Nagyon fontos! Kutya pisilés! Meddíg bírja a kutyus pisilés nélkül?
Az attól is függ, hogy mennyi idős a kutya, de semmiképpen ne szoktasd rá, hogy a lakásban végezze a dolgát, mert az életben nem neveled ki belőle! Ha még nem szobatiszta, akkor nehéz lesz ránevelni, ha napi 8 órát van egyedül, persze biztos nem lehetetlen.:)
Az én kutyám egyébként 4 hónapos és már most is kibír 8 órát, de balesetek azért még előfordulnak, viszont akkor is csak pisi. De én naponta 5-6 alkalommal is levittem és volt, hogy 2 órát ácsorogtam vele a hidegben mire hajlandó volt pisilni...
Egy kutyát sétáltatni kell, nem macska hogy alomra járjon.
Egy átlag ember dolgozik napi 8-9órát, ennek ellenére lehet kutyát tartani, HA reggel este és hétvégén rendesen foglalkozol vele, és nem csak pisi-kaki szempontból, testi és agyi fárasztás is (kutyasuli, kutyafutattó, játék stb...)
Persze ez szoktatás kérdés, 8-10 órát bezárva lenne egy olyan kutyának aki talán életében nem volt lakásban, elképzelhető hogy hónapokig tart majd a bepisilés/kakilás, nyüszítés, lakás rombolás.
"Állítólag..." Egy menhelyi kutyánál sosem lehet tudni hogy reagál egy újabb környezet változásra.
Új kutya érkezéskor, legyen az kölyök vagy felnőtt, érdemes pár nap szabadságot kivenni, hogy ne rögtön 10 órára egyedül kelljen hagyni egy teljesen idegen környezetben. És csak ismételni tudom, a kutya nem macska, rendszeres mozgás és foglalkozás kell neki, munka előtt és után is, és persze hétvégén. Ha van benned elég kitartás, hogy munka előtt szakadó esőben, hóban, szélben is levidd és ugyanez munka után is akkor hajrá, sok boldogságot. Csak legyél tisztába hogy ez egy (kutya)életre szóló döntés, tehát 10 éven keresztül minden egyes nap.
Ha véletlenül valahova a lakásba bepiszkítana,amikor nem vagyok otthon,biztos nem szúrnám le!Nem az ő hibája lenne.Egyépként 7 éve pusztult el a kutyám,már öreg volt.Beteg lett,az orvosok küzdöttek érte,de nem sikerült meggyógyítaniuk.Ő is 4 évesen került hozzám.7 évet volt velem.Mindíg én sétáltattam.SOSEM PISZKÍTOTT A LAKÁSBA.De mint írtam akkor még suliba jártam,így volt,hogy napi 4x-5x vittem ki.Ennek már kb 7 éve,de a mai napig sokat gondolok rá,és gyakran álmodok vele éjszaka.Azóta elköltöztem,és a párommal élek.Minap a neten láttam egy teljesen ugyan olyan kiskutyust.(Nagyon ritka a teljesen ugyan olyan,mert szöre színe,foltok,fejforma eltérhet.Azóta sem láttam ennyire ugyanolyan kutyust ebből a fajtából)Így érthető,hogy nagyon el szeretném hozni onnan ahol most van.Párom is imádja az állatokat.Ő is ugyan úgy kivinné.Ő két műszakba dolgozik,én háromba.Így általában nem sokat lenne egyedül itthon a kutyus.
Viszont abban az esetben kérdeztem,hogy kibírja-e a 10órát,ha a párommal épp egy műszakba dolgozunk.Mert biztos lesz olyan.
Tudom,hogy nagy felelősség,és nem egy hónapra szól,hanem akár 10évre.
Akkor kibírja a 10órát is?Legrosszabb esetben 3X elég kivinni? A száraztáp mindíg lehet előtte,vagy nem?
Ha megszokja a szobatisztaságot és az egyedüllétet, akkor a 10 óra is elviselhető a kutyának, persze...a lakásban tartott kutyák többsége napi szinten ennyit van egyedül.
A kutya étele ne legyen előtte egész nap!!!! Két okból sem:
- Ez óriási nevelési hiba, hisz egy falkában a falkavezér eszik először, és mikor ő jóllakott, otthagyja a maradékot a többieknek. Abban az esetben, mikor a kutya bármikor ehet a kajából, azt sugalljátok neki, hogy ő a főnök, ő rendelkezik a kajáról...a kutya akkor és azt eszik, amit Ti, gazdik, főnökök adtok neki! Kirakjátok kajaidőben a tálat, akár "bele is ehettek", aztán 10 perc múlva elveszitek...ha evett, ha nem...következő étkezésnél ugyanígy.
- Másik ellenérv, hogy ha egész nap kontroll nélkül fogyaszthatja el az ételét, akkor össze-vissza alakul az ürítése is, nehéz kiszámítani, hogy mikor kell wc-znie. Ezért is jó, ha egy, vagy két meghatározott időpontban eszik naponta a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!