Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor Csak hashajtót és...

Szüléskor Csak hashajtót és vízhajtót adnak? Mármint nem beöntés van meg katéterezés ugye?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 19:57
1 2 3
 21/24 eszterke4 ***** válasza:
100%

Én a természetes szülés híve vagyok, ez nem betegség, legyen amennyire csak lehet háborítatlan és fölösleges beavatkozásoktól mentes. Sajnos sok ilyen van, amit futószalagszerűen "jó" szándékkal végeznek. Némelyik miatt a mozgásában is korlátozzák a szülő nőt és ez sem helyes. Itt olvasom, hogy kitolás előtti borotválás - szörnyű, még belegondolni is rossz. Eleve hülyeség csinálni, nem hogy pont a kitolási szakasz előtt! Ráadásul egy ismerősöm mondta, hogy neki nagyon durván csinálták a borotválást, amúgy előre eltervezett császárral szült, ettől függetlenül leborotválták. Jó ezeket előre megbeszélni a szülésznővel, orvossal, mert azoktól a beavatkozásoktól, amiktől a szülő nő fél, vagy nem szívesen veszi, lassulhat vagy le is állhat a vajúdás, és még császármetszés is lehet emiatt a vége. Sőt, még azoktól a fölösleges beavatkozásoktól is bekövetkezhet ez, amit a szülő nő elfogad, pl. ha megrepesztik a magzatburkot. Nem túlzás, ez konkrétan egy barátnőmmel történt. Hála Istennek nálam nem volt fölösleges beavatkozás, csak ami szükséges volt, és akkor amikor szükséges volt (fontos az időzítés). Nem mindegy hol és kivel szül az ember, én az elsőt az István kórházban szültem Bp-en, az elég jó hely. Sajnos, sok helyen még inni sem hagyják az anyát, enni meg főleg nem, pedig ha éhes a vajúdó és bír enni, akkor enni kell, mert a szülés egy kemény fizikai munka. Ha nincs erő, energia, akkor szintén lehet a vége császármetszés.(Én ettem, amíg nem voltak túl sűrűek a fájások, mert éhes voltam és nem hánytam ki. Kb. 3-szor Wc-re is elmentem "nagydolgozni" vajúdás közben, és nem jött székletem a kitolási szak közben. Inni végig ittam, mozogni, sétálgatni nem volt kedvem meg erőm, amikor már igazán beindult a vajúdás.)

Ha szeretnél esetleg még erről beszélgetni, akkor írj pivát üzenetet, és válaszolok. Mikor szülsz? (Csak azért kérdezem, nehogy túl későn válaszoljak.)

2012. máj. 8. 00:21
 22/24 anonim ***** válasza:

"Itt olvasom, hogy kitolás előtti borotválás - szörnyű, még belegondolni is rossz."

:) Áruld már el, mi ebben a szörnyű?

2012. máj. 9. 07:38
 23/24 anonim ***** válasza:
7:38 Van aki szereti a szőrmeosztályt!! :)))))
2012. máj. 9. 15:43
 24/24 anonim ***** válasza:
:D
2012. máj. 9. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!