Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Faros szülést bevállalnátok...

Faros szülést bevállalnátok természetes úton?

Figyelt kérdés

A babám még mindig faros, ráadásul úgy ül, hogy a háttal kifelé (szemben a gerincemmel) és a feje két oldalán van a két-két kis lábfeje. Tehát mintha félbehajtaná magát.

32.héten tartok, de mindig ilyen pózban érzem a kicsikémet.

A doki rá akar mindenképpen beszélni a faros szülésre, de én rettenetesen féltem a babámat!!!!!

Sok rosszat olvasni a faros szülésről.

Szült valaki farosan ilyen kettéhajtott pózos babát?

Ti kockáztatnátok a baba egészségét???

Miért mondja a doki, hogy nem én szabom meg, hogy faros szülés lesz-e vagy császár, ha egyszer fogadott dokim????

Nem az lenne praktikus, hogy ha már fizetek akkor én döntöm el?????

2014. márc. 24. 13:27
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
44%

Bocsi hogy ilyet mondok, de te vagy a Buta, ha ennél az orvosnál maradsz!

Váltsd le, vagy járj sztk. Rendelésre, s majd szülsz úgyeletesnél, aki megcsászároz mert faros.

A szülésznőt is leváltanám!

Ne hagyd magad!

Igen, a babának lehet maradandó baja, lehet csípőficamos mert rendellenessen fekszik a hasadban, s szülésnél meg el is törhet a csípője, ha meg elhúzódik a szülés csak még több baj lehet...

Válts dokit!

Ajánlom a Szt. Margit kórházat, ott ha nem fogadott a dokid, akkor is lehet választani, hogy császár, vagy megpróbálom megszülni.

2014. márc. 24. 14:36
 12/42 anonim ***** válasza:
60%

szerintem is állj a sarkadra és tisztázd előre, ha faros, nem vagy hajlandó megszülni természetes úton.

Befordulhat addig, ahogy írták is, de ha nem, tudd, hogy van opció.

Egy orvos ne kockáztassa a te babád életét.

2014. márc. 24. 14:48
 13/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen lányok a segítséget!!!!

Jöv.héten van randim az orvossal, konkrétan megkérdezem, hajlandó-e császározni ha faros marad a pici, mert ha nem, akkor búcsúzunk egymástól !!!!

2014. márc. 24. 15:18
 14/42 Julie S ***** válasza:
34%

Nekem az egyik nagymamám is farosan született, ráadásul akkoriban nem is kórházban és még csak nem is orvossal.

Ha a doki szerint meg lehet szülni természetes úton, akkor bevállalnám.

2014. márc. 24. 16:40
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm első gyereket, 4 kiló felett szült farosan. Nem volt választási lehetősége, pedig fogadott orvosa volt.
2014. márc. 24. 17:19
 16/42 anonim ***** válasza:
65%

En keresnek egy olyan orvost aki megprobalja megforditani a babat neked kivulrol.

Itt kulfoldon mi szulesznok is megprobalkuk a 37 heten 2x kulsoleg megforditani.

Ha nem elso baba siman huvelyileg meg lehet szulni semmi szornyu nincs benne ugyanugy faj mint egy koponyafekvesu szules.

Csaszar nagy riziko neked is a babanak is ne kivand

Ha a faros szuoles nem halad ugyis csaszar lesz a vege.

2014. márc. 24. 21:33
 17/42 anonim ***** válasza:

nekem több ismerősöm is született farosan (huszonévesek vagyunk) és nem lett szerencsére semmi bajuk. Van helyzet, amikor úgy helyezkedik el a faros baba, hogy muszáj császározni, de ha egyébként meg tud születni akkor van olyan orvos, aki megpróbálja (főleg többedik gyereknél).

Az unokatestvérem utolsó nap fordult be, ilyen is van. A nagynéném mesélte, hogy már császár volt tervben, de aznap egész nap hullámzott a hasa és valahogy nehezen mégiscsak befordult. Szóval bőven változhat még.

