Miért vannak általában az anyukák negatív véleménnyel arról, aki császármetszést szeretne?
Csak kultúrált, normálisan hangnemben megfogalmazott kommenteket kérnék.
Még nem tervezek gyermeket, mert nagyon fiatal vagyok. De gondolkozom a kért császármetszésen. Miért baj, ha valaki így szeretne szülni, kérheti és megteheti? Mert én ezt sohasem értettem...
Köszönöm előre is!!
A hangsúly azon van, hogy kifejezetten ezt szeretne valaki, nem azon, hogy sajnos ez lett belőle.
Monjuk indokolni megtudnám, mert voltak mentális gondjaim és szemproblémáim ma is vannak, sajnos. Elég súlyos az utóbbi.
És sokan mondják/írják azt is, hogy ezt egyszerűen nem lehet? Miért nem? Mikor manapság pénzért mindent de mindent lehet, teszem azt.
ezzel ne törötdj ha te valami miatt iyg érzed és találsz iylen orvost akkor ez scak rád a párodra és az orvosra tartozik.
Azt ne áért ha tudod hogy sokkal evszélyesebb a császár a te szempontodból. Meg azt mondják az okosok hogy a gyerek idegrendszeri fejlödéséhez is kell a kitolási szakasz. Persze a császáros babáknál ettöl nem lesz hátrány, de a szülés még sok olyan folyamatot elindit a babában és a mamában is ami császár közben nincs meg. Én ismerek pár nöt aki a császár mellett döntött én ezt elfogadom és az egyiket meg is értem de azért én meg fogok próbnálkozni természetes uttal pedig hasonló körülmények lesznek nálam is mint nála. Amit még nem árt ha tudsz hogy azok az anyukák akiknek volt mindkettö féle szülés mind azt mondja szinte hogy a természetes szülés után sokkla gyorsabba aregenerálódás és sokkal rosszabb volt a császár hiába ott nem volt vajúdás.
Ezzel kapcsolatba én még sose adtam tanácsot senkinek, mindenki szüljön úgy ahogy szeretne, de:
A babának fontos a születés folyamata. A küzdelem, az élet első kihívása. Az anyának is fontos, mert ott ők ketten egy nagyon szép és nagyon fontos folyamaton mennek keresztül.
Szerintem ezt a lépcsőfokot nem szabad kihagyni csak azért, mert az orvostudomány képes rá.
Persze ha egészségügyileg indokolt a császár akkor mindenhogy kimarad a dolog, de saját akaratomból biztos nem kérnék ilyet.
Nekem mindhárom gyermekem császáros volt, és nagyon sajnálom, hogy nem adatott meg a rendes szülés.
Nincs negatív véleményem azokról, akik császárt szeretnének, de igenis csodálkozom rajtuk.
Ha nálad szemproblémák vannak meg egyebek, akkor érthető, de pl. van egy barátnőm, aki azért akart császárt, mert félt a szülési fájdalmaktól. Előttem fohászkodott, hogy oh bár császár lenne... mondtam neki, hogy császár gond esetén van, azt akarja, hogy valami gond legyen??? Arról nem is beszélve, hogy a császáros seb is őrülten fáj, az ember még órákig nem kelhet fel az ágyból, még az is kb. 6 óra, mire kimegy az érzéstelenítés, addig nem tudsz lent mozogni, a rendesen szülő anyukák addigra vígan el tudják látni a babájukat.
Amúgy ez állandó téma a gyakorin, olvass utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!