Nem tudom feldolgozni?
Sziasztok!
Császármetszéssel jött világra a kisfiam. Már bent feküdtem a kórházban amikor elfolyt a magzatvíz. Az utolsó pillanatig azt hittem, hogy természetes úton fog megszületni a kisfiam, de arctartás miatt meg kellett császározni. Azóta is úgymond csalódott vagyok, amiért nem szülhettem meg. Persze az a legfontosabb, hogy minden rendben volt és egészséges a kicsi,de valamiért mégis fáj a lelkem, amiért én nem élhettem át magát a szülést.
Aki így érzett, mikor jutott túl rajta?
Mindenkinek a sajat problemai a fontosak, hiszen azok a sajatjai. Az nem segit egy rossz erzesen, ha lekicsinylik az adott problemat. Keves mostansag az emberekben az empatia.
Amugy az sokat segit, ha minel tobbet beszelgetsz rola masokkal. Vagy kiirod magadbol a neten olyan forumokon, csoportokban, ahol a tiedhez hasonlo problemakkal kuzdenek masok is.
Szerintem attól, hogy csalódott vagyok emiatt és néha elgondolkodok rajta, nem azt jelenti, hogy nem tudom értékelni azt, amim van, vagy nem szeretem a gyermekemet, vagy hogy depressziós lennék. Egyszerűen csak sajnálom, hogy nem élhettem át a szülést és remélem, hogy egyszer majd átélhetem:) Lehet, hogy ez azért van, mert iszonyatosan féltem magától a műtéttől és a műtét utáni fájdalmas napok is nagyon bennem vannak még..
Én sem tudtam felkészülni a műtétre, ahogy elfolyt a magzatvíz, egyből meg is vizsgáltak és közölték, hogy a pici orrát érzik, arctartással van bent, ezért császármetszéssel kell világrahozni a babát. 5 perc múlva már kaptam az érzéstelenítőt és elkezdődött...
De ez volt életem legszebb napja és semmit sem bánok, újra megtenném a kicsikémért!
Köszönöm a válaszokat!
Nálam akkor jöttek rá az arctartásra, amikor már a szülőcsatornában volt. Vákuummal szedték ki, nekem végigrepedt a hüvelyem, igazi mészárszék volt.
Ezt ne sajnáld, én egy császárnak jobban örültem volna.
Nem akarok bunkó lenni, de minden problémánál van nagyobb. Lehet, hogy más úgy gondolja, hogy ez az ő problémája ennél nagyobb és rosszabb, de ettől még ugyanúgy érzek. Én összeteszem a két kezem és hálát adok a gyermekemért, nem hinném, hogy attól, hogy azért, mert ki mertem írni ezt akérdést és megosztottam másokkal az érzéseimet nem szeretném teljes szívemből a kisfiamat, vagy megbántam volna valamit is.
Ennyi erővel mindenki össze tehetné akezét azért, amije van, mert lehet, hogy egy másik embert nagyobb veszteség, fájdalom érte,mert pl ha nekem eltörik a kezem és másnak eltörik mindkét keze, attól, hogy sajnálom, együtt érzek vele, nekem még nem fog kevésbé fájni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!