Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért vannak általában az...

Miért vannak általában az anyukák negatív véleménnyel arról, aki császármetszést szeretne?

Figyelt kérdés

Csak kultúrált, normálisan hangnemben megfogalmazott kommenteket kérnék.

Még nem tervezek gyermeket, mert nagyon fiatal vagyok. De gondolkozom a kért császármetszésen. Miért baj, ha valaki így szeretne szülni, kérheti és megteheti? Mert én ezt sohasem értettem...

Köszönöm előre is!!

2013. dec. 17. 11:27
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
Köszi! Mindenkinek ment a zöld. És igen, tudom hogy papír kell hozzá. De elsősorban magánklinikára gondoltam, ott is mint "szolgáltatást". Aminek vane egy fix ára, amit ha kiperkálsz, megkapod érte, amit kifizettél...
2013. dec. 17. 11:48
 12/56 anonim ***** válasza:
Szia! A 2-es válaszoló jól írta, mert sokan úgy látják, hogy az anyuka a könnyebbik végét fogná meg a szülésnek, félti magát a gátmetszés, repedés fájdalmaitól, utóhatásaitól, mert a hüvelyi szülés a természetes, stb. Szerintem manapság már semmi nincs a kért császármetszésben.. Minden csak pénz kérdése! És igen, van olyan doki, aki partner abban is, hogy kitaláljon rá okot! Az ismerősi körömben is volt egy lány, aki kijelentette, hogy ő csak így hajlandó szülni, és addig ment, amíg nem talált egy dokit, aki partner ebben. Ennyi. Személy szerint nem ítélem el. Nem verte nagy dobra, az ő döntése. Senkinek nincs köze hozzá. A babának sem lett baja.
2013. dec. 17. 11:49
 13/56 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb lenne, hogyha mindenki a saját dolgával törődne és nem az lenne az első kérdése ha találkozik egy frissen szült nővel, hogy hogy szült meg van-e teje. Legyen ez mindenkinek a magánügye. Kérdező, ha téged zavarna hogy megszólnak, akkor bárki rákérdez, mond azt, hogy a magánügyed, nem szeretnél róla beszélni. Amúgy én természetesre készültem, de inkább császároztak, mert nem nyílt ki a méhszáj és 10 napja már túlhordtam. Utólag utánaolvastam és ilyen esetben mindenkinek rémszülés volt, ha megindították természetesen és legtöbbször császár lett a vége. Így szenvedhették mindkét fajta szülés fájdalmait egyszerre. Utólag örülök, hogy így alakult, a műtét negyed óra alatt megvolt, már aznap lábra álltam, és csak 1 napig kellett fájdalomcsillapító. 5 nap múlva már mindent meg tudtam csinálni otthon. Nem is értettem minek a 6 hét gyerekágyi időszak. Szopizni is szopizott a babám rendesen, azzal sem volt gond. Viszont! Elhiszem ha valakinek meg a császár volt rossz. Mindenkinek más a jó, meg biztos orvos/kórházfüggő is hogy hogy csinálják. Azt meg végképp nem értem amikor szakorvosi végzettség és a kórtörténet ismerete nélkül rá akar beszélni valakit valamire. Ja és pszichológiai oka is lehet a császárnak, ahhoz meg végképp senkinek semmi köze kinek milyen félelmei/fóbiái vannak.
2013. dec. 17. 11:51
 14/56 anonim ***** válasza:
24%
Mert a gyerek érdekénél sokkal fontosabb már az első pillanatban is a pi..ája azért.
2013. dec. 17. 11:58
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Aki szült, az szerintem azért van negatív véleménnyel, mert ha úgy gondolja, ha ő megszenvedett a gyerekért a természetes szüléssel, más is szenvedjen meg érte, másnak se legyen könnye. Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene is nézet. Én nagyon féltem a sima szüléstől, pszichológus felkeresését javasolta a nőgyógyászom és a szülésznőm is, de azon a véleményen voltak, hogy próbáljuk meg a természetes szülést, mert ha sikerül, az hatalmas élmény lesz, és erőt fog adni. Igazuk is lett, könnyű szülésem volt, nagyon gyors felépüléssel (szülés után három órával már ültem, pedig volt gátmetszésem). Így én nem irigykedek a császáros kismamákra.
2013. dec. 17. 12:02
 16/56 anonim ***** válasza:
83%
Na tessék, meg is találhatod a kérdésedre a választ az "intelligens" 14. válaszoló személyében, aki rögtön csak ítélkezni tud.
2013. dec. 17. 12:03
 17/56 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem ítélkezés akinek nincs orvosi indoka annak nincs, ez tény.
2013. dec. 17. 12:06
 18/56 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is mindenki saját maga döntse el, hogy hogyan szeretné... Mondjuk én is értetlenül állok azok előtt (van ilyen ismerősöm), akik különbőző indokkal (kizárólag mivel féltek a természetes szüléstől) kikönyörögték a császárt. De Ő tudja, nem az én dolgom.

És indokolt esetben, ha bármi miatt veszélyben van a baba, mindenképp a császár mellett vagyok, én nem várnék semmire, csak azért mert természetesen szerettem volna szülni.

Én egyszer szültem, akkor - szerencsére - sikerült természetes úton. Szuper érzés volt! Én csak császárosokkal voltam aztán 1 szobában. Hát, nagyon sajnáltam Őket, alig tudtak mozogni, miközben nekem már szinte semmi bajom nem volt (de ez lehet, hogy alkati kérdés is). Szóval én utólag nagyon örültem, hogy sikerült természetes úton szülni.

2013. dec. 17. 12:51
 19/56 anonim ***** válasza:
24%

"Aki szült, az szerintem azért van negatív véleménnyel, mert ha úgy gondolja, ha ő megszenvedett a gyerekért a természetes szüléssel, más is szenvedjen meg érte, másnak se legyen könnye"

Én ezt inkább átfordítanám pozitívra:

Ha én meg bírtam csinálni, akkor bárki meg bírja. :)

(De legalábbis sokkal többen, mint ahányan elhiszik magukról!)

Ha szakmabeli leszel, akkor remélhetőleg átlátod majd azt, hogy mit jelent egy nagy hasi műtét, és mit egy "természetes szülés", és akkor megfelelően tudsz dönteni, ha eljön az ideje.

2013. dec. 17. 13:03
 20/56 anonim ***** válasza:
85%

Mert ez egy emberi szokás, hogy mindig azzal foglalkozunk, hogy a másik mit, és hogyan csinál-és természetesen az a rossz...

Miért baj az, hogyha valaki félti a pi...-ját(ahogy valaki fogalmazott)

Miért baj az, hogy valaki fél a fájdalomtól?

Mi közünk van hozzá? Van jogunk ezért ítélkezni felette, és megszólni, hogy önző?

Az anyaság nem ott kezdődik, hogy az ember hogyan hozza világra a gyermekét- és ezt szerintem mindenki nagyon jól tudja, csak olyan jó a másik oldalt kicsit kritizálni(ez mind a két táborra vonatkozik)...

És még valami, nem mindenkinek alakul úgy a hüvelyi szülése, hogy az egy szép emlék marad...

2013. dec. 17. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!