"Érdemes" burokrepesztéssel szülni?
Mostanában több kisbabás anyukával is beszélgettem a témával kapcsolatban(meg nyilván az orvosommal) és érdekelne,hogy érdemes e burokrepesztést kérni?
Az érdemest,úgy értem,hogy valóban meggyorsítja e a szülés folyamatát?Az egyik barátnőm mondta,hogy ha nincs burokrepesztés fennáll a veszélye,hogy a szülés elhúzódik,a végére nincs ereje az embernek és császár lesz a vége.
Alapból minél természetesebb szülést terveznék,azért érdekelnének a tapasztalatok.
Köszönöm
Figyelj, ez úgy van, hogyha megfelelően ki vagy tágulva, akkor repesztenek (ha még nem folyt el), ezzel lejjebb kerül a baba .
Ha vki nincs eléggé kitágulva (Azt hiszem legalább 3 ujjnyira), akkor nem repesztenek, mert felesleges.
Nem rossz dolog szerintem, ha ott az ideje.
1.baba 5 perces fájások, ezután burokrepesztés, rögtön 2-3 perces fájások lettek.
2.baba már tolófájásaim voltak, de még mindig nem repedt meg a burok, így muszáj volt.
3.baba indított szülés, burokrepesztéssel kezdődött. Fájásokra vártunk, nem jöttek, így kaptam oxitocint is.
Drukkolok hogy olyan helyen szülj, ahol lehet kérni. Nálunk nem volt apelláta, az volt amit a kórház nagy könyvébe előír. Kismamának semmi kérését nem teljesítették. Se fájdalomcsillapítás, se EDA, és az hogy kérjek bármit is, pl hogy repesszék meg lehetetlen volt :(
Végül a dokim repesztett 8-ik vajúdott órában, ettől független nem lett jobb, csak oxitocinnal voltak erős fájások, de így is gyengült a szívhang, és nem tágultam. a pici majdnem ott maradt, és én is. :( Azért senkit nem "kíméltek" meg egy császárral, mert elment az ereje :( Csak vészhelyzetben csináltak nálunk császárt.
Őszintén, nem is gondoltam, hogy ez kívánság műsor :)
Ki voltam tágulva 2-3 ujjnyira, mentünk a dokival a szülőszobára, mondta, hogy rendezkedjünk be, nemsokára jön és burkot repeszt....így is lett, kaptam oxitocint is, ez kb délután 4 körül volt, kereken 8-kor megszületett a lányom :)
Hmm én azt se tudtam mi az a burok repesztés,
nem voltak fájásaim csak kicsi görcseim a baba meg nagyon lent volt, a magzatvíz nem folyt el így burkot repesztettek.
5 órakor, semmit nem éreztem belőle csak ahogy fröcsent a magzatvíz akkor jöttek a fájások és 6:20 perckor a kezemben tartottam a drágám, azt mondták könnyü, rövid szülésem volt. Ilyenből akármennyit be vállanék.
A burokrepesztés nem kívánság műsor. Mindenképp megcsinálják amikor már legalább 2-3 újjnyira ki van a kismama tágulva, nehogy a későbbikben a nagy nyomástól idő előtt leszakadjon a placenta.
Tehát ezt megcsinálják, ha akarod ha nem.
Ez nem kívánságműsor. Ha a doki indokoltnak tartja, mert nem reped meg magától, akkor meg kell repeszteni.
Mert bizony olyan is előfordulhatna, hogy ha nem repesztik meg, hogy a gyerek burokban születik...annak meg sok esetben az a vége, hogy megfullad.
Manapság nem várják meg ezt...
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen,ha egészségügyileg indokolt az ember lánya nem tud mit szólni,és nem is szólnék,de ha egészségügyileg van választás,akkor elgondolkodhatok rajta,és hál Istennek a klinika és az orvosom is partner ebben.
A burokrepesztés annyiban szimpatikus,hogy lerövidíti az egész szülést,és így tényleg a végén egészen biztosan van erőd nyomni,mert hallottam olyat,hogy 15-20 óra vajúdás után,olyan szintén fájásgyengeségek alakultak ki és a kismama is olyan állapotban volt,hogy muszáj volt császározni,azt meg lehetőség szerint nem szeretném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!