Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok a szulesemrol?...

Mit gondoltok a szulesemrol? Igy kellett tortenjenek a dolgok?

Figyelt kérdés
Tegnap, 39+6 szultem. Konizalt mehszajam van. Elso baba. Egy honapja mar 1111 volt az ertekem. Mar 5 napja megallas nelkul josloztam, de nem akart rendszerbe allni, ejszakankent elobb utobb el tudtam aludni. Pentek este ereztem, h ez most rendszeres. Merni kezdtem 3-5 percenkent jottek a kemenyedesek, turheto fajdalommal, keves verzessel. 3 oran at mertem, rendszeres maradt. Fel egyre beertunk a korhazba, mondtam, h en nem tudom, h vajudok-e, mert a fajdalom nem erosebb, mint mar egy hete, de kozoltek, terminusban vagyok, innen mar ki nem megyek. Jo, vizsgalat, 1 ujjnyi, beontes nst, varas, vajudas. A fajasok maradtak, erosodtek, orankent vizsgaltak. Az ejszakasok meg "dolgoztak" velem, de 4 utan mar ram sem neztek. Azt mondtak, meg amikor beertunk, ha meglesz a 2ujjnyi, behivjak az orvosom. 4-ig nem lett meg, utana az ejszakas mar nem nezett ram. 6-kor muszakvaltas, az uj orvos bekoszont, es kozolte, szoltak a dokimnak, jonni fog. Onnantol senki nem foglalkozott velem. Vajudtam, alvas nuku. 9-kor jott az orvosom, vizsgalt, szuk 2 ujjnyi. Mondta, h sajnos lathatoan kifaradtam a nemalvasban/vajudasban, de gond egy szal se, itt van o es megoldja. Eloadta, h mindjart alomszulunk. Kapok egy kabito injekciot, vajudok kabasagomban egy orat. Az injekcioval egyutt burkot repeszt. Egy ora alatt kitagulok, akkor felraznak es injekciotol masfel ora mulva baba van. 9:30-kor burokrepi, injekcio, vajudas belove. Fajasok azert kemenyek voltak, de a fajasok kozt lebegtem. Del. Bo 4 ujjnyi, igazabol csak mm akadt. Van-e szekelesi inger? Ezt a szekelesi ingert ugy erzem, mar elegge surgettek, koveteltek tolem. Par perc mulva lett is egy halvany, gyorsan szoltam, nehogy elinduljon es repedjek. Ok, nyomjak. Nyomtam en de kaba is voltam. Kiabalt az orvos, h nem jol nyomok. A kovetkezo egy ora maga volt a horror. Mindenki uvoltott, h nem jol csinalom. Jott a vakum es meg 4! masik orvos. Vegul kipreseltek-kivakumoztak szegenykemet. Nana, hogy nem sirt fel, inkubator, most mar jol van. En rengeteg vert vesztettem, total szetvagtak minden iranyban. Ert valaki hozza? Szerintetek jol/helyesen tortentek a dolgok? En teljesen ossze vagyok torve. Ugy erzem en vagyok a hibas, illetve horror volt a kitolastol...
2013. okt. 27. 06:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%

Teljesen "normális" szülésed volt.

Nem mindenki szül úgy mint a nagykönyvekben, minden beavatkozás nélkül!

Én is vajúdtam 16 órát, teljesen kitágúltam, de nem jött a székelési inger.

Mondták nyomjak, de hiába nyomtam nem indúltál meg a baba, a doki próbálta kézzel kinyomni, másik doki lent igazgatta a a fejét, de nem jött.

4 doki állt felettem, próbálták kinyomni belőlem, nem jött, én elfáradtam, császár lett a vége.

Engem nem zavart, örültem hogy vége a fájdalomnak, nekem megváltás volt a császár!

Kb. Igen, ennyiszer néz rád a doki, a nővérek. Nem ülnek ott veled végig.

Lehet jobb ha nincs fogadott doki, mert akkor többen is rád néznek.

Mindenki azt várná egy csodálatos élmény legyen a szülés, s a minap volt a Discoveryn egy műsor, egy angol szülésznő elment Afrikába tanúlni a természetes szülésről, s rájött, hogy ott több beavatkozás van a természetes szülésnél, mint Európában!

