Törvényszerű, hogy a frissen szült nők sokszor megfeledkeznek nőiességükről?
Én 4 hete szültem a kisfiamat és csak mostanában kezdem ismét megtalálni önmagam.
Az első pár hét nehéz,akárhogy szépítjük.
EIdő kell,amíg ismét megszólal a hiúság,addig örülsz,hogy élsz.
Hát nem törvényszerű, de általában nem a nőiessége jár az ember fejében. Hanem a baba, baba, baba. Persze ettől tisztálkodni kell, de szerintem ennél sokkal többre nem telik. Ilyen kb. az első egy két hónap biztos, kinek mennyi. Meg kell szokni ezt az egészet, nagyon nagy változáson megy át ilyenkor egy nő. Anya lesz, ami így egy egyszerű szó, de majd meglátod ha ott leszel. De egyébként van aki könnyebben viseli van aki nehezebben. Ez függ a te személyiségedtől, meg a babád személyiségétől is nagyban.
Könnyű szülést és boldog babázást!
A szülés után nem elhagyuk magunkat, csak egy igen nagy fizikai megterhelés után nem biztos, hogy képes vagy felkelni és megzuhanyozni! Én például annyira legyengültem a szülés után, hogy még a szülőágyon szoptatni is alig bírtam a lányomat, nem, hogy felkelni, háromszor ájultam el!
Azután még egy fél napig nem is bírtam felülni se a kórházi ágyba! Nővérem és a férjem vitt ki este a zuhanyzóba lezuhanyozni, mert különben ott maradtam volna!
Nem voltam egyedül ezzel a problémámmal, mert egy második gyermekét szült anyukát harmadnap én kísértem ki nehogy elájuljon ott!
Szia!
Én 4 hete szültem császárral.Nem szépíten iszonyat fájdalmai vannak az embernek.engem du.5kor császároztak aznap este 11kor már felkelltem..reggel rám parancsoltak fürödjek meg-alig vártam igaz semmi értelme nem volt,mert annyira véreztem és annyira fájt mindenem a bugyimat nem bírtam felvenni,mire beleléptem az egyik lábammal addigra totál véres voltam lefele.Egy nővér segített a ruhámba és tisztogatott le utánna...de másnap már lassítva de ment minden..a bugyi felvételben a férjem segített de amúgy okés volt a dolog és hajat is mostam:Dmindenki csak nézett de meg is őrültem volna.Amúgy készülj fel nem az lesz a gondod,hogy milyen szép vagy.Persze az alkat függő ki mennyire igényes,nekem volt,hogy egy nap kétszer zuhiztam..most meg itthon minimum 2szer,és fogmosás is,hajmosásról ne is beszéljünk,de van aki nem ilyen.Sajnos:(
Az első időben nem lesz időd semmire készülj fel. Én is azon agyalok ,hogy vágassak a hajamból,de valószínű anyukám marad aki vág majd belőle,bár múlt héten mikor itt volt velem nem tudtuk megoldani a hajvágást...kozmetikushoz nem is tudom mikor fogok eljutni epilálásra,pedig nem ártana,de marad a borotva..pedig az ember nem szivesen néz úgy ki mint egy gorilla..de nem tudom a babát ennyi edőre itthon hagyni hiába vigyáz rá a papa.Néha annyira sír,hogy csak nálam nyugszik meg.Hiába egy babát az anyja tud igazán megnyugtatni és ez nemközhely.Benned él,te szivedet hallgatja.A kórházban a te szagadot te kézben tartásodat szokja meg először,hozzád kötődik a legjobban.
Nem szabad elhagyni magunkat mint anyuka,de fölösleges is nagyon cicomázni,mert most nem ez az elsődleges sztem hanem a kicsi emberke.Boldog babázást és könnyű szülést kívánok majd!4hetes kisfiú mamája
kedves kérdésfeltevő! szívesen megnéznélek szülés után frissen, üdén, mosolyogva, kisminkelve, frizurával!
irigylem a problémádat! hidd el, az lesz a legkisebb gondod, hogy hogy fogadod a látogatókat, akik elsősorban közvetlen családtagok, akik nem feltétlenül a "kipucolt" formádra kíváncsiak, hanem a kisbabára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!