Miért vannak általában az anyukák negatív véleménnyel arról, aki császármetszést szeretne?
Csak kultúrált, normálisan hangnemben megfogalmazott kommenteket kérnék.
Még nem tervezek gyermeket, mert nagyon fiatal vagyok. De gondolkozom a kért császármetszésen. Miért baj, ha valaki így szeretne szülni, kérheti és megteheti? Mert én ezt sohasem értettem...
Köszönöm előre is!!
Szerintem is mindenki saját maga döntse el, hogy hogyan szeretné... Mondjuk én is értetlenül állok azok előtt (van ilyen ismerősöm), akik különbőző indokkal (kizárólag mivel féltek a természetes szüléstől) kikönyörögték a császárt. De Ő tudja, nem az én dolgom.
És indokolt esetben, ha bármi miatt veszélyben van a baba, mindenképp a császár mellett vagyok, én nem várnék semmire, csak azért mert természetesen szerettem volna szülni.
Én egyszer szültem, akkor - szerencsére - sikerült természetes úton. Szuper érzés volt! Én csak császárosokkal voltam aztán 1 szobában. Hát, nagyon sajnáltam Őket, alig tudtak mozogni, miközben nekem már szinte semmi bajom nem volt (de ez lehet, hogy alkati kérdés is). Szóval én utólag nagyon örültem, hogy sikerült természetes úton szülni.
"Aki szült, az szerintem azért van negatív véleménnyel, mert ha úgy gondolja, ha ő megszenvedett a gyerekért a természetes szüléssel, más is szenvedjen meg érte, másnak se legyen könnye"
Én ezt inkább átfordítanám pozitívra:
Ha én meg bírtam csinálni, akkor bárki meg bírja. :)
(De legalábbis sokkal többen, mint ahányan elhiszik magukról!)
Ha szakmabeli leszel, akkor remélhetőleg átlátod majd azt, hogy mit jelent egy nagy hasi műtét, és mit egy "természetes szülés", és akkor megfelelően tudsz dönteni, ha eljön az ideje.
Mert ez egy emberi szokás, hogy mindig azzal foglalkozunk, hogy a másik mit, és hogyan csinál-és természetesen az a rossz...
Miért baj az, hogyha valaki félti a pi...-ját(ahogy valaki fogalmazott)
Miért baj az, hogy valaki fél a fájdalomtól?
Mi közünk van hozzá? Van jogunk ezért ítélkezni felette, és megszólni, hogy önző?
Az anyaság nem ott kezdődik, hogy az ember hogyan hozza világra a gyermekét- és ezt szerintem mindenki nagyon jól tudja, csak olyan jó a másik oldalt kicsit kritizálni(ez mind a két táborra vonatkozik)...
És még valami, nem mindenkinek alakul úgy a hüvelyi szülése, hogy az egy szép emlék marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!