Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem tudom feldolgozni?

Nem tudom feldolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Császármetszéssel jött világra a kisfiam. Már bent feküdtem a kórházban amikor elfolyt a magzatvíz. Az utolsó pillanatig azt hittem, hogy természetes úton fog megszületni a kisfiam, de arctartás miatt meg kellett császározni. Azóta is úgymond csalódott vagyok, amiért nem szülhettem meg. Persze az a legfontosabb, hogy minden rendben volt és egészséges a kicsi,de valamiért mégis fáj a lelkem, amiért én nem élhettem át magát a szülést.

Aki így érzett, mikor jutott túl rajta?

2014. okt. 2. 16:55
1 2 3
 21/28 Julie S ***** válasza:
74%

Mindenkinek a sajat problemai a fontosak, hiszen azok a sajatjai. Az nem segit egy rossz erzesen, ha lekicsinylik az adott problemat. Keves mostansag az emberekben az empatia.

Amugy az sokat segit, ha minel tobbet beszelgetsz rola masokkal. Vagy kiirod magadbol a neten olyan forumokon, csoportokban, ahol a tiedhez hasonlo problemakkal kuzdenek masok is.

2014. okt. 2. 22:00
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
Nekem sokszor, amikor problémázok valamin pont nem az segít, ha a többi önsajnálatba merülő emberrel osztom meg, hanem az segít, ha valaki felnyitja a szemem és felráz, hogy ne sajnáljam magam, hanem foglalkozzak azzal, ami/AKI igazán fontos és legyek hálás érte. Nem lenne ennyi depressziós ember, ha nem azonosulnának sokan a depresszióval, mint problémával, hanem egy kicsit arra irányítanák a "vélt"problémával küzdőt, hogy nincs itt olyan nagy baj, ne merüljön el benne... Ezért lehet lepontozni, mint előtte azokért a szerintem 2 teljesen normális hozzászólásomért, amiért arra próbálom a kedves kérdezőt terelni, hogy ne élje meg kudarcként, értékelje át mi a lényeg.
2014. okt. 3. 07:17
 23/28 A kérdező kommentje:

Szerintem attól, hogy csalódott vagyok emiatt és néha elgondolkodok rajta, nem azt jelenti, hogy nem tudom értékelni azt, amim van, vagy nem szeretem a gyermekemet, vagy hogy depressziós lennék. Egyszerűen csak sajnálom, hogy nem élhettem át a szülést és remélem, hogy egyszer majd átélhetem:) Lehet, hogy ez azért van, mert iszonyatosan féltem magától a műtéttől és a műtét utáni fájdalmas napok is nagyon bennem vannak még..

Én sem tudtam felkészülni a műtétre, ahogy elfolyt a magzatvíz, egyből meg is vizsgáltak és közölték, hogy a pici orrát érzik, arctartással van bent, ezért császármetszéssel kell világrahozni a babát. 5 perc múlva már kaptam az érzéstelenítőt és elkezdődött...

De ez volt életem legszebb napja és semmit sem bánok, újra megtenném a kicsikémért!

Köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 3. 17:25
 24/28 anonim ***** válasza:
Spontán szültem!! Meghalt a lányom!! Tedd össze a két kezed, hogy a fiad ÉL!!!
2014. okt. 4. 10:20
 25/28 anonim ***** válasza:

Nálam akkor jöttek rá az arctartásra, amikor már a szülőcsatornában volt. Vákuummal szedték ki, nekem végigrepedt a hüvelyem, igazi mészárszék volt.

Ezt ne sajnáld, én egy császárnak jobban örültem volna.

2014. okt. 4. 11:52
 26/28 anonim ***** válasza:
76%
Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. A kérdezőnek ez a problémája. Ha megpróbáljátok felülüberelni a saját problémátokkal, attól még a kérdezőnek fájni fog ez a téma. Világosan elmondta, hogy boldog amiért a gyermeke egészséges, de nem tudja feldolgozni, hogy császárral szült. Miért kell ezért bántani?
2014. okt. 4. 18:11
 27/28 A kérdező kommentje:

Nem akarok bunkó lenni, de minden problémánál van nagyobb. Lehet, hogy más úgy gondolja, hogy ez az ő problémája ennél nagyobb és rosszabb, de ettől még ugyanúgy érzek. Én összeteszem a két kezem és hálát adok a gyermekemért, nem hinném, hogy attól, hogy azért, mert ki mertem írni ezt akérdést és megosztottam másokkal az érzéseimet nem szeretném teljes szívemből a kisfiamat, vagy megbántam volna valamit is.

Ennyi erővel mindenki össze tehetné akezét azért, amije van, mert lehet, hogy egy másik embert nagyobb veszteség, fájdalom érte,mert pl ha nekem eltörik a kezem és másnak eltörik mindkét keze, attól, hogy sajnálom, együtt érzek vele, nekem még nem fog kevésbé fájni..

2014. okt. 4. 20:22
 28/28 A kérdező kommentje:
Elírtam a 3. mondatok.
2014. okt. 4. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!