Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az olyan kismamá...

Mit gondoltok az olyan kismamákról, akik?

Figyelt kérdés
Akik már a 36.-37.-38. héten szülésindító praktikákkal próbálkoznak, mert nem szeretnének nagy súlyú babát szülni?
2013. dec. 9. 13:02
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzá tennék, hogy én szültem 4 kilós babát, 2850-eset meg 3660-asat is, és bizony a legkönnyebb szülés a 4 kilós volt, mindenkinek olyat kívánok, míg a 2850-essel 26 órán át megkínlódtam.

Nem egyértelmű hogy a könnyebb súlyú babát könnyebb megszülni, ugyanis ha az ember megválaszthatja a vajúdáskor a pozíciót, és nem szögezik ágyhoz, akkor a gravitáció sokkal jobban segít egy nehezebb babával. És amelyik baba súlyosabb az sokszor erősebb is, ős is jobban tud segíteni.

A 4 kilós babám 1 óra 40 perc alatt kint volt. (Gát védelemmel!)

2013. dec. 10. 08:33
 22/22 anonim ***** válasza:

És még egy gondolat:

A súly nem igazán számít, mert lehet az egy nyúlánk baba is, a fejkörfogat sokkal fontosabb.

A 4 kiló feletti babám feje 35-ös volt, míg a 3660-asé 37, ő nehezebben is jött ki.

Viszont amíg ment van a baba, ezt sem tudják annyira pontosan megmérni, mert tévednek egy millimétert, és az már centikben fejeződik ki...

2013. dec. 10. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!