Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Törvényszerű, hogy a frissen...

Törvényszerű, hogy a frissen szült nők sokszor megfeledkeznek nőiességükről?

Figyelt kérdés
Minap jártam a szülészeten és megdöbbenve tapasztaltam, hogy némely anyuka mennyire elhagyja magát szülés után. Én még nem éltem át a szülés fájdalmát, de ez megváltozik 3 hónap múlva. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire elhagyjam magam és zsíros, kócos hajjal, koszos köntösben karikásan fogadjam a látogatókat - vagy egyátalán létezzem. Lehet, hogy nincs igazam és az első néhány hónap bizony ilyen játszma az életben. Mik a tapasztalataitok? Maradhat az ember lánya nő is amellett, hogy anya? Az első hetek tapasztalatai érdekelnek.
2008. aug. 7. 14:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 hete szültem a kisfiamat és csak mostanában kezdem ismét megtalálni önmagam.

Az első pár hét nehéz,akárhogy szépítjük.

EIdő kell,amíg ismét megszólal a hiúság,addig örülsz,hogy élsz.

2008. aug. 7. 14:26
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Szia. Ez mindenkinél más hajatmosni azért még lehet és hát nekem a szülőszobáról az első utam a zuhanyzóba vezetett.Megjegyzem volt olyan aki még este is a véres hálóingében téblábolt de ő az ülőkét se törölte le maga után ha össze vérezte.Sajnos van ilyen is .Ha téged zavar amit láttál nyilván te nem leszel ilyen.De a karikás szemekre azért mérget ne vegyél mert mondjuk egy két napos vajudás után és mondjuk pont a csecsemős szoba mellett alvás után ahol van hogy sírnak a babák vagy épp veled van éjjel is és a tied sír.Nem biztos hogy nagyon friss leszel.És ez az első pár hétben se nagyon fog megváltozni.De ettől te még lehetsz szép és természetesen tisztálkodni azért kell akármilyen fáradt is vagy.De valóban az elején nem könnyű.Idő míg össze szoktok és rá jössz hogy miért ordít egész éjjel amikor már mindent csináltál vele és mért alszik egész nap amikor azt éjjel kellene.Bizony előfordul hogy szalad a ház főként ha egyedűl vagy.Sőt olyat is hallottam hogy anyuka úgy mosott othon hajat hogy közben eggyik lábával a babahordozót ringatta míg ált a zuhany alatt.Úgy hogy készülj fel mindenre és érjen kellemes csalódás.Sok sikert.
2008. aug. 7. 14:49
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Én nem voltam igénytelen, de az első utam a szülőszobáról nem a zuhanyzóba vezetett. Hajnalban szültem, és aznap délután a férjem vitt ki wc-re és nem azért, mert igénytelen vagyok, hanem mert nem tudtam menni. Mindenem fájt, és rengeteg vért vesztettem, egyszerűen nem tudtam lépni. Másnapra már jobb lett egy kicsit, és minden nap zuhanyoztam, sőt hajat is mostam a kórházban, fésülködtem, fogat mostam és nem volt véres a hálóingem. De lehet, hogy az "igénytelen" anyukák sem voltak szülés előtt azok, csak lehet, hogy úgy ki vannak, mint az állat, és annyi erejük nincsen, hogy profi sminkben, fizkóban fogadják a látogatóikat. Szerintem amíg nem vagyunk ilyen helyzetben, nem szabad elítélni senkit, mert vannak szituk, amikor nehéz megőrizni a méltóságát az embernek.
2008. aug. 7. 15:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem törvényszerű, de általában nem a nőiessége jár az ember fejében. Hanem a baba, baba, baba. Persze ettől tisztálkodni kell, de szerintem ennél sokkal többre nem telik. Ilyen kb. az első egy két hónap biztos, kinek mennyi. Meg kell szokni ezt az egészet, nagyon nagy változáson megy át ilyenkor egy nő. Anya lesz, ami így egy egyszerű szó, de majd meglátod ha ott leszel. De egyébként van aki könnyebben viseli van aki nehezebben. Ez függ a te személyiségedtől, meg a babád személyiségétől is nagyban.

Könnyű szülést és boldog babázást!

2008. aug. 7. 15:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg hát igen, ki hogy és mennyit szenvedett a szülőszobán, vagy éppen a császárosok is mennyire bírják utána. A látogatóknak meg nem az a fontos szerintem, hogy te gyönyörű legyél hanem hogy te is és a pici is egészségesek legyetek. Hidd el, hogy egy frissen szült anyuka még a rokonoknak szép kócosan és fáradtan is.
2008. aug. 7. 16:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A szülés után nem elhagyuk magunkat, csak egy igen nagy fizikai megterhelés után nem biztos, hogy képes vagy felkelni és megzuhanyozni! Én például annyira legyengültem a szülés után, hogy még a szülőágyon szoptatni is alig bírtam a lányomat, nem, hogy felkelni, háromszor ájultam el!