Nem haggyák hogy természetesen a maga ütemében lezajlon, hanem tágítják, nyomják ki a babát... De Nincsennek olyan eszközök mint itthon a szülés segítésére...

Bár ott 10szülésből 4 halva született, s sok anya is bele hal a szülésbe.

Örűlj neki hogy jólvagytok, a baba is jól van, s nem Afrikában kellett szülnöd, mert akkor már lehet nem élsz, éltek...

Szinte minden gyereket inkubátorba raknak melegedi születése után míg az anyát rendbe rakják.

2013. okt. 27. 06:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
NEM te vagy a hibás és ne is hibáztasd magad! De az orvosodnak sem adnék egy forintot se az is biztos. Akit felfogadsz, akinek pénzt adsz mert maximálisan törődik veled az nem így viselkedik. Neki jönnie kellett volna időben és kordában tartani a dolgokat, nem az utolsó pillanatban. Ez sajnos így alakult, nem tehetsz ellene semmit, de ne ess kétségbe nem a te hibád volt ami történt. Természetes, hogy ennyi kínlódás után teljesen kifáradtál. De ezt a bódítást nem is értem, ilyet adni egy szülésre készülő nőnek?! Azzal nem lehet teljesen koncentrálni. Sajnálom ami veled történt.
2013. okt. 27. 06:44
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem ez a bódító injekció és a veled való kiabálás nem tetszik.
2013. okt. 27. 08:08
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Tegnap szültél és már fenn vagy a gyk-n? Akkor annyira nem szenvedtél. Mások másnap pihennek, meg alszanak, meg ilyenek.
2013. okt. 27. 08:16
 5/15 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem aki így vezet le egy szülést az nem felelősségteljes szakember. Ha hagytak volna tovább vajúdni könnyebben megszülhetted volna. Nehogy pénzt adj egy ilyennek! Jó babázást.
2013. okt. 27. 08:31
 6/15 anonim ***** válasza:
58%
kedves utolsó! fekve is tudja a telefont nyomkodni, fáradtan is. miben másabb mibtha telefonálna?
2013. okt. 27. 08:34
 7/15 anonim ***** válasza:

Most kérdeztem meg a másik kérdésednél,hogy mi volt a baj a kitolással :D Na de akkor már tudom.Sztem normális,minden szülés más.

Egyébként telefonról simán fenn tud lenni gyk-n :)

2013. okt. 27. 08:36
 8/15 anonim ***** válasza:
21%
Persze fenn tud lenni telefonon de most ez a legfontosabb? Tele van ez a fórum ilyen-olyan szuper anyukákkal, akik a gyerek minden lélegzetére figyelnek, ő meg a telefonján éppen kérdéseket ír ki idegen embereknek. Sőt, nem is kérdést, hanem egy egész regényt. Tényleg ez most annyira fontos? Ilyenkor az embert elönti az öröm, hogy végre túl van rajta, végre megláthatta a várva várt gyermekét, és nem azzal van elfoglalva, hogy fórumozzon. Gondolom már a fb-ra is rakott egy csomó képet. Nekem nagyon furcsa és visszatetsző.
2013. okt. 27. 08:42
 9/15 A kérdező kommentje:
A bebit este lathattam csak 2 orat es elvittek (akkor lattam eloszor is). 6-ra igertek, de csak 7-kor hoztak, ot vartam amig irtam. Most meg elvittek vizitre. Amikor velem van ra koncentralok, ez egyertelmu. De nincs is miert magyarazkodnom, ugyhogy nem is teszem. Megviselt az elmeny lelkileg, probalom feldolgozni es a megfelelo helyen kezelni, ezert is kerdeztem, h hova rakjam a dolgokat. Koszonom a valaszokat!
2013. okt. 27. 09:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Elfáradtál és talán nem volt erőd kinyomni a babát. De ez az üvöltözős dolog gáz. Tesómnak jó hosszú jóslózás után adtak egy injekciót hogy attól vagy rendeződnek a fájásai, vagy elmúlnak. Rendeződtek. Az volt a legnagyobb gond szerintem, hogy tojt rád mindenki. Az ügyeletesek is. Meg a saját dokid is.
2013. okt. 27. 18:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!