Mostanában több kisbabás anyukával is beszélgettem a témával kapcsolatban(meg nyilván az orvosommal) és érdekelne,hogy érdemes e burokrepesztést kérni?
Az érdemest,úgy értem,hogy valóban meggyorsítja e a szülés folyamatát?Az egyik barátnőm mondta,hogy ha nincs burokrepesztés fennáll a veszélye,hogy a szülés elhúzódik,a végére nincs ereje az embernek és császár lesz a vége.
Alapból minél természetesebb szülést terveznék,azért érdekelnének a tapasztalatok.
Az orvosom szerint lehet választani,hogyha eü.szempontjából nem indokolt.
2012. dec. 16. 18:43
12/15 anonim válasza:
Én arra vártam napokig, hogy végre két ujjnyira nyitva legyek, mert azt mondták, hogy akkor repesztenek burkot. Na, végre mikor ez is eljött, akkor az 5 perces fájásaimat mintha elvágták volna. Két óra "nagy semmi" után, kaptam oxit, de így sem tudtam megszülni, maradt a császár. MOndjuk én totál rosszul lehetek összerakva, mert általában sűrűsödni szoktak a fájások a repesztés hatására:-)) Csak azért írtam le, hogy nem mindig hozza meg a várt!
Szerintem az a legjobb, ha a dokira bízod magad, mert előre úgysem tudod, hogy adott helyzetben mi lenne a legjobb megoldás!
2012. dec. 16. 19:44
13/15 anonim válasza:
Én abszolut nem voltam kinyílva (talán fél dokiujjnyira), de repesztéssel indítottak, utána oxi, és minden ment, mint a karikacsapás! 5 óra alatt megvolt a fiam a burokrepesztéstől számítva, első szülés. EDA-t kértem, nagyon jó volt!
2012. dec. 17. 21:35
14/15 anonim válasza:
Én 40+5 hetesen 1 ujjnyira voltam nyitva (az is csak azért volt mert pár nappal korábban az amnioszkópiához ki kellett tágítania ennyire a dokinak), indították a szülést, először prosztin kúpot kaptam a méhszájba, semmi hatása nem volt, aztán burkot repesztettek, annak se volt hatása, csak a többszöri adag oxitocinnak. Szóval esetemben nem gyorsította a szülést a burokrepesztés.
2012. dec. 17. 22:10
15/15 anonim válasza:
Na jó, akkor felteszek egy mezei kérdést: Ha zárva van a méhszáj ..... hogyan tudnak burkot repeszteni? (Benyomják az ujjukat vagy azt a szerkezetet, hátha még jól meg is sértenek valamit?) illetve ha zárt a méhszáj, hogy tudna megrepedni az a szerencsétlen burok, maga a víz nem fogja kinyitni a méhszájat. Ergo: Ha repesztenek, vagy reped magától minimum egy fél-egy ujjnyira nyitva kell lennie, de ha nem folyik el még a víz, LEGALÁBB 2 ujjnyi tágulást várnak annak van értelme.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!