Nekem meg rámtekeredett a köldökzsinór és sokáig nem tudtam ezért megszületni, már azt mondták hogy oxigénhiányom van, meg rossz volt a szívhangom, de semmi bajom nem lett. Egy enyhe csípőficamom volt és annak sincs következménye, spárgába is le tudok menni és hosszútávfutó voltam.

Szóval persze előfordulhatnak amiket írnak, de nagyon sok esetben nem. De ha nem bízol az orvosodban jobb váltani, mert a szorongás, a stressz nagyon negatívan befolyásolhatja az egész szülést.

2014. márc. 24. 22:33
 18/42 Vilcsianyuja ***** válasza:
66%
Én biztosan megpróbálnám spontán, ahogy fent írják, ha nem megy, akkor még mindig be lehet fejezni sürgősségi császárra. De ha te "zsigerileg" úgy érzed, hogy helytelen lenne kockáztatni a babád épségét, akkor tényleg válts dokit. A farfekvés igen sok orvos szemében automatikusan egyenlő a császárral, náluk se lenne választásod, csak fordítva. Érdekes a te eseted. Nem mondom, hogy helyesen teszi az orvos és a szülésznő, hogy fel se kínálják a választás lehetőségét, de ezzel igencsak kirínak a sorból. Legalább vállalnak némi felelősséget. A dokik többsége a legkisebb indokkal is császároz.
2014. márc. 24. 22:41
 19/42 anonim ***** válasza:
58%

Én ezt nem értem... ti honnan tudjátok jobban, mint a kérdező, akinek a hasában van a gyerek?? Nehogy már nem lesz nehezebb megszülni farosan, ne írjon már egy szülésznő ekkora baromságot. Lehet, hogy a nagymamák így születtek, de arról nem szól a fáma, hogy a dédmamák meddig feküdtek szülés után meg mi minden bajuk lett. Meg lehet, hogy nem biztos, hogy baja lesz, de ha lesz, a büdös életbe nem fogja megbocsátani magának, hogy nem harcolta ki a császárt.

Kérdező, én biztos, hogy orvost váltanék a helyedben!

2014. márc. 25. 09:21
 20/42 anonim ***** válasza:
82%

itt nem is azon van a hangsúly, hogy nehezebben születik meg, hanem, hogy nagyon az esélye a komplikációnak.

Egy anya pedig, ahogy írta egy válaszoló, zsigerből szeretné kizárni a komplikációt ha a gyerekéről van szó.

Ha nekem lenne faros babám, eszembe se jutna a természetes szülés. Nem a vágástól, a fájdalomtól félek, de ha egy picit is nagyobb az esély a bajra, nincs is mit hezitálni. Legalábbis nekem.

Azért azt tudni kell, hogy nehéz megítélni, hogy faros baba hogyan fog születni.

Simán megszülethet a popsi, a láb, de a szűk keresztmetszet mindig a fej. Faros szülésnél nem tudnak fogót, vákumot alkalmazni, ha ott elakad a baba, az orvos csapat sokkal inkább tehetetlen, ezért nagyobb a rizikó.

EGy fejjel előre jövő babánál, ha kibújt a fej, le lehet tekerni / szedni a köldökzsinórt a nyakáról, ha éppen rajta van.

Egy faros szülésnél ezt nem tudják megoldani, ezért magasabb az oxigén hiányra a kockázat.

Summa summárum, persze, meg lehet szülni egy faros babát is, akadnak szép számmal egészségesen született babák így, ahogy a válaszokból is látszik.

De itt a kérdés az, hogy egy anya, be meri-e vállalni azt a rizikót, ami a faros születéssel magasabb számban van jelen? Ezt kell mérlegelni, és szerintem ezért kell, hogy beleszólási joga legyen a szülőnek, és ne az orvos/szülésznő döntse el, hogy kockáztatnak-e vagy sem.

Itt azért ennél sokkal nagyobb a tét, minthogy az orvos kipipálhasson még egy faros szülést, ami esetleg jól hangzik a praxisában.

2014. márc. 25. 09:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!