Testvéremmel történt ez a hihetetlen eset!?
szerintem szóljatok a fókusznak,aktívnak,stb..
és akkor elhiszik
Látniuk kellett volna.
2 hetet voltam gyakorlaton nemrég. Még azt is meg tudják állapítani, hogy hány nap múlva fog menstruálni a nő, ugyanis a méhnyálkahártya is látható, valamivel világosabban rajzolódik ki, mint méhfal.
Az oktató orvosom egy esetben, mikor cisztákat nézett, még a számukat is megállapította. Volt egy lány, aki 5 hetes terhes volt, ott állapították meg.
Ma már sok helyen korszerű gépek vannak sőt, ha a méhnyálkahártya meg van vastagodva olyan időpontban, mikor még relatíve vékonyabbnak kellene lennie (pl. menstruáció utáni 3-4 nap) akkor eleve fennáll a terhesség gyanúja.
Ezért furcsa... nem egy elmaradott afrikai országban élünk, ahol elvétve van egy ősöreg ultrahanggép, ha van és terhes nő csak akkor lát kórházat, ha komplikáció adódik a szülésnél és valami csoda folytán eljut oda...
De a minimum lenne egy vér/vizeletvizsgálat.
Nekem az egyik tanárom mesélte, hogy volt egy csaj az óráján (elég vékony) a suliban aki egyszer csak kikéredzkedett óráról, mert rosszul volt. Kiderült, hogy szülni megy!
Állítólag nem látszott rajta, hogy terhes, csak mintha kicsit meghízott volna, illetve bő pólókban kezdett járni (mindenki azt hitte azért, mert szégyelli, hogy hízik).
Ez még a 90-es években volt.
Hát nem tudom hogy nem vesz észre egy babát az ultrahangos...
hát ha kb 30-32 hétre született akkor oktoberben volt kb 20-22 hetes. ha akkor nem keresték az ultrahanggal mert papir ugye volthamarabbrol hogy nem terhes akkor végülis benézhették. Mivel veszélyeztetve vannak (gondolom a pici inkubatorban van) igy siman perelhető a korház illetve akik vizsgálták tesod. Remélem minden rendben lesz egészségesen térnek majd haza.
Amugy öcsém fog.gatlo mellett lett,illetve nemrég itt gyakorin volt egy kérdező akit elkötöttek 2. vagy hanyadik gyerek utan és megint terhes lett. Csodák vannak. vagy inkabb orvosi hibák. Ha megjött volna nem is sejtettem volna hogy terhes vagyok kb a 23.hétig semmi tünetem nem volt és akkor rugott először egyértelmüen a baba. akkor már összetéveszthetetlen volt a bélmozgassal. Ráadasul ha mindenhol mondta hogy gyogyszert szed csak átfutottak rajta uh val mert gondolom sztks haladós rendelésre ment akkor más se veszi észre. nekem egyszer 18.hetesen annyira lent ült hogy csak a bordaitol felfele latszott mint akinek nincs popsija mert a többit takarta a csontom. szoval ha nem keresték volna és nem gyakorlott szem nézelődik nem nagyon talaltak volna.
tényleg remélem hogy jol lesznek és tesod felnő a feladathoz illetve boldog anyuka lesz.
egészséget kitartást.
2es (30hkm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!