Azután még egy fél napig nem is bírtam felülni se a kórházi ágyba! Nővérem és a férjem vitt ki este a zuhanyzóba lezuhanyozni, mert különben ott maradtam volna!

Nem voltam egyedül ezzel a problémámmal, mert egy második gyermekét szült anyukát harmadnap én kísértem ki nehogy elájuljon ott!

2008. aug. 7. 16:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Az első időben örülsz, hogy a babát el tudod látni, akinek nincs segítsége, annak még ott van a háztartás is. Persze alapvetően tisztálkodni kell, ezt nem szabad elhanyagolni, de pl. én is több hétig nem festettem magam szülés után, pedig előtte smink nélkül nem mentem ki az utcára. Meg az az igazság, hogy a frissen szült nők többsége negatívan látja saját magát a szülés utáni hetekben, legtöbbünknek súlyfeleslege van, lóg a hasa stb. Így nincs is nagy kedve az embernek szépítkezni, mert nem is nagyon látja szépnek magát. De ez az első hetek után változik. :) 11 hetes kislány anyukája.
2008. aug. 7. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 4 hete szültem császárral.Nem szépíten iszonyat fájdalmai vannak az embernek.engem du.5kor császároztak aznap este 11kor már felkelltem..reggel rám parancsoltak fürödjek meg-alig vártam igaz semmi értelme nem volt,mert annyira véreztem és annyira fájt mindenem a bugyimat nem bírtam felvenni,mire beleléptem az egyik lábammal addigra totál véres voltam lefele.Egy nővér segített a ruhámba és tisztogatott le utánna...de másnap már lassítva de ment minden..a bugyi felvételben a férjem segített de amúgy okés volt a dolog és hajat is mostam:Dmindenki csak nézett de meg is őrültem volna.Amúgy készülj fel nem az lesz a gondod,hogy milyen szép vagy.Persze az alkat függő ki mennyire igényes,nekem volt,hogy egy nap kétszer zuhiztam..most meg itthon minimum 2szer,és fogmosás is,hajmosásról ne is beszéljünk,de van aki nem ilyen.Sajnos:(

Az első időben nem lesz időd semmire készülj fel. Én is azon agyalok ,hogy vágassak a hajamból,de valószínű anyukám marad aki vág majd belőle,bár múlt héten mikor itt volt velem nem tudtuk megoldani a hajvágást...kozmetikushoz nem is tudom mikor fogok eljutni epilálásra,pedig nem ártana,de marad a borotva..pedig az ember nem szivesen néz úgy ki mint egy gorilla..de nem tudom a babát ennyi edőre itthon hagyni hiába vigyáz rá a papa.Néha annyira sír,hogy csak nálam nyugszik meg.Hiába egy babát az anyja tud igazán megnyugtatni és ez nemközhely.Benned él,te szivedet hallgatja.A kórházban a te szagadot te kézben tartásodat szokja meg először,hozzád kötődik a legjobban.

Nem szabad elhagyni magunkat mint anyuka,de fölösleges is nagyon cicomázni,mert most nem ez az elsődleges sztem hanem a kicsi emberke.Boldog babázást és könnyű szülést kívánok majd!4hetes kisfiú mamája

2008. aug. 7. 16:48
 9/13 anonim ***** válasza:
64%

kedves kérdésfeltevő! szívesen megnéznélek szülés után frissen, üdén, mosolyogva, kisminkelve, frizurával!

irigylem a problémádat! hidd el, az lesz a legkisebb gondod, hogy hogy fogadod a látogatókat, akik elsősorban közvetlen családtagok, akik nem feltétlenül a "kipucolt" formádra kíváncsiak, hanem a kisbabára.

2008. aug. 7. 17:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Huhh! Nem hittem volna, hogy ekkora indulatokat szítok fel... Sokan azt hiszem félreértettek. Természetesen nem sminkre és friss loknikra gondoltam, csak az alapvető emberi igényességre. Na és nem a szülés utáni 24 órára, mert lehet tapasztalatlan vagyok, de nem hülye. Egyébként meg véleményem szerint, akiket én láttam a korház folyosóján a büféhez igyekezni, már képesek lettek volna arra is, hogy megfésülködjenek és kicseréljék a foltos hálóinget... No de ugye kinek a pap...
2008. aug. 7. 19:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!