Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Törvényszerű, hogy a frissen...

Törvényszerű, hogy a frissen szült nők sokszor megfeledkeznek nőiességükről?

Figyelt kérdés
Minap jártam a szülészeten és megdöbbenve tapasztaltam, hogy némely anyuka mennyire elhagyja magát szülés után. Én még nem éltem át a szülés fájdalmát, de ez megváltozik 3 hónap múlva. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire elhagyjam magam és zsíros, kócos hajjal, koszos köntösben karikásan fogadjam a látogatókat - vagy egyátalán létezzem. Lehet, hogy nincs igazam és az első néhány hónap bizony ilyen játszma az életben. Mik a tapasztalataitok? Maradhat az ember lánya nő is amellett, hogy anya? Az első hetek tapasztalatai érdekelnek.
2008. aug. 7. 14:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amit a kórházban látsz az sajnos vegyes, és nem is érdemes rá szót fecsérelni. A lényeg, hogy legyél felkészült. És arra legyél felkészült hogy a kisbaba mellett bizony "elszalad" a háztartás, eltörpülnek olyan dolgok melyek régen naprakészek voltak, amire korábban időd volt, rendszeresség, megszokás az szülés után bizony nem lesz az. Ha mindezt elfogadod akkor neked lesz könnyebb. Például mikor hazaérkezel a kicsivel még nem is igazán találod a helyed. Minden szösszenetre szusszanásra figyelni fogsz, és a lehető legtöbb idődet töltöd azzal hogy a kicsidben gyönyörködsz. ( amit nagyon jó teszel ) Meg kell tanulnod a kisbabád jelzéseit megérteni ami bizony nem mindig könnyű, sok türelmet odafigyelést igényel. Kimerülsz az éjszakázásban, én úgy csináltam hogy korán feküdtem hogy valamennyit tudjak aludni. Pl. Kezdetben másfél óránként szoptattam éjjel is és este nyolcor már ágyba bújtam. Persze a szopik ahogyan nő a baba úgy ritkulnak, de nem egyformán. Van akinek már két hónaposan átalussza a babája az éjszakát, az én kisebbik fiam 4 hónapos és 3x szopik éjjel. Nappal is 2.5-3 óránként szopik. Vannak időszakok amikor hosszabb ideig 1 órát is cicizik, és ilyenkor minden más megáll. Kezdetben jó ha van segítséged aki főz, vagy hozathatod házhoz az ennivalót, mert enni kell, főzni meg nem lesz időd. Úgy kb a baba 2 hónapos kora környékére alakul valami rendszerféle amihez már te is tudsz igazítani. Bizony van hogy még délben is pizsiben flangálok feltűzött hajjal, de számomra a legfontosabb hogy a kicsi el legyen látva. Ha etetni kell etetem, ha ringatni kell ( mert fáj a hasa, nem tud elaludni, szenved a dög melegben....stb )akkor ringatom, ha szépen süt a nap és jó a levegő akkor levegőztetem (a kertes házban megtehetem pizsiben is ).

Ha elalszik akkor meg azt se tudom melyik dolgomhoz kapjak. Ilyenkor igyekszem lefürdeni, felkészíteni az ebédet, betenni-kivenni a mosógépet, meglocsolni a virágokat, takarítok, vasalok, mert ha azt az időt pihenéssel tölteném amikor a baba szundikál a családom többi tagja tiszta ruha, étel, és rend nélkül maradna. Amikor a férjem tud a babával foglalkozni akkor jön az epillálás, hajfestés, kádfürdő, hajmosás ( hosszú hajam van ), udvari munka és mindemellet egy 5 éves kisfiam is van és bazi nagy kertem ( ami most tiszta gaz, sírok ha látom )

Ami a nőt illeti, a nő, aki mindig szép és csinos volt, az szülés után elszörnyedve néz a tükörve ( néhány hétig biztos ), aztán mindig babaszagú, tejszagú, a férje érintésére csorog a tej mindkét melléből, a picivel éjszakázik, nappal a háztartást próbálja ráncba szedni és ha kell még 1-2-3 testvérrel is megbírkózik, az a nő a szülés után ANYA. És ezzel kezdetét veszi egy nagy változás, mely hónapokig tart, aztán lassan mindenki alkalmazkodik az új helyzethez, csak valaki nagy ügyet csinál belőle, van aki nem.

Ahogyan a férjeink megváltoznak a házassságkötés után úgy a nők is szülés után.

2008. aug. 7. 22:10
 12/13 anonim ***** válasza:
21%
3 hónap múlva várjuk a véleményed a szülés utáni napokról!!!
2008. aug. 8. 09:27
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Teljesen igazat adok mindenkinek. De...

Nem hiszem, hogy le kellene szúrni a kérdezőt és nem hiszem, hogy pusztán emberi butaságból, tapasztalatlanságból, rosszindulatból tette fel a kérdését. Egyszerűen rosszat tapasztalt. Mert sajnos, valóban sokan vannak, akik elég erőt éreznek magukban ahhoz, hogy elsétáljanak a büféhez, ne adj isten dohányozni(!), de ahhoz már nem, hogy elvégezzék az alapvető tisztálkodást. Mert a kérdező ezen ütközött meg.

Sajnos én is láttam sok igénytelenséget.

Szerencsére, mi kivételek vagyunk. Nem a karikás szemen van a hangsúly, hanem a tisztaságon. De mi ezt tudjuk.

2008. aug. 8. 10:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!