Mit gondoltok a hipnoszülésről?
Olvastam egy könyvet a témában, és olvasgattam cikkeket, véleményeket is. Nekem mégis valamiért nem világos, mitől más ez, mint a "lazítsd el magad és ne állj ellen a fájdalomnak, csak élvezd és fogadd el, ami történik, és ami fontos, hogy ne félj semmitől"... valamiért nem érzem azt, hogy a zenén múlna. Csak azt, hogy minden fejben dől el.
Ismertek olyat, aki járt felkészítőre? Aki így szült?
Mitől különlegesebb ez, és nem csak üzlet?
Itt pl. először azt hittem, nincs is a videón hang, aztán rájöttem, hogy van, csak senki nem ad ki hangot, mert felesleges. Nem semmi kitolási szak, szerintem.
http://www.youtube.com/watch?v=2LACUg1TEYw
Érdekel a téma, mert csak visító, nagyon szenvedő nőket láttam eddig szülésvideón, és ez megfog. Hogy lehet ezt így is.

Nekem tetszik, illetve sok mindent lehet belőle alkalmazni ahhoz, hogy közelebb került a háborítatlan szüléshez.
Nem is azon van a hangsúly, hogy ne adj ki hangot.
Itt az a lényeg, amennyire megismertem a módszert, hogy ne félj a fájdalomtól. Ha nem félsz, hanem relaxálsz, akkor a méhizmok ellazulnak (meg minden izom, ez természetes), és tudnak megfelelően működni, nem húzódnak úgy az izmaid, mert nem feszesek, ezáltal a fájdalom, azaz hullám, valóban nem okoz fájdalmat.
Ehhez sok gyakorlás kell (relaxációs, légzés, gátmasszázs...), és sok példa van rá, több ezer nőnél működött.
Én májusban fogok szülni, és szeretném a módszert alkalmazni.

Tetszik ez a módszer. Egyszer láttam valahol egy tanfolyamot, csak horribilis ára volt Ettől függetlenül viszont hiszem, hogy csak akarattal, relaxációval sokmindent el lehet érni. Legyen szó sportteljesítményről, vizsgáról, vagy akár szülésről.
A zene gondolom a relaxálás részét képezi. Az egyik elem a sok közül. Jógáztam egy ideig, azt is szerettem, ez is hasonló lehet.
Ezt olvastad?

4-es, ez nagyon jó link, köszi.
hát én is valahogy így képzelném el a szülésemet. Ugyanezt a könyvet olvasom én is (Szülés, ahol én irányítok), nekem nagyon szimpatikus.
Csak kíváncsi vagyok, ki lenne az az orvos, aki ezt támogatja, és melyik kórház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!