A párom ott akar lenni a szülésnél. De minek?
Szép jószág vagy te kérdező...
Ha ekkora nyomorult, ruppótlan köcsögnek tartod és csak donornak kellett apuka, miért nem rakod ki most a szűrét? Úgyis csak hátráltat életed további részében.
Na ez a topic is csak a lepontozásra jó.
De azért válaszolok
Ha nem akarod hogy ott legyen, mond meg, hogy nem akarod és kész. Amúgy hidd el semmit nem fog látni milyen trutyi jön belőled, hogy tágulsz odalent stb. ezeket nem látja!!!! Az orvos, szülésznő fog lent állni.
Én szültem normál úton és a fejemnél volt a párom, sőt nem is fordította el a fejét lejjebb.
Én örültem, hog ybejött a szülésre, az ő gyereke is szüljünk együtt!!! Legalább láthatta, hogy bizony kemény dolog! És nagyon büszke is volt rám.
Ha császárral szülsz akkor sem a hasadnál lesz, hidd el oda a doki akar állni, a férjed a fejednél lesz és legfeljebb nem néz lejjebb. ennyi.
Lehet azért akar bent lenni mert azóta ő is változott, szeret téged stb.
A mentő meg miért ne vinné be őt is? Ha kihívod és ott a férjed ő is mehet veled biztos, de ha nem akkor majd bemegy tömegközlekedéssel vagy akárhogy. Hidd el lesz idő beérnie azért nem fél óra egy gyerekszülés.
Mi van a szemeddel, hogy valószínű császár lesz? Nagyon nagy dioptria kell hogy legyen, vagy valami komolyabb probléma.
Kérdező! Próbáltad már elmondani neki, hogy te nem szeretnéd, ha benn lenne ezért és ezért? És akkor itt felsorolod az indokaidat. Úgy gondolom két felnőtt értelmes ember meg tudja beszélni a problémáit és egyezségre tudnak jutni. Próbáld meg, ha eddig nem tetted.
Amúgy miért nem akarod, hogy benn legyen? Értem én, hogy "nem férfinak való", de ettől függetlenül a legtöbb apuka (pár kivételtől eltekintve) hatalmas élménynek írja le a szülést, mert vért, kakit stb. nemigen lát, ugyanakkor együtt élik meg a születés pillanatát. Ez többnyire pozitívan szokott hatni mindkét félre.
Olyat még nemigen hallottam, csak filmekben, hogy apuka elájult, mert anyuka véres p.ciját nézte...
Miért nem szeretnéd, hogy benn legyen?
Nem akarod, hogy szenvedni lásson? Attól félsz, hogy rosszul lenne? Esetleg őt kéne istápolni? Félsz, hogy olyat lát, ami a további kapcsolatotokra káros hatással lenne?
Rengeteg férfi van, akinek "való" a jelenlét a szülőszobán. Mert támogatja a párját, segít neki, ha kell, akkor hoz-visz ezt azt, biztonságérzetet ad az anyukának, hogy nem egyedül van, esetleg van aki kiáll érte, ha ő már nem tud magáért.
Ettől függetlenül, csak akkor menjen be a párod, ha mindketten úgy akarjátok. Próbáljatok kompromisszumra jutni. Pl. vajúdás elejére bemehet, de ha úgy érzed hogy zavar, akkor menjen ki. Amúgy az első pillanatok egy apukában és egy anyukában is elég mély nyomot tudnak hagyni. Nálunk pl. volt pityergés, mikor megszületett a baba. És nem én voltam az, akinek folyt a könnye. Pedig először én is úgy gondoltam, hogy nem akarom, hogy benn legyen majd az apuka.
Hat nalunk ugy volt hogy bent lesz de végül kizavartam:D
Kozel ket napon at vajudtam,es ebbol az utolso 5-6 ora nagyon dur a volt..vajudas is undoríto mindegy egyes mehosszehuzodasnal ömlött belolem a véres magzatviz, a szüleszno cserelgette alattam a betéteket..stb stb..a kitolasi szakasz meg hat tenyleg nem szep latvany akar honnan is nézi az ember,bar en nem kakiltam oda,de annyira kellett összpotositani meg figyelni hogy engem zavart vvolna ha ott a mparom es azon kellett volna aggodnom hogy ö eppen mit lat vagy mit hall. Lehet ha nem szenvedek ket napot akkor nem kerülök a végére önkivulwti állapotba es maradhatott volna nem tudom..en nem bantam meg hhogy egyedül csinaltam vegig,de senkit nem.itelek el azert mert szüksege van a parjara egy ilyen helyzwtben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!