Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » FONTOS! VALAKI VÁLASZOLJON!...

FONTOS! VALAKI VÁLASZOLJON! Miért lehet egy baba egészségtelen?

Figyelt kérdés
Na ezt több szempontból is értelmezhetjük, de én a fiatalkori teherbeesésre gondoltam. Azért születhet fejletlen vagy fogyatékos gyermek, mert pl. 15 évesen egy nő teste nem tud mindent megadni egy fejlődésben lévő szervezetnek, vagy egyszerűen nemileg nem lehetséges. Itt arra gondolok, ha például egy spermabankba beadhatnák ilyen fiatal lány és egy ilyen fiatal fiú spermáját és azt egy mondjuk 30 éves nő testébe megtermekenyítve betennék, ott több az esély rá, hogy vagy biztos, hogy normális, egészséges baba születik? Vagy ez a női, fiatal testtől függ esetleg?
2012. jún. 1. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Hogy micsoda? mit ad be egy fiatal lány a spermabankba?

A fiatal nők (14-18) terhessége bizonyos szempontból ugyanolyan rizikókat hordoz, mint a 35 év fölöttieké, mert a petesejtek még nem mindig eléggé fejlettek ahhoz, hogy abból ép embrió és magzat fejlődhessen. Férfiakra ez nem vonatkozik. Tehát nőknél nem a testük éretlen a terhességre, hanem a megtermékenyített petesejt minősége nem megfelelő, azaz tegyük fel egy 30 éves nő méhébe ültetve is ugyanazt a rizikót hordozza (ami egyébként nem extrém magas).

A baba meg sosem egészségtelen, maximum nem egészséges.

2012. jún. 1. 17:30
 2/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi :D bár ez az utcsó szójátékot négyszer olvastam el xd
2012. jún. 1. 17:34
 3/8 anonim ***** válasza:
A testük sem elég fejlett a baba kihordására, mivel még ők maguk is növekedésben vannak. Tehát mindkettőjük szervezete verseng a tápanyagokért...
2012. jún. 1. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez nem szójáték volt. Egyszerűen az egészségi állapotra vonatkozóan az egészségesnek NEM ellentéte az egészségtelen. Kajára mondják, hogy egészséges/egészségtelen, emberre egészséges és beteg.
2012. jún. 1. 17:39
 5/8 A kérdező kommentje:
igazából azt sem értem ilyenkor tisztán, hogy akkor hogy jöhet meg a menstruáció egy fiatal lnynak és itt vehetjük például az állatokat. ők már az első tűzeléskor [mondjuk a vad farkas] párosodnak és jönnek is kicsik... alig fél éves vagy 1 az az állat, de már jöhet a kicsinye, egészséges és feltudja nevelni, akkor az emberrel miért nem így van? [azt tudom viszont, hogy az otthoni házi állatoknál. pl. kutya, nem ajánlják hogy elsőre inkább 3,4. tüzeléskor a pároztatást. de attól még elsőre sem születnek fogyatékos kutyusok... ]
2012. jún. 1. 17:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Az állatok meddig élnek véleményed szerint? 70-80 évig, mint az ember? Ugye, hogy nem. Pont ezért esik későbbre az embernél minden, így a reprodukcióhoz megfelelő kor is. Az első menstruáció csak a folyamat kezdetét jelöli, onnantól kb. 5-6 év, míg ideális "állapotot" érnek el a petesejtek.

2012. jún. 1. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt ne úgy képzeld el, hogy mondjuk egy 13 évesnek biztosan fogyatékos lesz a gyereke!

De ahogy az állatvilágban, úgy az embernél is előfordulhatnak génhibák, és ennek legfeljebb az esélye lehet nagyobb nagyon fiatal, vagy nagyon idős korban.

A fiatal szervezet is ugyanúgy megadhat mindent a babának, mint egy idősebb, tekintettel arra, hogy a baba mindent elvesz, amire szüksége van. AKár az anya rovására is.

És az egészséges gyereknek valóban nem ellentéte az egészségtelen:D

2012. jún. 1. 17:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, de elég hiányosak a biológiai ismereteid...

Ha már felhoztad az állatokat, hogy ne az emberen ismertessem a fogalmakat. A kutya pl 7-8 hónaposan tüzel először, de 18 hónapos kora előtt tenyésztő nem fedezteti be. A szarvasmarha is ivarzik 6-7 hónaposan 13-14 hónaposan termékenyítik.... Agrármérnök vagyok, van egy fogalom az ivarérettség, amikor ivarsejt termelés már van, tehát képesek utód létrehozására, és van a tenyészérettség, amikor nem károsodik sem az anya sem a magzat, ha a termékenyítés sikeres...Remélem egyszerű és érthető. Attól hogy valaki képes lenne utódot létrehozni, kihordani és megszülni, nem jelenti azt hogy ez károsodás nélkül is megy.

35 hetes kismama

2012. jún. 1. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!