Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ennyire hihetetlen?

Ennyire hihetetlen?

Figyelt kérdés
Kismama-gondozáson, sorban ültünk a pocakokkal, és mivel volt más rendelés is, voltak nemkismamák... Én a másodikat várom, voltak első babásak. Egyikkel beszélgettem, kórházakról, szoptatásról, aztán csatlakozott egy másik kismama is, szintén második babával. Mivel hallotta, hogy természetesen szültem, kérte, hogy meséljem el, mert neki császárral vették el a babát, én pedig elmeséltem úgy, ahogy megéltem. Nem kaptam semmi sürgetőt, se fájdalomcsillapítót, szóval tényleg hagytak fájni, de akkor is kellemes emlék maradt, és ez szerint meséltem, hogy igen, fájt, de szuper volt, és nem félek a másodiktól sem, a többi kismama vagy első babás volt, vagy császáros (5 en voltunk akkor) és mind mondták, hogy most jólesően hallgatták, végre nem rémtörténet. Erre egy fiatal lány szólt be, akin látszott, hogy még messze áll mindentől, de elkezdte, hogy jól összehazudtam itt mindent, mert fájdalomcsillapítás nélkül beledöglöttem volna, és ő tudja, mert x barátnője mesélte, stb... szóval biztos nem igaz a történetem, csak a császárosaknak akarok fájdalmat okozni, meg biztos én is császárellenes vagyok (ami nem igaz, a legjobb barátnőm is úgy szült, és én is azt mondom, ha kell, akkor kell, a babát kell nézni olyankor), annyira érzékeny is vagyok most, és fájt, hogy azzal vádolt, hogy hazudok, nem tudom, mit kellett volna felelnem, csak annyit mondtam, hogy minden szavam igaz volt, miért aláz meg? Akkor hívott a doki, utána pedig már nem volt kedvem se visszamenni :( Olyan hihetetlen, hogy számomra pozitív élmény maradt a szülés? Pedig tényleg fájt, engem is vágtam, egész éjjel vajúdtam, szóval nem volt könnyű, de megéltem, most pedig ezt kaptam. Legközelebb már meg sem merek szólalni... Van itt valaki, akinek nem rossz élményként maradt meg? vagy egyedül vagyok ezzel?
2012. aug. 31. 16:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
18%
tudom könnyü mondani, de minek foglalkozol ilyen dolgokkal?örülj a babádnak :)
2012. aug. 31. 16:37
 2/21 anonim ***** válasza:
37%

Nekem nem volt könnyű szülésem, nekem meg azt mondják hogy minek rémítem meg az első babásokat? :-))

Ne foglalkozz vele :-))

2012. aug. 31. 16:38
 3/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell foglalkozni az ilyen megkeseredett idiótákkal, lehazugoz ismeretlenül mindenki előtt, tipikus ostoba, üresfejű nő. Az ilyeneket messziről kerülni kell, mert váltasz vele két mondatot és úgy érzed, kiszívta az összes energiádat. Fogsz még sok ilyennel találkozni, én épp a játszótéri pletykás, rosszindulatú anyukákon kattogok éppen :) De gondolhatod, hogy azért a többi várandós anyukának is meg lehetett a véleménye erről a nőről ilyen felszólalás után...
2012. aug. 31. 16:38
 4/21 A kérdező kommentje:

Próbálom kiverni a fejemből, csak hát a hormonjaim meg vannak kattanva, és zakatolok...

Nem tudom, utána mi volt, mert a doki engem hívott, de lehet, tényleg őt nézték le, nem tudom.

2012. aug. 31. 16:40
 5/21 anonim ***** válasza:
10%
Hát tényleg nem volt szép, hogy hazugnak nevezett így ismeretlenül. Főleg úgy, hogy neki nincs is ezzel kapcsolatban tapasztalata. Én is sok embertől hallottam már, hogy a fájdalom ellenére nagy élmény volt nekik a szülés. Viszont az meg tőled nem volt szép, hogy azt írtad "császárral vették el a babát". Ez szerintem olyan látásmódot tükröz, mintha a császármetszés egy eleve megvetendő dolog volna. Szóval ha szóban is így fogalmaztál, nem kizárt, hogy ettől akadt ki és így szeretett volna visszavágni...
2012. aug. 31. 17:53
 6/21 anonim ***** válasza:

Nekem "sajnos" (a sok gond miatt nem nyelek le semmit) olyan a vérmérsékletem,hogy valószínű azonnal vissza szóltam volna a csitrinek,hogy mit pampog?? Melegebb éghajlatra küldtem volna,az fix!

