Faros szülést bevállalnátok természetes úton?
A babám még mindig faros, ráadásul úgy ül, hogy a háttal kifelé (szemben a gerincemmel) és a feje két oldalán van a két-két kis lábfeje. Tehát mintha félbehajtaná magát.
32.héten tartok, de mindig ilyen pózban érzem a kicsikémet.
A doki rá akar mindenképpen beszélni a faros szülésre, de én rettenetesen féltem a babámat!!!!!
Sok rosszat olvasni a faros szülésről.
Szült valaki farosan ilyen kettéhajtott pózos babát?
Ti kockáztatnátok a baba egészségét???
Miért mondja a doki, hogy nem én szabom meg, hogy faros szülés lesz-e vagy császár, ha egyszer fogadott dokim????
Nem az lenne praktikus, hogy ha már fizetek akkor én döntöm el?????
kedves utolsó, nagyon köszönöm a szavaidat, szívemből szóltál :)
A többieknek is köszönöm szépen a véleményét, nagyon sokat segítenek!!!!
Én már 39 éves vagyok, és világ sokat sportoltam, nagyon kötöttek az izmaim és bár már van nagy gyermekem, 32 órát vajúdtam, enyhe oxigénhiánya lett.
Erre a babára 8 évet vártunk, lombikkal sikerült és most is téraránytalanság van a pocimban a picinek. Nagyon nincs helye a doki szerint.
Nem merem kockáztatni az egészségét. Én nem számítok, de a baba nagyon is!!!!!!!!!!
remélem, hogy valami csoda folytán befordul még, bár mint mondtam nagyon keskeny, kőkemény pocim van :(
Én azokkal értenék egyet, akik az orvosváltás mellett vannak. Ilyen feltételek mellett nem szívesen szülnék egy olyan dokinál, aki ennyire semmibe veszi az aggályaimat.
Igen, igazat szólt a 20-as, még annyit tennék hozzá, hogy ha meg is próbálnád megszülni természetes úton, és netán elakad a baba, akkor mi van? Akkor sürgősséggel császározni kell, de ennek így elég nagy a rizikója. Túl sokat vártatok erre a babára ahhoz, hogy bármilyen kockázatot is vállalj. Nem is bízol eléggé a dokidban (meg tudom érteni).
Én 24 órát vajúdtam az első babámmal, nyárra várom a másodikat. 36 éves leszek akkor, én nem vállalnám be a kockázatot, és nem a saját, hanem a baba érdekében. Nem szeretném, hogy vágják a hasam, de inkább, minthogy a babának baja essen, amire ugyebár egy tervezett császár esetén jóval kisebb az esélye.
24es vagyok!
Ha lábtartása van szüléskor a babának akkor nem szülhető meg spontán,csak császárral.Nálunk azért nem repesztettek burkot,nehogy a víz ,,sodrása,, előre tolja a lábakat.Megkellet várni míg popóval ékelődik a szülőcsatornába.(nekem spontán burokrepedésem volt,de addigra beékelődött)És úgy tolat ki.A kis lábfeje fent volt a fejénél.Azt mondta a doki,hogy csak úgy lehet faros babát gond nélkül megszülni,hogy gyors hirtelen tágulással(sem az anya sem a baba nem fárad el),nem túl nagy baba(hát nálunk azért nem mondható picinek).És az egyik legfontosabb az anya adottságai.Magas vagyok és széles csípőcsontom van....Azt mondták ezt egy orvosnak tudnia kell felmérni,hogy mikor vállalható be egy ilyen szülés.Az esetek többségében császároznak,valahol ez protokoll.Székesfehérváron nem.Így utólag nagyon örültem,hogy sikerült,és nincs egy vágás rajtam....De azt mondom,hogy akkor is nagy szerencsénk volt.És mindenki ezt mondja aki hallja a történetet.
A kislányom miután megszületett és megfürdették,berakták inkubátorba(hőmérséklet miatt....)kb 15percet volt ott,férjem videózta,a kis lábujjaival piszkálta a fülét.Hihetetlen a mai napig mikor nézem :)Aztán miután felöltöztették már nem.Mondták,hogy lehet neki lábtartása...Nem lett...De még nem volt 1 hetes fordult a hátáról mindkét irányba.Fölrakta a lábait és azok billentették is :)Voltunk vele kötelező csípőszűrésen semmi baja nem volt.Minden rendben volt vele.Többen mondták,hogy majd nehezen fog járna....stb 11hónaposan elindult :) De nem mindenki járt így,ezt hozzá teszem.Ismerek több faros babát akit pl császároztak és nagyon nehezen kezdett menni a baba,és erre fogták gyógytorna...stb Örülök,hogy mi ilyen ügyesek voltunk és szerencsések,jó orvosok voltak körülöttünk....De túl nagy baj lehet,hogy az ember ne küzdjön a biztos biztonságért a baba érdekében.
Kedves utolsó hozzászóló, a 32 órás vajúdásom nem mondható gyorsnak. Tágulni sem tágultam semmit :(
Épp a tapasztalatom miatt félek. Voltam most UH-on. A baba teljesen be van szorulva a méhembe, téraránytalanság van odabent neki. Teljesen kettéhajtva ül, az arca egyik felébe a méhlepény van nyomódva, a másik felébe totálisan összegumancolódva a köldökzsinór, mint egy nagy tekercs összekuszálódott vezeték :(
És a két lába nyújta a feje mellett. Meg sem tud monzdulni.
A pocak körfogata el van maradva 2 héttel, a feje pedig 1 héttel nagyobb.
Az UH-os nő mondta, hogy meg ne próbáljam szülni farosan, mert nagyon nagy esély van ezek után, hogy a feje nem tud akadály nélkül és gyorsan kijönni, ami oxigénhiányhoz vezet. Mivel a keskeny pocakja nem tud akkora helyet csinálni a nagy kobakjának, hogy hamar kiférjen a hüvelyemből :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!