Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek felelőtlen volt a...

Szerintetek felelőtlen volt a fogadott orvosom? (A mai napig nem tudtam feldolgozni a szülésem :- ( . )

Figyelt kérdés

Lassan 4 hónap telt el, de még mindig borzongok, mi történhetett volna...

Veszélyeztetett terhes voltam, pajzsmirigy betegséggel kezeltek, veseproblémám volt, diabéteszem lett. Teljesen zárt volt a méhszájam még a betöltött 40. héten is. Aztán muszáj volt megnézni a magzatvizet és látta az orvos, hogy nem tiszta, belekakált a babám. Már nem engedett haza, elkezdett próbálkozni, hátha kitágulok. 9 és fél órát próbálkozott! Kaptam tablettát, burkot repesztettek, bekötötték az oxitocint, amitől komoly fájásaim voltak, de tágulni nem tágultam. A gyerek szíve viszont nagyon beindult tőle, majdnem 200 lett. Aztán bejött az ügyeletvezető orvos, aki kézzel próbált tágítani. Nagyon fájt, de ez sem vezetett eredményre. Ő egyből kérdezte, hogy volt-e korábban méhszáj műtétem? Mondtam, hogy igen, volt, benne is van a terhesgondozási könyvemben. A fogadott dokim viszont meglepődött, hogy ő erről miért nem tud. Pedig az első alkalommal mondtam neki és tüzetesen elolvasgatta a kiskönyvem is!

Aztán gyorsan toltak a műtőbe. Közben kiderült, hogy a köldökzsinór is rá volt tekeredve...

3 napos volt a babám, amikor kiderült, bakteriális fertőzése lett, antibiotikum kúrát kapott. Az orvosom szerint "hülyeség", hogy a meconiumos magzatvíz okozta volna a fertőzést. Eléggé megvisel ez az egész, pláne, hogy egyik barátnőm azt mondta, hogy őt egyből megcsászározta az orvosa, amikor kiderült, hogy nem tiszta a magzatvíz, de még semmi jele a természetes szülésnek.

Csak reménykedni tudok, hogy ennek a késlekedésnek nem lesz valamilyen betegség a következménye, ami csak később fog kiderülni.

2013. nov. 20. 09:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is meconiumos volt a magzatvíz, de emiatt még nem császároznak.

Kaptam oxitocint és rögtön infúzión keresztül antibiotikumot is a meconiumos víz miatt.

A lányomnak is a nyakán volt a köldökzsinór, bár ő szerencsére nagyon hamar, 5 órával az oxi bekötése után megszületett hüvelyi úton.

2013. nov. 20. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem is meconiumos volt a magzatvíz,oxit kaptam,antibiotikumot és burkot repesztettek.4 óra mulva hüvelyi úton született meg.nem valószínű hogy lesz valami baja nyugi!!!
2013. nov. 20. 09:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Engem is jól megkínoztak, de ez sajnos már a legtöbb szülésnél így van. Bár nekem tiszta volt a magzatvíz, mégis fertőzést kapott a babám, mondjuk ahány orvos keze járt bennem, nem csodálom. Itt is az volt a probléma, hogy nem tágultam, engem 2 teljes napot hagytak szenvedni, majd császárnál kiderült, hogy teljesen beleakadt a köldökzsinórba. Marha mérges voltam, hogy ha látják, hogy nem halad a szülés, csináltak volna legalább egy UH-t, 4D-t amin látni, hogy a gyerek körbehálózta a magát, aztán vittek volna rögtön császározni, nem pedig életem legrosszabb élményévé tenni a szülést.

Amúgy nem protokoll a császár meconiumos magzatvíznél, nem is értem miért császározták egyből a barátnődet, bár szerintem ő járt jobban. Az meg hogy megfeledkezett a dokid a méhszáj műtétedről nagyon nagy hiba, talán elkerülhető lett volna a sok kellemetlenség, de már olyan mindegy.

Engem is megviselt a dolog, mert teljesen feleslegesen kínoztak napokig, de most már eltelt 14 hónap, nem igazán gondolok rá, de azt tudom, hogy addig nem szülök még egyet, amíg nem gyűjtök össze egy programozott császárra a legjobb dokinál.

