Fogadott szülésznő kéri a pénzt, vagy hálapénzként adják?
Figyelt kérdés
úgy értem mennyibe kerül egy szülés fogadott szulesznovel? kötelező adni, vagy csak illendő?
salgótarjánban kik a szülésznők? vélemény róluk?
2013. nov. 8. 09:38
1/4 anonim válasza:
Salgótarjánt nem ismerem, ezért neveket nem tudok mondani. Ma Mo.-on a szülészeti ellátás ingyenes. Ennek ellenére, ha te "felfogadod", hogy ő legyen ott, akkor több, mint illik adni, de ezt nem számolja el senki, sehol. Ez a paraszolvencia. Elvileg ő nem kérhet, és elvileg neked nem kell adnod. Elvileg. Gyakorlatilag meg igen. Hogy mennyit és mikor, azt az adott emberrel kell megbeszélned, egyénenként változó, ki mennyit kér.
2/4 anonim válasza:
Kérdezd meg tőle, hogy mennyiért vállalja azt a plusz szolgáltatást, hogy ő bemegy a munkaidejétől függetlenül miattad. Ha nem mond összeget, akkor kérdezz ott szült anyukákat, hogy mennyit szoktak. Ez eltérő lehet intézményenként, városonként. Nekem a fogadott doki mondta meg, hogy mennyit szokott kapni a szülésznő (Bp. 50000-et mondott).
3/4 anonim válasza:
Ha felfogadod a terhességed alatt, akkor nyilván illik neki pénzt adni, mert akár a munkaidején túl is veled lesz. En sem csinálnam ingyen. Székesfehérvaron szültem ketszer, 3 éve és az idén, én 20000- et adtam mindkétszer. Nem beszéltük meg, a védőnőmet kérdeztem, hogy az anyukák mennyit szoktak adni.
4/4 anonim válasza:
Ha felfogadod, az azt jelenti, hogy a szabadnapján, éjszakáján veled van, ha beindul a szülés, tehát szolgáltatást nyújt, te kérted, azt meg kell fizetni, ha nem az ügyeletesnél szülsz. Az attól is függ, mit vállal a szülésznő: nekem ő csinálta 35. héttől a ctg, egész nap velem volt a szabadnapján (ezért vett ki szabit, a dokim szintén), amikor szültem, ő csinálta az előkészítést, az infúziót, katéterezést, császárnál végig mellettem volt, a köldökzsinór levételt szintén. Segített a szoptatásban és minden nap meglátogatott, amíg bent voltunk. 30at adtunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!