Nagyon félek a katéterezéstől, szinte beleőrülök, mit
lehet tenni?
Figyelt kérdés
Császármetszés lesz, és tudom, bután hangzik, de a katétertől félek a legjobban, iszonyat kicsi a fájdalomküszöböm. Esetleg lehet kérni, hogy ne rakjanak fel?
Nem hiszem, hogy lehet ilyet kérni, hisz órákra le leszel bénítva, mégis hová ürüljön a pisi? 3 császárom volt és egyszer sem fájt a katéter felhelyezése. Meg sem éreztem. Másnap kiveszik, az se fájt.
tegnap 21:11
2/16 anonim válasza:
Nem lehet☹️ Én is attól féltem és az is volt a legrosszabb, pedig 20 órát vajúdtam🤣 Nekem már vajúdásnál raktak fel, de program császárnál szerintem meg lehet beszélni, hogy érzéstelenítés után rakják fel, vagy eleve úgy van, nem tudom. De levenni is le fogják☹️De addigra már ott a babád, nem fog annyira érdekelni, mint előtte.
Kitartást, túl lehet élni azért.😁
tegnap 21:12
3/16 anonim válasza:
A kateter volt a legkevésbé sz@r része a császárnak.
tegnap 21:14
4/16 anonim válasza:
A katéter kötelező. Folyamatosan folyna ki a pisi! Műtőben ilyet nem lehet megengedni!
Ki fogod bírni.
Nekem bénítás előtt tették fel,és akkor vették ki,amikor már éreztem mindent.
Mindkettő fájt,és még élek.
Az első felállást az őrzőben viszont szerintem sosem felejtem el!! Az fájt. Nagyon-nagyon.
tegnap 21:14
5/16 anonim válasza:
3as vagyok, amúgy nyilván téged ez egyelőre nem vigasztal, akkor nyugszol majd meg, ha már tulleszel rajta, de mind túléltük az egész procedúrát, így vagy úgy. Valaki azt írja/mondja, őt nem viselte meg egyáltalán a császár, vagy csak alig, engem bevallom, nagyon, bár egyáltalán nem a kateter miatt. De itt vagyok, egy gyönyörű, fantasztikus, imádnivaló 16 hónapos kisfiúval, aki MINDENT megért!💙 Én utólag azt tanacsolnam magamnak, hogy a műtét közben végig gondoljak arra, hogy igen, sz@r, de ez kell ahhoz, hogy a világ legboldogabb emberévé váljak a gyerekem által. Most félelmetes nagyon, megértelek, de nemsoká csak emlék lesz az egész.:)
tegnap 21:21
6/16 anonim válasza:
Nekem már az érzéstelenítés után tették fel. Amíg fent volt, addig észre sem vettem. A kivétel meg tényleg csak egy pillanatnyi kellemetlen (nem fájdalmas) érzés volt. Mondom ezt úgy hogy nekem sem magas a fájdalomküszöböm.
tegnap 21:26
7/16 anonim válasza:
Bocsi, nem elkeseriteni, vagy még jobban megfélemlíteni akarlak (tényleg nem!), de a császár utáni első felállás+a felépülés akár hetekig ezerszer fájdalmasabb, mint a kateter felhelyezese/kivetele. Ezt csak azért írom, hogy ne higgy olyan városi legendáknak, hogy nem fáj, mert nagyot csalodsz akkor. De én is tuleltem, pedig a világ legalacsonyabb fajdalomkuszobevel rendelkezek.:D fájdalomcsillapítót már akkor kérj majd a kórházban, ha érzed, hogy kezd kimenni az érzéstelenítő hatása, és amikor ajánlják, mindig fogadd majd el, ne hoskodj.:) nekünk algopyrint adtak, otthonra is azt ajánlottak, segített valamennyit tényleg.
tegnap 21:33
8/16 anonim válasza:
Az én fájdalom tűrő képességem is alacsony, de szerencsém volt, meg ügyesen is csinálhatták, de egyáltalán nem fájt, egy nagyon kicsit kellemetlen volt a feltétel meg a levétel is. Persze ez nem jelenti azt hogy neked nem fog fájni, de szerintem egy szülésben/császàrban ez az egyik legkisebb fájdalom. Bezzeg az első felállás-na arra amíg élek, emlékezni fogok. Meg a kórházi napokra is, annyira kényelmetlen volt nálunk mindem, hogy még az is fájt, aminek nem is kellett volna.
tegnap 21:35
9/16 anonim válasza:
Termeszetesen szultem, de utana nem tudtam pisilni magamtol, kateterrel segitettek. Nem maradt bent mondjuk, egyszeri alkalom eleg volt, de semmi extra nem volt. Egyaltalan meg se ereztem, pedig elotte szultem, varrtak is, eleg erzekeny volt a terulet.
Nyugi, minden oke lesz.
tegnap 21:45
10/16 Bogica0616 válasza:
Tényleg a katéter lesz a legkisebb dolog. A második műtétnél egész nap bennem volt. De még örültem is neki, nem kelett felállni pisilni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!