2013. nov. 20. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Reméljük nem lesz semmi baj.

Sajnos nálunk lett, kb nálam is így indult mint nálad, 14órát voltam a szülőszobán konkrét fájásokkal már a 42-ik héten, nem tágultam, a pici szívhangja meg ment, plusz beszorult, úgyhogy áttoltak sűrgősségi császárra, a magzatvíz is kakis volt már. Amikor a 24órás intenzíven voltam mondta el az orvos mi történt, de a zárójelentésbe egy szó sem volt erről. A fiam beteg lett, infúziót kapott, és gyógyszereket, amiről szintén nem tájékoztattak. Szóltam én a csecsemős nővérnek hogy valami nem jó a picinél, de legyintett, semmi baj. Később kiderült a csecsemősnővér nem adhat felvilágosítást a gyerek állapotáról, benntartottak tovább minket, infúziót kapott, branüllel a fejében hozták szoptatási időben hozzám. Erről sem volt természetesen egy árva kukk sem egyik záróban sem. Arról sem írtak, hogy a 40ik hét után egyetlen egyszer néztek magzatvizet, azt is csak azért mert kibalhéztam. Most négy éves, és kiderült hiperaktív, figyelemzavaros, az is lehet Asperger, és 80%-ban a szülés közben történtek miatt. :(

Nem megijeszteni akarlak, csak leírtam a mi történetünket. Sajnos ilyen pici dolgokon is múlhat. :(

2013. nov. 20. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Meconiumos víz önmagában nem indok a császárra. Megpróbálták természetes úton a világra hozni a babádat, de nem sikerült. Antibigyót pedig úgy tudom, minden baba kap, akinél nem volt tiszta a víz. Arról pedig, hogy a köldökzsinór hogy áll, nem tudnak semmit, amíg ki nem kerül a baba.

Figyelmetlen volt az orvosod, de nem felelőtlen. Szerintem. Vagy nem figyelt, vagy nem emlékezett rá, hogy műtötték a méhszájadat. Mondjuk szerintem egy méhszájműtét nem feltétlenül zárja ki a hüvelyi szülést.

2013. nov. 20. 11:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, ez elég gondatlan.....Az orvosom osztvez főorvos, 40+6 indított, mert akkor sem engedi a kismamáit a 41. hetet betölteni, ha minden rendben van. Nekem előtte 2 naponta volt uh, és ctg, ott is minden ok volt, teljesen zárt voltam így nem kínzott magzatvíz vizsgálattal. Teljesen tiszta volt a víz, amikor az indítás előtt (előkészítés után) a liftben elfolyt. Oxira nem tágultam, minden értékünk ok volt, 7,30kor kaptam az oxit, délután 2kor már mondta, hogy ez valószínű császár lesz, kaptam még 1,5 órát, semmi nem változott. Ezalatt az első vizsgálat 10 kor volt, ami fájt, de azt mondta ez kell sajnos, na innen sem változott semmi, 2 óránként vizsgált, ő egyedül. Fél 5kor tolt a műtőbe, mert addig fájásom sem volt, a gép viszont szépen mutatta az összehúzódásokat. Voltak nálam sürgősebb császárok, de amikor eldőlt, hogy az, azonnal kért vért, mert speciális antigének voltak az ellenanyag vizsgálatnál, ha probléma lett volna, ne kelljen várni. Amikor az indítás időpontja biztos lett, már akkor kérte a véradó állomást, hogy készüljenek fel. Ha így nézem, felelőtlen volt az orvosod, te megbíztál benne, pénzt is kapott a plusz figyelemért, de lesz@rt benneteket. Szerintem Dévényes gyógytornásznak mutasd meg a babádat.
2013. nov. 20. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat hogy beleronditok de nem birom megàllni hogy ne irjam le; fiam belekakilt a vizbe, igaz simán szültem, de mivel nem engedték felsirni hogy előtte kibirjàk pucolni a kakis vizet belőle, oxigénhiànyos lett aminek a következményeit most az iskolában érezzük. :/
2013. nov. 20. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!