Szüléskor Csak hashajtót és vízhajtót adnak? Mármint nem beöntés van meg katéterezés ugye?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 19:57
1/24 anonim válasza:
Huuh? Nem adnak sem hashajtot sem vizhajtot. Legalabb is a sote -n es az Istvanban tuti nem. Van, ahol van beontes, de kateterexes tuti biztos, higy nics, ha csak nem csaszaroznak.
2/24 anonim válasza:
ÉN a MÁVban szültem, ott csak akkor adnak beöntést, ha szükségesnek látják. Vízhajtót nem adtak, viszont engem katétereztek, de ennek az volt az oka, hogy EDA-val szültem és ugye emiatt nem éreztem az ingert a pisilésre. Viszont a katéterezést sem éreztem ebből kifolyólag:o)
Olyat viszont még nem hallottam, hogy hashajtót adnának vagy vízhajtót a már vajúdó kismamának.
3/24 anonim válasza:
Beöntés van, ha van, de nem mindig (ritkábban használnak kúpot esetleg), katéterezés csak császárnál, de akkor mindig.
4/24 anonim válasza:
Kisvárdán szültem.Itt ha van idő akkor adnak beöntést.Ha császár akkor van katéter,meg akkor ha szülés után nem tudsz pisilni.
5/24 anonim válasza:
Budapest III. kerületében a Szent Margitban nem kötelező a beöntést, de ajánlott. Én magzatvízszivárgással és hasmenéssel indítottam, így nem kaptam beöntést. Amíg nem kaptam EDA-t addig kisétálhattam a wc-re, de az EDA után katétereztek, nem is éreztem. Simán szültem nem császárral. Ja és közvetlenül a kitolás előtt csináltak egy gyors borotválást a gát körül. Amúgy én már hallottam olyat, hogy egyes helyeken kúpot adnak beöntés helyett. Talán EVA kúp a neve.
6/24 anonim válasza:
Debreceni klinika, itt van beöntés. Én is EDA-val szültem, én nem kaptam katétert.
7/24 anonim válasza:
Én 8 hete szültem,már nem kötelező a beöntés csak megkérdezik hogy szeretnél e.Érdemes kérni hogy ne kerüljön méltatlan helyzetbe az ember és a baba miatt is.Katéterezés nincs,az műtétek után szokott lenni ha nem tud valaki pisilni.
8/24 anonim válasza:
Ahol én szültem, ott nem kötelező a beöntés. Nem is javasolták, azt mondták, hogy ha ez-az kicsúszik a baba mellett, akkor azt jelenti, hogy jól nyomsz. Én nagyon hatékony voltam, két szempillantás alatt kiugrott a babám, de nem jött semmi mellé.
9/24 anonim válasza:
A legtöbb helyen a beöntés helyett, kúpot adnak már!
10/24 anonim válasza:
Hashajtót és vízhajtót tuti nem kapsz sehol, kiszámíthatatlan az idő, hogy mikor hat a hashajtó, a vízhajtó meg kifejezetten felesleges egészséges terhesség esetén, katéter lehet, hogy van, ha nem érzel lent érzéstelenítés miatt, beöntés meg helye válogatja, 50-50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!