Miért fontos a szülés utáni pisilés? A katéterezés nem fáj?
Hogy megtudják minden a helyén van-e odalent.
Engem szülés alatt katétereztek, nem tudtam pisilni vajúdás közben, meg sem éreztem, csak a megkönnyebbülést, mikor kiürült a hólyagom.
Nagyon fontos hogy pisilni tudj, mert onnan tudják egyrészt hogy minden oké odalent, másrészt ha teli a hólyagod az akadályozza a méh összehúzódását és ha nem tud összehúzódni, a lepény helyén egy hatalmas vérző felület marad amiből prímán el lehet vérezni.
Nekem is így volt sajnos hogy nem tudtam pisilni de senki se kérdezte szülés után én meg nem tudtam hogy ez ilyen fontos és már majdnem toltak a műtőbe amikor a dokim visszanézett még és rájött mi a baj, megkatétereztek és onnantól már helyre jöttem.
Viszont 2 egység vért kellett kapjak és az órákba telt mire lecsöpögött és csak utána láthattam a kisfiamat, a szoptatás is nehezen ment emiatt (nem indult be a tejem) és összességében nagyon rosszul voltam, többször elájultam.
A második szülésemnél már szülés után fél órával csak úgy ittam a sok sok teát , megeresztettem a vizet is a szobában hogy minél előbb "produkálni" tudjak.
A 2 órás megfigyelés után még mindig nagyon véreztem,rendesen folyt belőlem fekve is.Kérdeztem a dokit hogy ez mennyire normális,megnézte a hasam,megnyomkodta kicsit és közölte hogy tele van a hólyagom,ki kellene menni pisilni.Kérdezte hogy ki tudok e sétálni vagy kitolnak tolószékkel.Mondom peerszee hogy kitudok,nem kell a kocsi.Segítettek felülni,elkísértek a wc-ig,bementem,pisiltem,aztán annyi erőm volt hogy kinyitottam az ajtót és szóltam hogy rosszul va.... Arra keltem hogy mossák az arcom hideg vízzel.Az volt a szerencsém,hogy a beteghordó bácsi odaállt az ajtó elé egy tolószékkel és mikor elájultam,elkapott,különben estem volna egy nagyot. :)
De szerencsére nem volt utána semmi gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!