Majd egyszer ha nem többször biztos fog ez a kislány is szülni,akkor lesz tapasztalata-bár ha így áll most a dolgokhoz,akkor jól bebeszéli magának,hogy hú de fog fájni,és valószínű olyan pontra viszi magát ezzel,hogy fájdalomcsillapítóért fog könyörögni.

A kiscsaj csak saját magát alázta meg azzal,hogy fingja sincs a dolgokról,csak mástól "tudja" milyen is szülni,és így járt a szája!! (akkor én a csitri szemében az csillagos eget hazudtam volna le a szüléstörténeteimmel :-D)

A kismamák,akiknek meséltél,biztos vagyok abban,hogy "megbarátkoztak" a szülés gondolatával! és hogy nem gondolják azt,hogy hazudtál! Ha valaki átélt egy örömteli dolgot,azon ha mesél látszik,hogy tényleg az volt e,vagy hetet-havat hord csak össze!

Ilyen esetben két dolgot tehetsz! Vagy lenyeled,és utána sem rágod Magad az ilyen ostoba tyúkokon,vagy neki fordulsz!

Kedves Utolsó!! Nem értelek!! Miért tűnhetett volna úgy a kislánynak,hogy császár-ellenes a Kérdező,mikor Ő csak a szüléstörténetét mesélte el a többi Kismamának! Nem olvastam olyat,hogy "lenézően" megjegyzésekkel teli mesélt volna,csak azt,hogy elmesélte hogy hogyan szült! -az alapján pedig,ahogy leírta :Nem kaptam semmi sürgetőt, se fájdalomcsillapítót, szóval tényleg hagytak fájni, de akkor is kellemes emlék maradt, és ez szerint meséltem, hogy igen, fájt, de szuper volt, és nem félek a másodiktól sem...

Ebben hol van az,amiből úgy tűnhetett a kislánynak,hogy lenézi a császárosokat??

Boldog babavárást és egészséges kisbabát Minden Kismamának!!

Üdv: 3lányos,17hkm

2012. aug. 31. 19:48
 7/21 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, kérlek, engedd, hogy megmagyarázzam, miért így írtam. A kismama mondta így, tőle idéztem, úgy mesélte, hogy nem tudott megszülni,beakadt a baba, és el kellett tőle venni, szó szerint. Lejjebb írtam, hogy a barátnőm is császárral szült, neki más volt a gond, tudott volna szülni természetesen is, de erős sérve volt, így inkább a császár mellett döntöttek. Tényleg nem ítélem el ezt a dolgot.
2012. aug. 31. 20:15
 8/21 anonim ***** válasza:

Nekem abszolút kellemes élményként maradt meg az első szülés. Nem kaptam fájdalomcsillapítást, az utolsó vajúdós órába majd' beledöglöttem, még a férjemet is kiküldtem, konkrétan csúsztam-másztam a szülőszoba padlóján, a szülőágy lábába kapaszkodtam, mikor jött a fájás, mégis a kitolásos szakasz után (ami nekem pl egyáltalán nem fájt), annyira fel voltam dobva, hogy mondtam, ez olyan jó volt, hogy jöhet is a következő. Ennek ellenére, most hiába vagyok pár nappal a 2. szülés előtt, parázok, most erősödik fel bennem a vajúdós néhány óra, pedig az egész szülés lezajlott 5-6 óra alatt vizsgálatokkal, előkészítéssel, vajúdással, kitolással együtt.

Ja, és persze gátmetszésem is volt, fájt hetekig a szülés után. Na de én mindennel együtt véve azért félek a 2. szüléstől, főleg, hogy itt van a nyakamon. :-)

2012. aug. 31. 20:40
 9/21 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon pozitív élményként marad meg (pedig nagyon féltem az elején) én sem kaptam érzéstelenítőt, megmondom őszintén eszembe sem jutott, pedig kegyetlenül fájt. :)

mikor megkérdezik: "na milyen volt?" azt válaszolom, hogy nagyon jó. engem is hülyének néznek.

2012. aug. 31. 20:47
 10/21 anonim ***** válasza:
5. vagyok megint. Ha ő mondta ezekkel a szavakkal, akkor a leírtak alapján tényleg nem volt oka a másik lánynak belédkötni. De ilyen apróságon azért ne akadj ki; a másik 5 anyuka biztos nem annyira hülye, hogy egy kötekedő "kislánynak" adjon igazat, aki a legjobb barátnője történetéből indul ki és ezt próbálja általános érvényűvé tenni...
2012. aug. 31. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!