Aki szült burokrepesztéssel + oxitocinnal és anélkül (kvázi háborítatlanul) is, leírná a különbséget?
Nekem háborítatlan szülésem volt, én úgy gondolom.
Adtak oxit, mert meconiumos magzatvízszivárgásom volt és az orvos egyszer fel is nyúlt megrepeszteni még jobban a magzatburkot, de egyik se volt nagy trauma nekem.
Néha bejöttek megnézni, de amúgy végig kettesben voltam a férjemmel, félhomály volt, szólt a zene, nagyon szép élmény volt nekem.
Egyáltalán nem fájt nagyon és 5 óra alatt meglett a lányunk gétvédelemmel.
Ezt előre hiába tervezi az ember, én se gondoltam, hogy oxitocinra lesz szükség, az élet magának alakítja a dolgokat.
Első szülésemnél burokrepesztés és én is kaptam oxit. Négy órán keresztül ugyan úgy fájt. Nagyon :) A legtöbb dologra nem is emlékszem.
Második szülés fájásokkal indult 2 óra alatt meglett a kisasszony és mindenre emlékszem. Nem rögtön két percesek voltak a fájdalmak mint az elsőnél az oxi miatt. Mindenre emlékszem nem fájt annyira.
Harmadik baba semmi fájás hiába az oxi, így császár lett.
1. fájásokkal indult, aztán hogy felgyorsítsa a doki, burkot repesztett és oxit adott. Fájt mint a fene, de gyors volt tényleg az egész.
2. fájásokkal indult, minden nélkül pikkpakk megszületett a babám - csodálatos volt!!!!!!!!
3. indítani kellett túlhordás miatt, tehát fájások nélkül volt a burokrepesztés, utána oxi - azt hittem megdöglök úgy fájt, viszont gyors volt.
Tehát a 2. szülésem volt a legszebb élményem, amibe nem nyúlt bele senki.
Utólag tiltakoznom kellett volna a másik kettőnél is, de már mindegy, a lényeg, hogy mind kint vannak és mind egészségesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!