza titeket. De jobb, ha te is felhívod, így meg tudjátok beszélni, hogy mikor jöjjön, ne érjen váratlanul.
Megkérdezhetem, miért ez a mérhetetlen ellenszenv irányában?
A kórház hivatalból értesíti az anya lakóhelye szerinti védőnőt. Nálunk az a szokás, hogy a védőnő hívja fel a családot időpontot egyeztetni.
Amúgy írásban le lehet mondani, de akkor meghatározott időközönként be kell vinned hozzá a babát.
Két tévhit is elhangzott:
Egyrészt az anyasági juttatáshoz NEM csak a védőnő adhat igazolást. A szülészorvos is kiadhatja, pecséttel ellátott igazolás formájában. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanolyan érvényes. Ugyanis a terhesgondozást az orvos és a védőnő végzi, teljesen mindegy, hogy összesen van mindkettejüknél négy látogatás, vagy csak az orvosnál van négy.
Ha valaki lemondja a védőnőt, akkor nem kell semmilyen időközönként bevinni a gyereket hozzá, épp ez a lényege a lemondásnak. A gyámügy valóban kijöhet környezettanulmányra lemondás esetén, de ha nem látnak problémát, ők is csak egyszer látogatnak.
És hogy a kérdésre válaszoljak: a kórház hivatalból értesíti a területileg illetékes védőnőt.
Kedves 15!
Offolnék...
Ezek szerint ahány védőnő,és terhesgondozás,annyi féle fajta megoldás. Nálunk csak a védőnő adhatja az igazolást,a nőgyógyászom direkt megkérdeztem,pedig magánorvos.
A másik,én nem a területileg illetékes védőnőhöz járok,úgy hogy azt értesíthetik :D
Én szóltam anno. Mondjuk, mi elég jó viszonyban vagyunk a védőnővel. Elég jól is esett, hogy a szülés másnapján bejött meglátogatni minket.
Amúgy a kórházi védőnő is kiértesíti a területi vdőnőt. Ezt onnan tudom, hogy a sógornőm elköltözött az ország más szegletébe, de a lakcímváltozást nem jelentette be rögtön. Amikor terhes volt, természetesen oda járt védőnőhöz, ahol lakik. Szülés után a kórház kiküldte a mi védőnőnkhöz a papírt, mert a sógornőm lakcímkártya szerint ügye itt lakott. A védőnő meg jött, hogy a kismama miért nem jelentkezett Nála terhesség alatt?
Nálunk minden alkalommal amikor orvoshoz viszem fiam lemérik, mert a gyerek orvosunk kiváncsi az aktuális súlyra.
Amikor megszültem é haz értünk másnap telefonálram hétfőn. Ő értesítette az orvosunkat is.
Én sem szeretem ezt a védőnői szolgáltatást amikor 5 napos babánál az volt a gondja, hogy nincs pocakja, meg azért alussza át az éjszakát mert hozzá szokott az éhezésez és társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!