Faros szülést bevállalnátok természetes úton?
A babám még mindig faros, ráadásul úgy ül, hogy a háttal kifelé (szemben a gerincemmel) és a feje két oldalán van a két-két kis lábfeje. Tehát mintha félbehajtaná magát.
32.héten tartok, de mindig ilyen pózban érzem a kicsikémet.
A doki rá akar mindenképpen beszélni a faros szülésre, de én rettenetesen féltem a babámat!!!!!
Sok rosszat olvasni a faros szülésről.
Szült valaki farosan ilyen kettéhajtott pózos babát?
Ti kockáztatnátok a baba egészségét???
Miért mondja a doki, hogy nem én szabom meg, hogy faros szülés lesz-e vagy császár, ha egyszer fogadott dokim????
Nem az lenne praktikus, hogy ha már fizetek akkor én döntöm el?????
Eü törvény, önrendelkezési jog. Nem kényszeríthetnek abeleegyezésed nélkül semmire. Mondd, hogy aláírod a felelősségvállalási nyilatkozatot.
Bár a jelen állás alapján én orvost váltanék még.
Hasonló helyzetben vagyok, szintén 32. hét és faros. Több próbálkozást éreztem a megfordulásra, nem sikerült neki - szerintem már így marad (kis termetű vagyok, gondolom egyszerűen nincs elég helye már).
Nálam fel sem merül a természetes úton szülés. Ha így marad, tuti császár. Már csak a fent említett önrendelkezési jog miatt is.
Nekem az esett rosszul, hogy fogadott doki és szülésznő mondja, hogy nincs választási jogom, azt kell csinálnom, amit ők mondanak. Valahogy olyan kiszolgáltatottnak érzem az egészet így.
És most rettenetesen be vagyok parázva az egésztől :(
A pocakom iszonyatosan kőkemény, hiába mondom, nem is figyelnek rá.
Annyira feszes, hogy talán ezért nincs szegény picinek helye befordulni :( Meg néha mikor a kis feje feljebb van a bordám alatt, akkor annyira de annyira feszül, húzódik lent a méhem alja, ahol a lepény tapad, mintha a köldökzsinór feszülne meg.
Az is lehet, hogy rövidebb vagy ezen a babán is rajta van tekeredve a zsinór, az akadályozza a fordulásban.
Most egy ilyen szituba vágjak bele???? Nem lehet tudni, mi az oka, hogy ennyire nem tud befordulni :(
A 32. héten valószínűleg feleslegesen paráztatod magad. Az én lányom a 37. héten fordult meg, neki is valahol a jobb bordáim alatt volt a feje, alig kaptam levegőt (+ asztmás vagyok). Én elmondtam az orvosomnak, hogy tartok a faros szüléstől (második gyerek, ő levezette volna, vállalta), én is farosként születtem, nem kérem. Ő mindig nyugtatott, hogy ráérek a 36. hét után jajgatni. Igaza lett, mire mentem megint hozzá, megfordult a babám.
Szóval én azt tanácsolnám, hogy ne abból indulj ki, hogy te fizetsz, hanem próbáld meg összeírni a kétségeidet és megbeszélni vele. Ha normális, figyelembe veszi a kérésedet. Sőt, az orvosnak is könnyebb egy higgadt, együttműködő nő a szülőszobán, mint aki retteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!